Opmaak problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »
Jac E

Jac E

06/07/2014 15:56:16
Quote Anchor link
Ik ben al dagen aan het zoeken naar 3 problemen. Het gaat om het volgende:

- Bij de horizontale lijnen is te zien dat het blok uitsteekt naar links, ondanks dat ik de lijn breedte
smaller heb gemaakt dan 600.

- Onderaan is een paars blok. Deze is niet even breed als het witte blok daarboven (smaller). Omdat er
aan de onderkant en zijkant dus een witte baan te zien was dacht ik dat dit op te lossen was met een
border in dezelfde kleur als het blok. Maar helaas.

- Tevens wil ik een marge links van de tekst. Dus links van het "bericht" en van "tekst". Ook dit krijg
ik niet voor elkaar.

Kan iemand mij adviseren waar de fouten zitten en hoe ik dit kan oplossen. Alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<html>
<head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
   <title>Contactformulier</title>
   <style type="text/css">
       a {color: #4A72AF;}
    body, #header h1, #header h2, p {margin: 0; padding: 0;}
    #main {border: 1px solid #cfcece;}
    img {display: block;}
    #top-message p, #bottom-message p {color: #3f4042; font-size: 12px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    #header h1 {color: #ffffff !important; font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif; font-size: 24px; margin-bottom: 0!important; padding-bottom: 0; }
    #header h2 {color: #ffffff !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 20px; margin-bottom: 0 !important; padding-bottom: 0; }
    #header p {color: #ffffff !important; font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif; font-size: 12px;  }
    h1, h2, h3, h4, h5, h6 {margin: 0 0 0.8em 0;}
    h3 {font-size: 35px; color: #444444 !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    h4 {font-size: 25px; color: #4A72AF !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    h5 {font-size: 12px; color: #575959 !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    h6 {font-size: 12px; color: #FFFFFF !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
     p {font-size: 12px; color: #444444 !important; font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif; line-height: 1.5;}
   </style>
</head>


<body>
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="10" bgcolor="e4e4e4"><tr><td>
<table id="main" width="600" align="center" cellpadding="10" cellspacing="0" bgcolor="FFFFFF" style="border:1px solid #FFFFFF;">
        <tr>
            <td>
                <table id="header" cellpadding="10" cellspacing="0" align="center" bgcolor="FFFFFF">
                    <tr>
                        <td><img src="http://www.website.nl/plaatje.jpg" width="250" /></td>
                    </tr>
                    </table>
            </td>
        </tr>

        <tr>
            <td></td>
        </tr>
        <tr>
            <td valign="top">
                <table id="foto" cellpadding="5" cellspacing="5" align="center">
                    <tr>
                    <td bgcolor="575959"><img src="http://www.website.nl/plaatje.jpg" width="150"
                    </td></tr>
                </table>
                        
            </td>
                </tr>
<table id="foto"  width="600" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center" bgcolor="FFFFFF" style="border:1px solid #FFFFFF;">
<tr>
<td>    
<BR>        
<hr size="1" width="598" color="575959" align="center">
Bericht:
'.$_POST['bericht'].'
<hr size="1" width="598" color="575959" align="center">
<BR>
</tr>
</td>
</table>

                    <table id="foot" width="602" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center" bgcolor="DD0079" style="border:4px solid #bgcolor="DD0079;">
                                    <tr>        
                            <td><h6>Test</h6></td>
                        </tr>
                    </table>
            </td>
</body>
</table>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 01:28:51
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

06/07/2014 16:10:20
Quote Anchor link
Hier is je code om probleem 1 en 3 op te lossen. 2 snap ik niet wat je bedoelt.

Wat heb ik gedaan:
- Breedte van de lijn op 100%
- De kolom een padding gegeven van 10 pixels.

Wel wil ik zeggen dat je code slechter dan slecht is. Geen structuur en templates uitwerken doen we al jaren in divs en niet in tabellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<html>
<head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
   <title>Contactformulier</title>
   <style type="text/css">
       a {color: #4A72AF;}
    body, #header h1, #header h2, p {margin: 0; padding: 0;}
    #main {border: 1px solid #cfcece;}
    img {display: block;}
    #top-message p, #bottom-message p {color: #3f4042; font-size: 12px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    #header h1 {color: #ffffff !important; font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif; font-size: 24px; margin-bottom: 0!important; padding-bottom: 0; }
    #header h2 {color: #ffffff !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 20px; margin-bottom: 0 !important; padding-bottom: 0; }
    #header p {color: #ffffff !important; font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif; font-size: 12px;  }
    h1, h2, h3, h4, h5, h6 {margin: 0 0 0.8em 0;}
    h3 {font-size: 35px; color: #444444 !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    h4 {font-size: 25px; color: #4A72AF !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    h5 {font-size: 12px; color: #575959 !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
    h6 {font-size: 12px; color: #FFFFFF !important; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
     p {font-size: 12px; color: #444444 !important; font-family: "Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif; line-height: 1.5;}
   </style>
</head>


<body>
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="10" bgcolor="e4e4e4"><tr><td>
<table id="main" width="600" align="center" cellpadding="10" cellspacing="0" bgcolor="FFFFFF" style="border:1px solid #FFFFFF;">
        <tr>
            <td>
                <table id="header" cellpadding="10" cellspacing="0" align="center" bgcolor="FFFFFF">
                    <tr>
                        <td><img src="http://www.website.nl/plaatje.jpg" width="250" /></td>
                    </tr>
                    </table>
            </td>
        </tr>

        <tr>
            <td></td>
        </tr>
        <tr>
            <td valign="top">
                <table id="foto" cellpadding="5" cellspacing="5" align="center">
                    <tr>
                    <td bgcolor="575959"><img src="http://www.website.nl/plaatje.jpg" width="150"
                    </td></tr>
                </table>
                        
            </td>
                </tr>
<table id="foto"  width="600" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center" bgcolor="FFFFFF" style="border:1px solid #FFFFFF;">
<tr>
<td style="padding: 0 10px 0 10px;">    
<BR>        
<hr size="1" width="100%" color="575959" align="center">
Bericht:
'.$_POST['bericht'].'
<hr size="1" width="100%" color="575959" align="center">
<BR>
</tr>
</td>
</table>

                    <table id="foot" width="602" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center" bgcolor="DD0079" style="border:4px solid #bgcolor="DD0079;">
                                    <tr>        
                            <td style="padding: 10px 10px 0 10px;"><h6>Test</h6></td>
                        </tr>
                    </table>
            </td>
</body>
</table>
</html>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/07/2014 16:16:36
Quote Anchor link
- je HTML klopt niet.
- tables gebruiken voor je pagina layout is niet meer van deze tijd. verander dat naar div's. Tables zijn namelijk erg onoverzichtelijk en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je HTML niet klopt.
- ga netjes inspringen, je code valt zo niet te lezen.
- inline opmaak niet meer gebruiken:

dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="10" bgcolor="e4e4e4">


maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="main">


alle andere zaken die met stijlen te maken hebben nu in de css zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#id {
   ...
}
Gewijzigd op 06/07/2014 16:21:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

06/07/2014 16:19:09
Quote Anchor link
Het feit dat de <table> later wordt afgesloten van de <body> zegt al genoeg.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/07/2014 16:28:07
Quote Anchor link
Ik zie midden in de code nog ergens staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'.$_POST['bericht'].'

Hoe komt die daar/wat doet die daar?
Of heb je alles in een variabele staan?
 
Jac E

Jac E

06/07/2014 16:41:41
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle reacties! Inderdaad ik zie dat een aantal dingen met kopiëren zijn versprongen. Heel erg bedankt voor jullie oplossingen. De tips van de divs zal ik zeker onderzoeken en gaan gebruiken. Ik ben zoals jullie al zien echt nog een beginner.

De code met de post functie gebruik ik om een opmerking te plaatsen die via php wordt verwerkt. Dit gaat goed.

Ik gebruik dit stukje html voor de opmaak van een e-mail. Wat ik bedoel met 2 is:
De tekst wil ik laten inspringen. Dus een marge links van de tekst (links van het "bericht" in witte gedeelte en van "tekst" in paarse gedeelte).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/07/2014 17:03:36
Quote Anchor link
Eric ik heb even een hele simpele layout gemaakt. http://codepen.io/anon/pen/majHz
 
Jac E

Jac E

06/07/2014 18:35:53
Quote Anchor link
Frank, echt super goed van je. Bedankt! Ik kan zeker weer verder. Ik heb vandaag veel geleerd van jullie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.