opslag locatie ineens Saving to: “/dev/null”

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 07:05:53
Quote Anchor link
Goedendag,
Ik gebruik het onderstaande script al een hele tijd om bestanden naar mijn server te downloaden:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$ch
= curl_init();
$source = "http://www.url.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock";
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $source);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

$destination = "/home/map/domains/domain.com/public_html/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.xml";
$file = fopen($destination, "w+");
fputs($file, $data);
fclose($file);

?>


Het bestand leverancier-voorraad.xml werd altijd keurig aangemaakt en kan van daaraf met andere cron verwerkt worden.
Nu merkte ik echter dat de voorraad niet goed bijgewerkt werd de afgelopen tijd. dat ik ging kijken bleek dat de laatste versie van leverancier-voorraad.xml 2 weken oud was.
Dus even de rapportage van cron aangezet en krijg ineens de volgende rapportage bij uitvoeren van bovenstaande script:

Quote:
--2018-06-21 06:29:01-- http://www.domain.com/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.php
Resolving www.domain.com... ip Connecting to www.domain.com|ip|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 537 [application/x-httpd-lsphp]
Saving to: “/dev/null”

0K 100% 67.4M=0s

2018-06-21 06:29:01 (67.4 MB/s) - “/dev/null” saved [537/537]


Cronjob wordt dus goed uitgevoerd, bestand wordt gedownload maar hij slaat het ineens op naar Saving to: “/dev/null”
Volgens mij staat er toch echt een andere opslag locatie in het bestand opgegeven.

Iemand voor deze leek enig idee waarom hij ineens niet meer naar opgegeven locatie opslaat maar naar “/dev/null”

Toevoeging op 21/06/2018 07:28:49:

Ik heb hetzelfde script nog even op andere domeinnaam getest en dan wordt bestand gewoon opgeslagen op de daar opgegeven locatie.
Locatie waar opgeslagen moet worden bestaat ook gewoon (staat ook nog het oude eerder via script gedownloade bestand). en rechten van de map waarbinnen opgeslagen moet worden staat op 0755
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:03:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2018 08:46:04
Quote Anchor link
Heeft niet iemand een symlink aangemaakt naar de /dev/null?

Kijk eens normaal met wget als je het daar op wilt slaan.
Gewijzigd op 21/06/2018 08:46:29 door - Ariën -
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 09:29:37
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen ook geprobeerd de locatie van opslaan te veranderen, maar ook dat maakt geen verschil. ben nu ook bij hoster aan het navragen.

Toevoeging op 21/06/2018 10:16:27:

die komen er helaas ook nog niet uit.
Cron opdracht die ik gebruik ziet er overigens als volgt uit:

/usr/bin/wget -O /dev/null "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php"

Op domeinnaam 1 werkt deze dus niet goed, op domeinnaam 2 wel.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/06/2018 12:12:01
Quote Anchor link
Ja, dan slaat hij op in /dev/null, zoals je ook vraagt.
Quote:
-O, --output-document=FILE write documents to FILE.

Als je -O /dev/null gebruikt, wat denk je dat er dan gebeurt?
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:15:10
Quote Anchor link
Quote:
/usr/bin/wget -O /dev/null

En dan vind je het gek dat alles in /dev/null wordt opgeslagen? :-)

(om een half-open deur nog iets verder open te trappen: -O is de korte variant van --output-document)

Quote:
Cronjob wordt dus goed uitgevoerd, bestand wordt gedownload maar hij slaat het ineens op naar Saving to: “/dev/null”
Volgens mij staat er toch echt een andere opslag locatie in het bestand opgegeven.

Je zit helemaal verkeerd te denken.

wget roept de opgegeven url aan en schrijft de output (dus datgene wat je in je browser ziet) naar /dev/null. Wat er in /dev/null terechtkomt, is dus niet de voorraad.xml, maar alle uitvoer van je php-script. Misschien zit daar ook wel een foutmelding in die je nu over het hoofd ziet.

Je zegt in je openingspost dat de rechten van de directory goed zijn en dat het eerder gedownloade bestand daar nog staat. Hoe zit het met de rechten van dat bestand? Kan het zijn dat die (ineens) zo staan dan de fopen() daardoor het bestand niet meer kan openen? Wat gebeurt er als je het bestand hernoemt of weggooit?

(edit)

Terzijde: als je wget gebruikt in cronjobs, kun je het beste ook de parameter -q meegeven. Hij geeft dan geen output naar het scherm (afgezien van eventuele foutmeldingen), zodat je de cron-rapportage niet hoeft te onderdrukken (wat tot gevolg heeft dat je de foutmeldingen mist).
Gewijzigd op 21/06/2018 12:19:16 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:20:27
Quote Anchor link
Ik ben een complete amateur hierin en heb gewoon script gebruikt en cronjobs gemaakt zoals mij verteld is.

Maar met /usr/bin/wget -O /dev/null "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" heb ik heel lang dus egwoon dat script uitgevoerd en werd het bestand dat in het script aangegeven stond keurig opgeslagen op de locatie zoals in het bestand staat aangegeven. Maar vannaf datum x werkt dat dus ineens niet meer voor domeinnaam 1.

Op domeinnaam 2 draait exact dezelfde opdracht voor exact hetzelfde script (enkel de opslag locatie is anders. en voor domeinnaam 2 werkt het nog wel.

Maar zou dus /usr/bin/wget "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" moeten gebruiken (de locatie waar de file die in "merk-voorraad.php genoemd wordt die hij moet downloaden staat ook in het bestand "merk-voorraad.php"


Toevoeging op 21/06/2018 12:21:44:

waarom werkt dus op ene domeinnaam het deel $destination = "/home/map/domains/domain.com/public_html/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.xml"; uit het script wel en op andere domeinnaam niet meer?
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:28:15
Quote Anchor link
Daniel Feenstra op 21/06/2018 12:20:27:
Maar zou dus /usr/bin/wget "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" moeten gebruiken (de locatie waar de file die in "merk-voorraad.php genoemd wordt die hij moet downloaden staat ook in het bestand "merk-voorraad.php"

Nee. Dat heeft namelijk tot gevolg dat je óf een foutmelding van wget krijgt dat hij de output niet kan wegschrijven omdat hij geen rechten heeft, óf dat er ergens op het systeem een bestand merk-voorraad.php komt te staan met daarin de uitvoer van het script.

De fout zit ergens anders, we moeten alleen nog een zien te achterhalen waar. Staat er nog iets nuttigs in de errorlog van PHP/webserver?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/06/2018 12:29:09
Quote Anchor link
Nu zie ik wat je doet, je roept in cron een PHP script aan die dan daadwerkelijk de cron uitvoert. Waarom die indirectie? Nu zit je dus naar zaken te kijken (die /dev/null) die niet relevant zijn. Roep het cron script eens rechtstreeks aan in de browser en kijk wat er aan foutmeldingen komt. En kijk ook eens in je error logs.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:30:18
Quote Anchor link
Ik heb nu dus de volgende cronjob gestart:

/usr/bin/wget "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php"
die roept dus het bestand merk-voorraad.php aan.

Hierin staat het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$ch
= curl_init();
$source = "http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock";
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $source);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

$destination = "/home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml";
$file = fopen($destination, "w+");
fputs($file, $data);
fclose($file);

?>


Hij moet nu dus http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stoc gaan downloaden en dat bestand opslaan als/op home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml

Als resultaat van cron krijg ik het volgende nu:

--2018-06-21 12:24:01-- http://www.domein-voor-opslaan.com/feeds/shots-voorraad.php
Resolving www.domeinnaam.com... 185.104.28.87 Connecting to www.domeinnaam.com|185.104.28.87|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 0 [text/html]
Saving to: “merk-voorraad.php.1”

0K 0.00 =0s

2018-06-21 12:24:06 (0.00 B/s) - “merk-voorraad.php.1” saved [0/0]


maar op home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml is niks opgeslagen

Toevoeging op 21/06/2018 12:32:37:

Ben van Velzen op 21/06/2018 12:29:09:
Nu zie ik wat je doet, je roept in cron een PHP script aan die dan daadwerkelijk de cron uitvoert. Waarom die indirectie? Nu zit je dus naar zaken te kijken (die /dev/null) die niet relevant zijn. Roep het cron script eens rechtstreeks aan in de browser en kijk wat er aan foutmeldingen komt. En kijk ook eens in je error logs.


Ik roep met een cron een php script aan. in dat php script staat dus welke bestand vanaf welke domeinnaam hij moet downloaden en naar welke domeinnaam en map en onder welke naam hij die moet opslaan.

Dat gebeurd ook zo omdat voor bepaalde leveranciers er in dat php script ook een stukje code staat die gebruikt wordt om bij die leverancier in te loggen (die productfeeds staan achter een wachtwoord).



Toevoeging op 21/06/2018 12:33:28:

errorlog van webserver is helemaal leeg
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:34:31
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php" in je browser aanroept? Wellicht staat daar nog iets van een foutmelding, maar normaal gesproken krijg je die nooit te zien omdat die naar /dev/null wordt gestuurd.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:36:19
Quote Anchor link
herstel... na laatste aanpassing is er wel een error:

[Thu Jun 21 09:59:06.827204 2018] [lsapi:notice] [pid 739201:tid 140574151567104] [client 185.104.28.87:42324] [host www.domein.com] Backend log: PHP Warning: fopen(/home/map/domains/domein.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml): failed to open stream: No such file or directory in /home/map/domains/domein.com/public_html/feeds/merk-voorraad.php on line 11\n

en

[Thu Jun 21 09:59:06.827257 2018] [lsapi:notice] [pid 739201:tid 140574151567104] [client 185.104.28.87:42324] [host www.domein.com] Backend log: PHP Warning: fputs() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/map/domains/domein.com/public_html/feeds/merk-voorraad.php on line 12\n

Toevoeging op 21/06/2018 12:38:03:

Willem vp op 21/06/2018 12:34:31:
Wat krijg je te zien als je "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php" in je browser aanroept? Wellicht staat daar nog iets van een foutmelding, maar normaal gesproken krijg je die nooit te zien omdat die naar /dev/null wordt gestuurd.


dan krijg ik een blanco pagina
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:39:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat gebeurd ook zo omdat voor bepaalde leveranciers er in dat php script ook een stukje code staat die gebruikt wordt om bij die leverancier in te loggen (die productfeeds staan achter een wachtwoord).

Dat kun je toch ook via wget regelen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
wget -q --http-user=USER --http-password=PASSWORD -O /home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml "http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock"

en dan heb je dat hele php-script niet eens nodig. ;-)
Gewijzigd op 21/06/2018 12:41:22 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:41:27
Quote Anchor link
oke.....
dat klinkt stuk makkelijker.
Ik doe al jaar of 5 dat met die scripts en werkte altijd prima tot dus een week of 2 terug op deze domeinnaam. en op andere domeinnaam werkt het dus nog steeds.

maar ga het eens testen zo rechtstreeks

Toevoeging op 21/06/2018 12:58:37:

Het werkt zo te zien :-)
Bestand is gedownload en op de juiste locatie opgeslagen.
Alleen krijg ik nu geen e-mail meer van cron systeem met of goedgegaan is of niet.
Komt dat door die -q toevallig?
Ik heb het stukje --http-user=USER --http-password=PASSWORD er nu tussenuit gehaald omdat voor deze site dat niet nodig is.
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 13:07:05
Quote Anchor link
Die -q zorgt er inderdaad voor dat je geen output krijgt als het goed is gegaan (als het fout gaat, krijg je wel een melding). Als je dat fijner vindt, kun je de -q ook gewoon weglaten. Ik ben zelf van huis uit gewend aan 'silent success'. Gelukkig maar, anders zou ik tienduizenden cron-mailtjes per dag krijgen. :-)

Waarom het ineens op het ene domein mis is gegaan: geen idee. Kan aan een heleboel (ook ogenschijnlijk ongerelateerde) dingen liggen. Het is moeilijk om daar op afstand iets over te zeggen.
Gewijzigd op 21/06/2018 13:08:58 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 13:10:58
Quote Anchor link
Oke bedankt.
Lijkt iets overigens toch nog niet helemaal goed te gaan.
Bestand is gedownload en opgeslagen.
Volgende stap is dat dat gedownloade bestand geimporteerd wordt (ook dat start weer via cronjob normaal).
Nu even handmatig gestart via ssh maar hij gaat niet lopen.
Komt niet verder dan:

Entity catalog_product
Begin data validation
Checked column 0
Checked column 1
Finish checking columns
Errors count: 0
Start saving bunches

en dan hoort dus de hele lijst met regels uit gedownload bestand te volgen.
Dus nu zoeken waarom dat nu niet goed gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2018 13:15:49
Quote Anchor link
Mogelijk vanwege een pad die niet absoluut is?
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 13:23:13
Quote Anchor link
ik heb in import template enkel locatie aangepast van
/pub/media/importexport/merk-voorraad.xml
naar
/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml

Toevoeging op 21/06/2018 13:35:26:

locatie nu ook weer teruggezet maar blijft dus hangen. controleert de 2 kolommen in het bestand zen zegt dat goed is. daarna moet hij de regels gaan verwerken maar daar start hij niet mee.
Bestand is ook als UTF-8 opgeslagen dus dat is ook goed.

Toevoeging op 21/06/2018 14:37:40:

Blijkt dat hij het wel doet maar nu ineens heel lang nodig heeft om te starten. normaal starte het binnen 1 seconde met verwerken, nu duurt 5 tot 15 minuten. dat nu bij ontwikkelaar van import extensie neergelegd
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/06/2018 19:19:33
Quote Anchor link
Wellicht ben je inmiddels van deze constructie afgestapt, maar scripts die op gezette tijden uitgevoerd dienen te worden (via cron) zouden bij voorkeur eigenlijk nooit in de publieke webdirectory mogen staan.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

22/06/2018 09:47:15
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 21/06/2018 19:19:33:
Wellicht ben je inmiddels van deze constructie afgestapt, maar scripts die op gezette tijden uitgevoerd dienen te worden (via cron) zouden bij voorkeur eigenlijk nooit in de publieke webdirectory mogen staan.


heb nu nog maar paar crons overgezet naar de nieuwe manier van verwerken zonder php file. rest moet nog.
Heb bestanden in die mappen gezet omdat dat is van waaruit de import systemen ze weer verwerken.
Kan waarschijnlijk beter, maar zijn nog paar honderd zaken die in mijn webshop beter kunnen. Maar nu eerst draaiende krijgen en geld verdienen, daarna een nog betere en beter doordachte shop bouwen;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.