Optellen vanuit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 14:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil meerdere gegevens uit een database halen en dat dan bij elkaar optellen, alleen ik heb echt geen idee hoe je dat moet maken.
Ik wil namelijk alle rijen 'aantalkeer' plus elkaar doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= mysqli_query($con, "SELECT `aantalkeer`, FROM bezoekers WHERE maand='".$date."'");
$ar = mysqli_fetch_array($sql, MYSQLI_BOTH);
?>

Iemand een idee?
Alvast bedankt,
Nick

Toevoeging op 30/11/2013 15:23:31:

Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$optellen
= "SELECT SUM(aantalkeer) AS totaal FROM bezoekers";
$resultaat = mysqli_query($con,$optellen);
echo $resultaat
?>

Foutmelding: Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string in (site) on line 14
Als ik met mysqli_result doe krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$optellen
= "SELECT SUM(aantalkeer) AS totaal FROM bezoekers";
$resultaat = mysqli_query($con,$optellen);
echo mysql_result($resultaat,0);
?>

Foutmelding: Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, object given in (site) on line 13
En info over mysqli_result(); kan ik niet vinden.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 21:12:21
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2013 15:25:56
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 30/11/2013 12:59:59:
--> Bouw foutafhandeling in.

De query gaat een foutmelding geven.

Eddy E op 30/11/2013 13:00:05:
De backticks (de `) mogen ook weg.
Ik neem aan dat je voor gebruik wel even door mysqli_real_escape_string() haalt?


Zelf Google al gebruikt? Hoe zou je optellen vertalen in het Engels? ;-)
Zie dat je dat ondertussen hebt gedaan.

Hoe bekend ben je met PHP / Mysql(i)?
Misschien (nog) eens een basistut doorlezen?
Gewijzigd op 30/11/2013 15:27:13 door Obelix Idefix
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 15:43:32
Quote Anchor link
Het is geen count want ik wil de waardes optellen dus dan moet je sum gebruiken, Debuggen ken ik niet en volgensmij hoef je als je iets uit de db wil halen geen mysqli_real_escale_string()te gebruiken.
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

30/11/2013 16:03:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$optellen
= "SELECT SUM(aantalkeer) AS totaal FROM bezoekers";
$resultaat = mysqli_query($con,$optellen);
echo $resultaat['totaal'];
?>


je zegt:
tel aantalkeer op en sla dat op als totaal.
Als laatste echo je $resultaat (het hele array)...

wat je wil is het totaal uit het array halen en weergeven
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 16:16:22
Quote Anchor link
Ik wil dat alle rijen aantalkeer uit de database worden gehaald en dan worden opgeteld dus als je bijvoobeeld 4, 5 en 6 hebt moet je het optellen 4+5+6=15 en dan moet 15 worden weergeven.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2013 16:17:41
Quote Anchor link
Nick kuijpers op 30/11/2013 15:43:32:
Debuggen ken ik niet

Lijkt me tijd om je daar dan eens in te verdiepen. Of ga je bij elke foutmelding ons vragen om het op te lossen?! ;-)
Bij elke query moet je foutafhandeling inbouwen (en zorgen voor beveiliging als je werkt met user-input).

Nick kuijpers op 30/11/2013 15:43:32:
volgensmij hoef je als je iets uit de db wil halen geen mysqli_real_escale_string()te gebruiken.

In je eerste query staat een variabele. Geen idee waar die vandaan komt, dus daarom de opmerking.
Nick kuijpers op 30/11/2013 14:50:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= mysqli_query($con, "SELECT `aantalkeer`, FROM bezoekers WHERE maand='".$date."'");
?>


Nick kuijpers op 30/11/2013 16:16:22:
Ik wil dat alle rijen aantalkeer uit de database worden gehaald en dan worden opgeteld dus als je bijvoobeeld 4, 5 en 6 hebt moet je het optellen 4+5+6=15 en dan moet 15 worden weergeven.

Obelix en Idefix op 30/11/2013 15:25:56:
Hoe bekend ben je met PHP / Mysql(i)?
Misschien (nog) eens een basistut doorlezen?
Gewijzigd op 30/11/2013 16:18:53 door Obelix Idefix
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 16:30:19
Quote Anchor link
PHP Goed genoeg om grotere scripts te schrijven, Mysql(i) goed genoeg om uit de database te halen, in de database zetten, updaten, verwijderen, Te orderen, selecteren.
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

30/11/2013 16:32:46
Quote Anchor link
werkt dit dan niet?

volgens mij doet dit toch wat je wilt?
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/optellen-vanuit-db/93119/#667156
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2013 16:36:56
Quote Anchor link
Nick kuijpers op 30/11/2013 16:30:19:
PHP Goed genoeg om grotere scripts te schrijven, Mysql(i) goed genoeg om uit de database te halen, in de database zetten, updaten, verwijderen, Te orderen, selecteren.

Maar hoe je gegevens op het schermt toont, weet je niet?

Shamrock Modelbouw op 30/11/2013 16:32:46:
werkt dit dan niet?

volgens mij doet dit toch wat je wilt?
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/optellen-vanuit-db/93119/#667156

Denk het niet; je mist fetch ;-)
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 16:39:59
Quote Anchor link
Nou ik wist toevallig dit niet optelossen omdat ik de functie SUM()niet kende en nu heb ik het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.