optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »
Henk geurts

Henk geurts

03/01/2014 10:58:42
Quote Anchor link
ik wil een makkelijke berekening doen via inputs, dit lukt wel maar ik wil het antwoord die het php bestand dan berekent ook in zo'n soort input blokje hebben. maar nu geeft hij elke keer een echo en dan boven aan de website.

hoe krijg het antwoord in zo'n input vak?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>
<form name="form1" method="post">
getal1
<input type="text" name="">
<br>
getal2
<input type="text" name="cijfer2">
</p>
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Bereken">
<input name="Reset" type="Reset" id="Reset" value="LeegMaken">
<br>
</p>
</form>
</html>

<?
$a
= $_POST['cijfer1'];
$b = $_POST['cijfer2'];
$c = $a + $b;
echo $a . "+" . $b . "=" . $c;
?>

Toevoeging op 03/01/2014 17:46:42:

ik ben nu al een stukje verder maar nu krijg ik elke keer dit:
http://imgh.us/voorbeeld.png

het tekstvak pakt het php antwoord niet

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Gewijzigd op 03/01/2014 18:27:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 22:10:47
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2014 18:16:24
Quote Anchor link
Die regel staat niet in je bovenstaand script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2014 18:28:17
Quote Anchor link
Zorg ervoor dat je in ieder geval je bestand opslaat als .php als je er PHP in verwerkt.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

03/01/2014 19:00:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
if (isset($_POST['cijfer1']) && isset($_POST['cijfer2'])){
$a = $_POST['cijfer1'];
$b = $_POST['cijfer2'];
$c = $a + $b;
echo $a . "+" . $b . "=" . $c;
}

else{
    $fout =" Nog niets ingevuld ";
}

?>

<html>
<form name="form1" method="post">
getal1
// Bij het eerste input veld was je NAME vergeten in te vullen zodat deze geen waarde meegaf. Fout afhandeling is de boodschap.
<input type="text" name="cijfer1">
<br>
getal2
<input type="text" name="cijfer2">
</p>
// Extra input veld aanmaken en weergeven.
Uitkomst <input name="uitkomst" type="text" value="<?php
if(isset($fout)){
    echo $fout ;
}

else
{
    echo $c;
}

?>
">
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Bereken">
<input name="Reset" type="Reset" id="Reset" value="LeegMaken">

<br>
</p>
</form>
</html>
Gewijzigd op 03/01/2014 20:07:54 door Bart Smulders
 
Henk geurts

Henk geurts

03/01/2014 22:50:49
Quote Anchor link
ik krijg nog steeds in het tekstvak dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($fout)){    echo $fout ;} else{    echo $c;}?>
">
in plaats van de uitkomst?

dit is mijn php bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
session_start();
if(isset($_GET["pagina"]))
{

$pagina = $_GET["pagina"];
}

else
{
$pagina = "website";
}



if($pagina == "website")
{

$html = file_get_contents("website.html");
if (isset($_POST['cijfer1']) && isset($_POST['cijfer2'])){
$a = $_POST['cijfer1'];
$b = $_POST['cijfer2'];
$c = $a + $b;
echo $a . "+" . $b . "=" . $c;
}

else{
    $fout =" Nog niets ingevuld ";
}
}




echo $html;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2014 00:39:22
Quote Anchor link
En waar staat deze regel dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($fout)){    echo $fout ;} else{    echo $c;}?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/01/2014 08:29:58
Quote Anchor link
Je hebt het bestand opgeslagen als php?
Hoe roep je het bestand/de pagina aan?
 
Henk geurts

Henk geurts

04/01/2014 11:05:41
Quote Anchor link
$html = file_get_contents("website.html");
hiermee roep ik de html pagina aan
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2014 11:19:42
Quote Anchor link
Uhm, nee, daarmee lees je een bestand in. De inhoud van dat bestand komt in een string te staan die je vervolgens op regel 29 uitspuugt naar de browser. Alles wat daarvoor of na gebeurt, gebeurt daarvoor of na. Op deze manier kan je dus nooit bepaalde tekst in je html krijgen, want dat hele bestand is een string niets anders. Php code in die string wordt niet uitgevoerd.

Wat je moet doen is dat html bestand includen (via include dus), dan wordt de code wel uitgevoerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2014 11:22:05
Quote Anchor link
Het bestand met php er in moet uiteraard wel de extensie .php hebben en geen .html.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2014 11:30:05
Quote Anchor link
Nee Santhe, dat hoeft niet. Je kan elk bestand includen, zolang de php code maar php tags erom heeft staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2014 12:23:08
Quote Anchor link
@Erwin:

Interessant.
Dat wist ik niet.
Ik heb het getest en jawel, het werkt.
 
Henk geurts

Henk geurts

04/01/2014 12:43:00
Quote Anchor link
ik snap het nog niet helemaal Erwin,

moet ik nu het html bestand in php includen of php in html?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2014 13:15:47
Quote Anchor link
Aangezien HTML geen include functie kent lijkt me het antwoord vrij voor de hand liggend....
 
Henk geurts

Henk geurts

04/01/2014 14:20:35
Quote Anchor link
moet ik dan heel mijn html bestand samenvoegen met php???
is er echt geen andere manier?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2014 15:51:01
Quote Anchor link
Samenvoegen? waar heb jij het nu weer over?
Je moet het bestand via de php include functie aanroepen zodat het runtime wordt gebruikt. Heb je uberhaupt wel al gekeken naar die include functie (ik had er niet voor niets een link van gemaakt!)?
 
Victor G

Victor G

04/01/2014 16:34:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include('file.php');
?>


Kijk hier eens naar. -> Deze keer wel doen :P
Gewijzigd op 04/01/2014 16:35:35 door Victor G
 
Henk geurts

Henk geurts

04/01/2014 17:20:16
Quote Anchor link
ja heb er naar gekeken, maar ik snap er niet zoveel van haha
 
Victor G

Victor G

04/01/2014 17:34:33
Quote Anchor link
Misschien een slecht voorbeeld maargoed.

Hieronder zie je een mappenlijst waarbij /naam een directory is. Je werkt vanaf optellen.php en wil data hebben vanaf aftellen.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
/root
    index.html
    memberlist.php
    contact.php
    /css
        main.css
    /php
        optellen.php <- runtime file
        aftellen.php <- benodigd file


Oke nu je mappenlijst er is, weet je waarvandaan je het moet halen. Aangezien het in de zelfde directory zit kan je het oproepen met alleen de naam. Maar wil je bijvoorbeeld een file 'erboven' hebben moet je PHP vertellen waar hij moet zoeken. Ik hoop dat dit je een beetje op gang helpt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Script in optellen.php

// Include van aftellen

include('aftellen.php');

// Include van memberlist
include('../memberlist.php');
// Meer script in optellen.php
?>


Maakt dat het iets duidelijker?
Gewijzigd op 04/01/2014 17:38:15 door Victor G
 
Henk geurts

Henk geurts

05/01/2014 09:24:13
Quote Anchor link
ja maar ik heb maar 1 php bestand
 
E WNSMA

E WNSMA

05/01/2014 11:06:46
Quote Anchor link
Heb je misschien zoiets nodig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    if(isset($_POST['submit'])){
    
    $cijfer1 = (isset($_POST['cijfer1']))? (int)$_POST['cijfer1'] : 0;
    $cijfer2 = (isset($_POST['cijfer2']))? (int)$_POST['cijfer2'] : 0;
    
    $totaal = $cijfer1 + $cijfer2;
}

?>


<form method="POST">
<input type="text" name="cijfer1">
<input type="text" name="cijfer2">
<input type="text" name="uitslag" value="<?php if(!isset($totaal)){ echo 0; } else { echo $totaal; } ?>">
<input type="submit" name="submit" value="Berekenen">
</form>


Ben maar een beginner misschien kan het mooier
Gewijzigd op 05/01/2014 11:07:35 door E WNSMA
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.