Optelling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »
Daan

Daan

12/04/2008 17:57:00
Quote Anchor link
Ik ben echt nog maar een begineling in php
en daarom wou ik is proberen een rekenscriptje te maken.
Een script dat 2 getallen met elkaar optellen.
Ik heb al vanalles geprobeerd.
Maar het lukt nooit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$a
=$_POST["a"];
$b=$_POST["b"];
$resultaat=$a+$b;

if($_POST["versturen"])
    {

        if($_POST["a"])
        if($_POST["b"])
        {

            echo "dit is het getal =".$resultaat.;
        }
    }

?>

<input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen">

Dit lukte niet.
En dus probeerde ik dit:

$a=$_POST["a"];
$b=$_POST["b"];
$resultaat=$a+$b;

if($_POST["versturen"])
{
echo "Het resultaat van $a + $b = $resultaat";
}
else
{
echo "<input type=\"text\" name=\"a\">
<input type=\"text\" name=\"b\">
<input type=\"submit\" name=\"versturen\" value=\"Versturen\">";

?>

Maar dit lukt ook niet.
Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 21:39:44
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/04/2008 18:02:00
 
Daan

Daan

12/04/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Nu nog zoeken waar het staat XD
 
Superwauwie

superwauwie

12/04/2008 18:12:00
Quote Anchor link
je tweede manier was bijna goed, je wou namelijk twee getallen optellen die hij nog niet heeft.
dus zo moet het:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
if($_POST["versturen"])
{

$a=$_POST["a"];
$b=$_POST["b"];
$resultaat=$a+$b;
echo "Het resultaat van $a + $b = $resultaat";
}

else
{
echo "<input type=\"text\" name=\"a\">
<input type=\"text\" name=\"b\">
<input type=\"submit\" name=\"versturen\" value=\"Versturen\">"
;
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/04/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Zo is het netter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if( isset ($_POST['a'], $_POST['b'])) {
        echo 'Het resultaat van $a + $b = '    . ($_POST['a'] + $_POST['b']);
    }

?>
 
Noppes

Noppes

12/04/2008 18:24:00
Quote Anchor link
Alle waarden in $_POST zijn van het type string en strings bijelkaar optellen dat is onzin dus moet je type casten maar dat gaat pas goed als je ook daadwerkelijk weet of de $_POST alleen cijfers bevat

Voor de rest kan je beter qouten met '' en variabelen buiten de qoutes plaatsen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST' && isset($_POST['versturen']
   &&
isset($_POST['a']) && ctype_digit($_POST['a')
   &&
isset($_POST['b']) && ctype_digit($_POST['b')) {
  
   echo 'Het resultaat van '.$_POST['a']. ' + '.$_POST['b'].' = '.(int)  $_POST['a'] + (int) $_POST['b'];
}

echo '<form method="post" action=""><input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen"></form>'
;
?>


http://nl3.php.net/manual/en/ref.ctype.php
http://nl2.php.net/isset

@Jan
Als je een voorbeeld geeft dan moet ie vind ik wel kloppen!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Daan

Daan

12/04/2008 18:38:00
Quote Anchor link
Ok bedankt.
Maar het is precies niet zo gemakkelijk als ik had gedacht.
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

12/04/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_POST['a'], $_POST['b'])
&&
is_numeric($_POST['a']) && is_numeric($_POST['a'])) {
$totaal = $_POST['a'] + $_POST['b'];
echo "Het resultaat van {$_POST['a']} + {$_POST['b']} = {$totaal}";
}

?>

<form method="post" action=""><input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen"></form>  


Mischien meer begrijpbaar als voorgaand voorbeelt? En niet minder goed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Christiaan Baartse
 
Eduard

Eduard

12/04/2008 18:59:00
Quote Anchor link
@Christiaan
vars buiten quotes ;)

@3de regel, 2de $_POST: ['a'] moet ['b'] zijn ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Daan

Daan

12/04/2008 19:07:00
Quote Anchor link
Ok
Hij werkt perfect
Bedankt voor jullie hulp
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

12/04/2008 19:27:00
Quote Anchor link
@Eduard Ik ben smarty gewend, dus ik doe het lekker op deze manier! :P

Zowieso is dit al tegen mijn principes want ik werk altijd met logica en presentatie gescheiden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Christiaan Baartse
 

12/04/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Noppes schreef op 12.04.2008 18:24:
Alle waarden in $_POST zijn van het type string en strings bijelkaar optellen dat is onzin dus moet je type casten maar dat gaat pas goed als je ook daadwerkelijk weet of de $_POST alleen cijfers bevat

Voor de rest kan je beter qouten met '' en variabelen buiten de qoutes plaatsen.

@Jan
Als je een voorbeeld geeft dan moet ie vind ik wel kloppen!!

Het mooie aan php ten opzicht van bijvoorbeeld java is, dat je niet per se hoeft te type casten. Jan's voorbeeld is dus wel goed, hij gaat er alleen vanuit dat de gebruiker cijfers invult. En anders krijgt ie gewoon 0 (als het alleen letters zijn, anders het getal wat in die string staat), of als er een getal is ingevoerd, dat ene getal.
Ik zou zelfs zeggen dat Jan's voorbeeld netter is dan die van jou.
Waarom checken op $_POST['versturen']? Je kijkt al naar de request methode.
Je kunt beter gebruik maken van is_numeric.
Ook zal is_numeric zal false terug geven als de post niet bestaat, dus de isset hoef je ook niet te doen.
Type casting hoeft niet, omdat je al weet dat de vars getallen zijn, die je kunt optellen, bovendien type cast jij naar int, dus als iemand 1.5 (wat niet mag van jou, omdat er een puntje in staat) komt er 1 uit. Zie ook deze warning.
Zijn variable hoeven niet buiten quotes, omdat het enkele zijn. Die worden niet door de parser gehaalt. Er zal dus gewoon $a komen te staan. Alleen moeten ze bij dubbele quotes buiten quotes.
Dus herschrijven we jou zooi effe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && is_numeric($_POST['a'])
 &&
is_numeric($_POST['b']))
     {

         echo 'Het resultaat van ' . $_POST['a'] . ' + ' . $_POST['a'] . ' = ' . ($_POST['a'] + $_POST['b']);
}
else { // Niet gepost, dus moeten we het form laten zien
echo '<form method="post" action="#"><input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen"></form>'
;
}

?>


Wat me trouwens opvalt in jou code, en wat ik eigenlijk veel erger vind is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php // Kleurtjes
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST' && isset($_POST['versturen']
   &&
isset($_POST['a']) && ctype_digit($_POST['a')
   &&
isset($_POST['b']) && ctype_digit($_POST['b')) {
#dus:
&& isset($_POST['versturen'] // Achja, laten we een eind ) vergeten
&& ctype_digit($_POST['a') // Weljah, net hebben we een ) vergeten, nu vergeten we een ]
&& ctype_digit($_POST['b')) { // Ik vind ] vergeten veel leuker
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.