Oude website weer werkend krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »
Bakker Baas

Bakker Baas

10/02/2017 18:26:01
Quote Anchor link
Goedenavond mensen op dit forum,

Ik hoop dat ik dit topic open op de juiste plek mensen. Ik zit met een aantal problemen. Ik zal eens mijn verhaal doen. Ik heb vroeger jarenlang voor een website geschreven, deze website was Nintendo gerelateerd. We hadden een fijne website met een fijn systeem. Er is een hechte vriendschap toen ontstaan maar uiteindelijk zijn we na jaren gestopt. Ergens 2011 denk. Tegenwoordig zit ik in het onderwijs en ik wil deze site met zijn code en nieuws post systeem gebruiken om mijn studenten te ondersteunen in recepturen, werkwijzen van allerlei bakkerij handelingen en producten. Ben ook samen met collega's bezig om allerlei instructiefilmpjes te maken.

Alleen de website werkend krijgen gaat niet. Degene die toentertijd de website heeft geschreven heeft al flink wat foutmeldingen uit het errorlog weggewerkt maar is nu door privé redenen voorlopig verhinderd. We hebben ook de oude database van toen terug gezet voor bepaalde tabellen die nodig waren of iets dergelijks. Ik ben zelf niet iemand die script maar met hulp van andere zijn toch al de nodige errors weggewerkt. Ook heeft hij al de nodige mysql naar mysqli aangepast.

De website was toentertijd volgens mij gekoppeld aan ons forum. Met een aangemaakt account op het forum konden mensen ook reageren op de frontpage. De oude database heb ik met behulp van bigdump terug geplaatst. Toch krijg ik nog steeds de melding dat de database server down is. Ik ben ook op zoek geweest naar het forum dat wij toentertijd gebruikten. Dit was Woltab Burning Board. Maar we hebben het natuurlijk over een aantal jaren geleden. Deze heb ik ook zelf geïnstalleerd, wel in een nieuwe database op mijn host. Misschien mis ik die tabellen nog om de site werkend te krijgen?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen anders ga ik misschien gewoon een vacature plaatsen hier op dit forum. Ik zal maar gewoon de error log die ik nu krijg hier plaatsen. Dat is misschien het meest wijze. In ieder geval al bedankt voor de moeite om dit te lezen en de mogelijke hulp. Ik hoor graag van jullie.

Quote:
[Thu Feb 09 11:33:39.464252 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function assign() on null in /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.general.php:26
[Thu Feb 09 11:33:39.465137 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: Stack trace:
[Thu Feb 09 11:33:39.465167 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #0 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.sql.php(21): message('De database ser...', 1, 1)
[Thu Feb 09 11:33:39.465184 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #1 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.sql.php(11): _sql_error_connect()
[Thu Feb 09 11:33:39.465200 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #2 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/incs/func.sqldatahandle.php(19): query('REPLACE INTO `n...')
[Thu Feb 09 11:33:39.465216 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #3 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.session.php(41): sqlinsert(Array, 'nd_session', 'REPLACE')
[Thu Feb 09 11:33:39.465232 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #4 [internal function]: _ses_write('5daecd976d5a0ff...', '')
[Thu Feb 09 11:33:39.465248 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #5 {main}
[Thu Feb 09 11:33:39.465263 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: thrown in /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.general.php on line 26


func.general.php

Afbeelding

Als jullie nog een foto van een ander bestand willen zien dan hoor ik dat wel. Nogmaals bedankt alvast.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:22:04
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

11/02/2017 08:20:53
Quote Anchor link
Aan de foutmeldingen te zien is het een terug naar de tekentafel verhaal. Er mist een mysqli/sql gedeelte namelijk het connectie, aanmelden & inloggen verhaal. Je zult dit gedeelte moeten herschrijven. Of de database geschikt is voor hetgeen je er mee wilt bereiken is nu koffiedik kijken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/02/2017 10:20:26
Quote Anchor link
>> Call to a member function assign() on null in func.general.php op regel 26

Het gaat hier om een variabele die naar een object zou moeten wijzen maar deze variabele is leeg.

Een object is een stukje data waar ook een stukje code bij hoort. (Bijvoorbeeld een "User" object met bijvoorbeeld de variabelen $name, $email) etc.

Waarom $GLOBALS['tpl'] leeg is kunnen we hier niet zien.

Als ik de volgende punten op een rij zet:
- oude code
- voor een ander doel
- geen programmeur
- wellicht geen complete database
- en wat nog meer ... ?

Dan kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat je iemand nodig hebt met verstand van zaken die het voor jullie gaat regelen. Een vacature lijkt mij een logische beredenering.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/02/2017 10:31:59
Quote Anchor link
Ik wil je geen valse hoop geven maar misschien valt het mee in die zin dat er sprake kan zijn van een query die misgaat (om wat voor reden dan ook), wat tot gevolg heeft dat een template-variabele geen waarde krijgt, wat tot gevolg heeft... et cetera. Er zou dus sprake kunnen zijn van een sneeuwbaleffect die bij het oplossen van de initiële fout de sneeuwlawine ook in 1x wegneemt.

Dat gezegd hebbende: heb je ergens op een of andere manier een volledige backup of op zijn minst een werkende versie? Het klinkt namelijk alsof je bepaalde bronnen mist of hier geen toegang meer toe hebt. Dan is het zaak dat je deze weer/ook draaiende krijgt op een ontwikkelomgeving die representatief is voor de locatie waar de site actief is of wordt. Het lijkt mij geen doen om op een live omgeving te debuggen.

En dan zou je de afweging kunnen maken: ga je dit hele ding omcatten (en hoeveel werk is dat), voldoet de code nog aan de huidige standaarden en bevat deze ook alle gewenste functionaliteit (er zijn ongetwijfeld in de tussentijd nieuwe ideeëen of andere wensen ontstaan?) of doe je hier verder helemaal niets meer aan maar neem je dit wel als uitgangspunt voor het bouwen (of kopen van iets kant-en-klaars) van iets nieuws.

Hierbij zou ik wel te werk gaan volgens een enigszins van tevoren opgesteld (stappen)plan zodat je dit een beetje in goede banen kunt leiden. Een van de eerste stappen zou dus een soort van verkenning/analyse kunnen zijn waarbij je dat ding weer tijdelijk tot leven probeert te wekken :).

En ja, voor het geven van een waardeoordeel welke kant je het beste op kunt met wat je hebt kan het verstandig zijn om (meer) mensen aan te trekken die hier kijk op hebben.
Gewijzigd op 11/02/2017 10:33:13 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2017 13:18:58
Quote Anchor link
En verder vraag ik me af of een oude versie van 2011 van Woltab Burning Board nog wel handig is om te gebruiken. Er zijn niet voor niets patches en nieuwe versie uitgebracht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.