Oude website weer werkend krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »
Bakker Baas

Bakker Baas

10/02/2017 18:26:01
Quote Anchor link
Goedenavond mensen op dit forum,

Ik hoop dat ik dit topic open op de juiste plek mensen. Ik zit met een aantal problemen. Ik zal eens mijn verhaal doen. Ik heb vroeger jarenlang voor een website geschreven, deze website was Nintendo gerelateerd. We hadden een fijne website met een fijn systeem. Er is een hechte vriendschap toen ontstaan maar uiteindelijk zijn we na jaren gestopt. Ergens 2011 denk. Tegenwoordig zit ik in het onderwijs en ik wil deze site met zijn code en nieuws post systeem gebruiken om mijn studenten te ondersteunen in recepturen, werkwijzen van allerlei bakkerij handelingen en producten. Ben ook samen met collega's bezig om allerlei instructiefilmpjes te maken.

Alleen de website werkend krijgen gaat niet. Degene die toentertijd de website heeft geschreven heeft al flink wat foutmeldingen uit het errorlog weggewerkt maar is nu door privé redenen voorlopig verhinderd. We hebben ook de oude database van toen terug gezet voor bepaalde tabellen die nodig waren of iets dergelijks. Ik ben zelf niet iemand die script maar met hulp van andere zijn toch al de nodige errors weggewerkt. Ook heeft hij al de nodige mysql naar mysqli aangepast.

De website was toentertijd volgens mij gekoppeld aan ons forum. Met een aangemaakt account op het forum konden mensen ook reageren op de frontpage. De oude database heb ik met behulp van bigdump terug geplaatst. Toch krijg ik nog steeds de melding dat de database server down is. Ik ben ook op zoek geweest naar het forum dat wij toentertijd gebruikten. Dit was Woltab Burning Board. Maar we hebben het natuurlijk over een aantal jaren geleden. Deze heb ik ook zelf geïnstalleerd, wel in een nieuwe database op mijn host. Misschien mis ik die tabellen nog om de site werkend te krijgen?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen anders ga ik misschien gewoon een vacature plaatsen hier op dit forum. Ik zal maar gewoon de error log die ik nu krijg hier plaatsen. Dat is misschien het meest wijze. In ieder geval al bedankt voor de moeite om dit te lezen en de mogelijke hulp. Ik hoor graag van jullie.

Quote:
[Thu Feb 09 11:33:39.464252 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function assign() on null in /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.general.php:26
[Thu Feb 09 11:33:39.465137 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: Stack trace:
[Thu Feb 09 11:33:39.465167 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #0 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.sql.php(21): message('De database ser...', 1, 1)
[Thu Feb 09 11:33:39.465184 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #1 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.sql.php(11): _sql_error_connect()
[Thu Feb 09 11:33:39.465200 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #2 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/incs/func.sqldatahandle.php(19): query('REPLACE INTO `n...')
[Thu Feb 09 11:33:39.465216 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #3 /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.session.php(41): sqlinsert(Array, 'nd_session', 'REPLACE')
[Thu Feb 09 11:33:39.465232 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #4 [internal function]: _ses_write('5daecd976d5a0ff...', '')
[Thu Feb 09 11:33:39.465248 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: #5 {main}
[Thu Feb 09 11:33:39.465263 2017] [:error] [pid 82203:tid 34611463168] [client 2a03:2880:2111:7fea:face:b00c:0:8000:28548] FastCGI: server "/var/run/php-fpm/php70/php-cgi" stderr: thrown in /sites/bakkersbaas.nl/www/lib/func.general.php on line 26


func.general.php

Afbeelding

Als jullie nog een foto van een ander bestand willen zien dan hoor ik dat wel. Nogmaals bedankt alvast.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:16:48
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

11/02/2017 08:20:53
Quote Anchor link
Aan de foutmeldingen te zien is het een terug naar de tekentafel verhaal. Er mist een mysqli/sql gedeelte namelijk het connectie, aanmelden & inloggen verhaal. Je zult dit gedeelte moeten herschrijven. Of de database geschikt is voor hetgeen je er mee wilt bereiken is nu koffiedik kijken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/02/2017 10:20:26
Quote Anchor link
>> Call to a member function assign() on null in func.general.php op regel 26

Het gaat hier om een variabele die naar een object zou moeten wijzen maar deze variabele is leeg.

Een object is een stukje data waar ook een stukje code bij hoort. (Bijvoorbeeld een "User" object met bijvoorbeeld de variabelen $name, $email) etc.

Waarom $GLOBALS['tpl'] leeg is kunnen we hier niet zien.

Als ik de volgende punten op een rij zet:
- oude code
- voor een ander doel
- geen programmeur
- wellicht geen complete database
- en wat nog meer ... ?

Dan kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat je iemand nodig hebt met verstand van zaken die het voor jullie gaat regelen. Een vacature lijkt mij een logische beredenering.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/02/2017 10:31:59
Quote Anchor link
Ik wil je geen valse hoop geven maar misschien valt het mee in die zin dat er sprake kan zijn van een query die misgaat (om wat voor reden dan ook), wat tot gevolg heeft dat een template-variabele geen waarde krijgt, wat tot gevolg heeft... et cetera. Er zou dus sprake kunnen zijn van een sneeuwbaleffect die bij het oplossen van de initiële fout de sneeuwlawine ook in 1x wegneemt.

Dat gezegd hebbende: heb je ergens op een of andere manier een volledige backup of op zijn minst een werkende versie? Het klinkt namelijk alsof je bepaalde bronnen mist of hier geen toegang meer toe hebt. Dan is het zaak dat je deze weer/ook draaiende krijgt op een ontwikkelomgeving die representatief is voor de locatie waar de site actief is of wordt. Het lijkt mij geen doen om op een live omgeving te debuggen.

En dan zou je de afweging kunnen maken: ga je dit hele ding omcatten (en hoeveel werk is dat), voldoet de code nog aan de huidige standaarden en bevat deze ook alle gewenste functionaliteit (er zijn ongetwijfeld in de tussentijd nieuwe ideeëen of andere wensen ontstaan?) of doe je hier verder helemaal niets meer aan maar neem je dit wel als uitgangspunt voor het bouwen (of kopen van iets kant-en-klaars) van iets nieuws.

Hierbij zou ik wel te werk gaan volgens een enigszins van tevoren opgesteld (stappen)plan zodat je dit een beetje in goede banen kunt leiden. Een van de eerste stappen zou dus een soort van verkenning/analyse kunnen zijn waarbij je dat ding weer tijdelijk tot leven probeert te wekken :).

En ja, voor het geven van een waardeoordeel welke kant je het beste op kunt met wat je hebt kan het verstandig zijn om (meer) mensen aan te trekken die hier kijk op hebben.
Gewijzigd op 11/02/2017 10:33:13 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2017 13:18:58
Quote Anchor link
En verder vraag ik me af of een oude versie van 2011 van Woltab Burning Board nog wel handig is om te gebruiken. Er zijn niet voor niets patches en nieuwe versie uitgebracht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.