?p= en &

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 22:38:00
Quote Anchor link
Hallo,

Dit zou wel een hele domme vraag zijn mja wil t toch weten als beginneling van php...

Ik wil bijvoorbeeld een pagina/ verloting.php /?=verloting gaan noemen dus => http://www.site.nl/?p=verloting

en dan als ik 2 verloting ter gelijke tijd heb wil ik: http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=1

en

http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=2

hebben dus... kan iemand helpen ik weet ook niet hoe dit heet anders kon ik wel googlen

al vast bedankt,
Timo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timo Kleinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 06:55:51
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 22:43:00
Quote Anchor link
als ik het goed begrijp doe je dat zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(isset($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'verloting'){
      if(isset($_GET['meedoen']) && $_GET['meedoen'] == 1){
            // meedoen 1
      }
      elseif(isset($_GET['meedoen']) && $_GET['meedoen'] == 2){
            // meedoen 2
      }
      else{
           echo "Kies voor loting 1 of 2";
      }
}

else{
// rest van site
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2010 22:43:00
Quote Anchor link
http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=1&meedoen=2

Bedoel je dit?
Ik vind je verhaal verre van duidelijk?
 

03/01/2010 22:45:00
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 22:52:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt ga morgen eens uitproberen...

http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=1&meedoen=2 dit bedoelde ik niet.

Als er een verloting is de eerste staat het hier:

http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=1

een maand later is de volgende verloting aan de beurt en staat het hier:

http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=2


enz..

maar ik ga dat stukje en die site is ff proberen a.v.b
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 23:12:00
Quote Anchor link
Ik heb nog eens gekeken en dit is niet wat ik bedoel :(

bijv.:

Op de pagina http://www.site.nl/?p=verloting staat:

Welkom kies hieronder je verloting waaraan je mee wilt doen!

1) 10 Euro
2) Een Auto
enz....

en ze klikken op 1) 10 Euro wil ik dan dat ze naar pagina http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=1

en als ze op 2) Een Auto klikken dat ze dan naar de pagina http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=2

Ik hoop dat dit duidelijk genoeg is!

Timo
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:16:00
Quote Anchor link
Bas schreef op 03.01.2010 22:43:
als ik het goed begrijp doe je dat zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(isset($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'verloting'){
      if(isset($_GET['meedoen']) && $_GET['meedoen'] == 1){
            // meedoen 1
      }
      elseif(isset($_GET['meedoen']) && $_GET['meedoen'] == 2){
            // meedoen 2
      }
      else{
           echo "<p>Welkom kies hieronder je verloting waaraan je mee wilt doen!</p><a href='?p=verloting&meedoen=1'>1) 10 Euro</a><br /><a href='?p=verloting&meedoen=2'>2) Een auto</a><br />etc.";
      }
}

else{
// rest van site
}
?>


volgens mij is dat al gewoon wat jij bedoelt hoor?(kleine aanpassing gemaakt)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/01/2010 23:17:00
Quote Anchor link
Het id uit de database halen en in de link zetten.
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:19:00
Quote Anchor link
Mr.Ark schreef op 03.01.2010 23:17:
Het id uit de database halen en in de link zetten.


er is helemaal niks gezegt over een database dacht ik??

Edit:
hij snapt amper php laat staan dat hij met databases om kan gaan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 23:22:00
Quote Anchor link
@ Bas dat is idd wat ik bedoel alleen hoe krijg ik nu dan tekst op de pagina: http://www.site.nl/?p=verloting&meedoen=1 als je op die 1) 10 EUro klikt komt er een witte pagina daar moet dan dus ook tekst komen...

Timo
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:24:00
Quote Anchor link
@ timo dan moet je een script maken voor die verloting en daar neerzetten
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 23:28:00
Quote Anchor link
// rest van site

dat snap ik dan nog wel maar bij 1) 10 Euro en 2) een auto moet andere tekst komen niet dezelde bijv.

&meedoen=1 komt dan Doe mee en win 10 euro

en bij &meedoen=2 komt dan Wil je een auto winnen doe dan mee!

zoiets
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:29:00
Quote Anchor link
ja dat moet op de plek van // meedoen 1 en van // meedoen 2
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 23:31:00
Quote Anchor link
oh oke bedankt :P

EDIT: geeft dan een error on line 5

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(isset($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'verloting'){
      if(isset($_GET['meedoen']) && $_GET['meedoen'] == 1){
            Win 10 Euro
      }
      elseif(isset($_GET['meedoen']) && $_GET['meedoen'] == 2){
            Win een auto
      }
      else{
           echo "<p>Welkom kies hieronder je verloting waaraan je mee wilt doen!</p><a href='?p=verloting&meedoen=1'>1) 10 Euro</a><br /><a href='?p=verloting&meedoen=2'>2) Een auto</a><br />etc.";
      }
}

else{
// rest van site
}
?>


is iets niet goed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timo Kleinhout
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:36:00
Quote Anchor link
@ timo
je moet teksten echoën zie regel 10

Edit:
begin mischien eerst eens met wat basic turtorials ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Leon

Leon

03/01/2010 23:37:00
Quote Anchor link
Je kan nooit zomaar zeggen dat er een tekst staat,
je moet bij Win 10 euro en Win een auto dit zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
print('Win 10 Euro');
?>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
print('Win een auto');
?>


*EDIT : Ik zie dat iemand me al voor is
erm... niet om lullig te doen ofzo, maar je wil een php script maken voor een soort loterij maar heb weinig / geen verstand van PHP.. (dat idee krijg ik ervan als je niet weet hoe comments (// of #)) Is dat niet een beetje onhandig? Ik weet zelf dat PHP moeilijk te beginnen is maar als je dit binnenkort in de praktijk wil gaan gebruiken wens ik je veel suc6... (sorry voor dit niet-zo-aardige commentaar) Ik denk dat je beter eerst eens kan gaan kijken of je Basis-PHP begrijpt en dan eens gaan werken met GET en dat soort dingen. Dit moet je laten doen door iemand die er enig verstand van heeft.

Zo dat was mijn commentaar, ik hoop dat ik er niet al te veel commentaar op krijg (indien wel PM me.. ben nieuw)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Sebastiaan jacobs

sebastiaan jacobs

03/01/2010 23:38:00
Quote Anchor link
ik denk niet dat hij constant een andere pagina wil laden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if(isset($_GET['p'])){
    if($_GET['p'] == "verlooting"){
        include('verloting.php');
        if(isset($_GET['meedoen'])){
            switch($_GET['meedoen']){
                case
1:
                    // hier indien het getal 1 is
                    break;
                case
2:
                    // hier indien het getal 2 is
                    break;
            }
        }
else{
            // lijst weergeven
        }
    }
else{
        if(file_exists($_GET['p'].'.php');
    }
}
else{
    include('home.php');
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door sebastiaan jacobs
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:40:00
Quote Anchor link
@leon dit soort commentaar schijnt hier tegenwoordig normaal te zijn:P lees dit maar eens: http://www.phphulp.nl/nieuws/204/ dat gaat er iets harder aan toen.

@sebastiaan jacobs denk ook niet dat hij toe is aan dat soort codes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

03/01/2010 23:40:00
Quote Anchor link
Nou ik kan wel HTML en CSS enzo maar echt php niet met al die moeilijke tekentjes ik ben nog jong en dat is toch echt nog te moeilijk maar een formulier op tekst lukt wel maar bedank en ook niet-positief commentaar mag gezegd worden hoor :P
 
Bas Php

Bas Php

03/01/2010 23:41:00
Quote Anchor link
te jong?? hoe oud ben je dan?? ik ben zelf namelijk ook 3 jaar geleden gestart met PHP(toen was ik 12) ben nu al redelijk onderweg
 
Leon

Leon

03/01/2010 23:43:00
Quote Anchor link
@bas mooi dan hoef ik me geen zorgen te make
@timo STOP HIERMEE VOOR HET TE LAAT IS
Als je dit maakt met een echte reden (voor geld o.i.d.) stop dan hier en ga eerst de tutorials bekijken. Als je dit doet voor de oefening, stop dan hier en ga eerst de tutorials bekijken. Dit heeft gewoon geen zin, dit is verkeerd beginnen, bij leren rekenen begin je toch ook bij + en - en niet bij staartdelingen?
En ik je graag gelijk geven over je leeftijd, maar die heb je niet ingevuld -_- dus...

PS ik ben ook pas 2 jaar bezig, ben nu net 16
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.