Pagina continu updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:24:12
Quote Anchor link
Vraagje:
Hoe kun je met php een pagina om de x seconden updaten zonder dat het opvalt dat de pagina opnieuw geladen wordt?
Eigenlijk zoals dat in de Facebook-chat bijvoorbeeld gebeurt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:09:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:45:20
Quote Anchor link
Met setInterval in Javascript kan je dit doen.

Maar op sich is PHP niet geschikt voor een drukke chat. Dan kan je beter naar Sockets kijken.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 11:23:38
Quote Anchor link
Het wordt geen chat, maar een pagina waarop steeds kleine dingen veranderen.
Ik gebruik het volgende, maar je ziet de pagina zichtbaar refreshen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
  setTimeout(function(){
      window.location.href = window.location.href;
  },1000)
</script>


Hoe voorkom ik dat je het zichtbaar ziet refreshen?
Gewijzigd op 13/01/2016 11:23:56 door Daan Vee
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2016 11:44:19
Quote Anchor link
>> Het wordt geen chat, maar een pagina waarop steeds kleine dingen veranderen.

Dat komt doordat je met window.location.href de complete webpagina vervangt en niet slechts de "kleine dingen".
Gebruik AJAX als je alleen de inhoud van specifieke onderdelen wilt vervangen.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 12:26:13
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $draaiboekID
= $_GET['draaiboekID'];
        $search_draaiboeken = mysql_query("SELECT * FROM draaiboeken WHERE draaiboekID = '".$draaiboekID."'");
        $result_draaiboeken = mysql_fetch_assoc($search_draaiboeken);

echo $result_draaiboeken['naam'];
?>


Hoe kan ik dit met Ajax dan steeds verversen?
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 12:36:47
Quote Anchor link
- Upgrade naar MySQLi
- Gebruik geen '*', maar selecteer wat je wilt selecteren
- http://phppot.com/jquery/jquery-div-auto-load-and-refresh/ <- Probeer hiermee te puzzelen
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/01/2016 15:06:30
Quote Anchor link
SQL Injection is mogelijk, kijk eens naar mysqli_real_escape_string.
Gewijzigd op 13/01/2016 15:06:41 door Marthijn Buijs
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 11:20:05
Quote Anchor link
Nog een vraag:
Met het volgende script laad ik een div opnieuw:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
         <script>
$(document).ready(function(){
    setInterval(function(){
        $("#loadscript").load('shared/loadscript.php?draaiboekID=<? echo $draaiboekID; ?>')
    }, 2000);
});
</script>


Dat werkt, inclusief draaiboekID etc.
Maar kan het kloppen dat jQuery-scripts die ik run op loadscript.php niet werken in de pagina waarin ik het bovenstaande script heb staan?
Want op loadscript.php werkt het script, maar in de pagina met script die de <div> laadt niet...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 11:26:26
Quote Anchor link
loadscript.php (niet echt een duidelijke naam), handelt toch de PHP-code af? Wat zou jQuery daar in eigenlijk nog moeten doen dan?

PS: De short-tag voor PHP is echt afgeraden. De kans is groot dat deze bij een update van PHP uit kan staan waarbij al je source open en bloot zal staat, incl. eventuele passworden!)
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 11:28:30
Quote Anchor link
Dank voor de tip!
In loadscript.php gaat mijn php-code informatie laden uit de database die vervolgens in een jQuery sortable script wordt weergegeven....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 11:50:56
Quote Anchor link
Dat sortable-script lijkt mij buiten loadscript te staan? Zo houd je je view en business-laag gescheiden. Enige wat het AJAX-script moet doen is de data ophalen(en niet tonen), dus gebruik de $.ajax()-functie. En die data kan je weer gebruiken voor je sortable.
Gewijzigd op 21/01/2016 11:52:17 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:13:25
Quote Anchor link
Ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
  = "SELECT * FROM items WHERE draaiboekID = '".$draaiboekID."' AND del = '0' ORDER BY volgorde ASC";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{

// hier een lijst met het resultaat met de info in DIVjes, waarbij ook jQuery sortable wordt gebruikt
}
?>


Moet ik dan de $query met een $.ajax() laden en de rest laten staan? Of wat bedoel je, Arien? Heb je misschien een voorbeeld-linkje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 12:14:49
Quote Anchor link
Je moet die sortable gewoon niet in je loadscript.php laden. De loadscript.php moet alleen de data ophalen die je daarvoor nodig hebt.

In de sortable-fucntie kan je in de update-event prima een $.ajax() request gebruiken, naar loadscript.php.
Gewijzigd op 21/01/2016 12:17:15 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:16:57
Quote Anchor link
Maar hoe zorg ik er dan vervolgens voor dat nieuwe data die ondertussen misschien is ingevoerd in de pagina zichtbaar wordt?

Ik heb nu dus het bovenstaande script in draaiboek.php staan.
De query kan ik uitvoeren in loadscript.php
Maar waar laat ik de while(); ? Gewoon in draaiboek.php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 12:18:47
Quote Anchor link
Misschien is het handiger om te vertellen wat voor data je precies wilt ophalen, zodat we daar beter een goed passende output aan kunnen geven.
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:35:05
Quote Anchor link
De output geeft een draaiboek weer: een lijstje met onderwerpen: naam, datum, auteur.
Die onderwerpen staan dmv <div> in een lijstje en kunnen tov elkaar verschoven worden.
En dat schuiven werkt al en wordt gesaved.

Maar er kunnen meerdere gebruikers aan 1 draaiboek werken (op verschillende computers), en dus moet er steeds ge-update worden.
En dat wil ik maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 12:39:02
Quote Anchor link
Dan kom ik op iets als dit uit:
https://linssen.me/entry/extending-the-jquery-sortable-with-ajax-mysql/

Je haalt dus de volgorde op met MySQL en schrijft de nieuwe volgorde weg via een AJAX-request in de update-event.
Gewijzigd op 21/01/2016 12:41:09 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:55:44
Quote Anchor link
Maar het updaten van de volgorde werkt al.
Ik moet het alleen zo maken dat wanneer iemand anders op een andere computer iets aan de volgorde veranderd, dat dat ook meteen zichtbaar is op MIJN scherm.
Dus tussendoor moet ik de laadquery zien up te daten...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 13:01:37
Quote Anchor link
Dan zou je om de zoveel tijd de volgorde aan moeten passen met een andere AJAX-request. Dan is het hopen dat de timer gelijk loopt op beide PC's.

Persoonlijk denk ik meer aan iets in de vorm van een versiesysteem.
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 13:05:58
Quote Anchor link
Maar hoe doe ik dat dan met een andere AJAX-request? Voer ik dan de query opnieuw uit en update de rest dan vanzelf?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 13:18:15
Quote Anchor link
Je moet dan de lijst die je in je HTML genereert steeds vernieuwen.
Gewijzigd op 21/01/2016 13:18:32 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.