Pagina continu updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:24:12
Quote Anchor link
Vraagje:
Hoe kun je met php een pagina om de x seconden updaten zonder dat het opvalt dat de pagina opnieuw geladen wordt?
Eigenlijk zoals dat in de Facebook-chat bijvoorbeeld gebeurt.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:02:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:45:20
Quote Anchor link
Met setInterval in Javascript kan je dit doen.

Maar op sich is PHP niet geschikt voor een drukke chat. Dan kan je beter naar Sockets kijken.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 11:23:38
Quote Anchor link
Het wordt geen chat, maar een pagina waarop steeds kleine dingen veranderen.
Ik gebruik het volgende, maar je ziet de pagina zichtbaar refreshen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
  setTimeout(function(){
      window.location.href = window.location.href;
  },1000)
</script>


Hoe voorkom ik dat je het zichtbaar ziet refreshen?
Gewijzigd op 13/01/2016 11:23:56 door Daan Vee
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2016 11:44:19
Quote Anchor link
>> Het wordt geen chat, maar een pagina waarop steeds kleine dingen veranderen.

Dat komt doordat je met window.location.href de complete webpagina vervangt en niet slechts de "kleine dingen".
Gebruik AJAX als je alleen de inhoud van specifieke onderdelen wilt vervangen.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 12:26:13
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $draaiboekID
= $_GET['draaiboekID'];
        $search_draaiboeken = mysql_query("SELECT * FROM draaiboeken WHERE draaiboekID = '".$draaiboekID."'");
        $result_draaiboeken = mysql_fetch_assoc($search_draaiboeken);

echo $result_draaiboeken['naam'];
?>


Hoe kan ik dit met Ajax dan steeds verversen?
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 12:36:47
Quote Anchor link
- Upgrade naar MySQLi
- Gebruik geen '*', maar selecteer wat je wilt selecteren
- http://phppot.com/jquery/jquery-div-auto-load-and-refresh/ <- Probeer hiermee te puzzelen
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/01/2016 15:06:30
Quote Anchor link
SQL Injection is mogelijk, kijk eens naar mysqli_real_escape_string.
Gewijzigd op 13/01/2016 15:06:41 door Marthijn Buijs
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 11:20:05
Quote Anchor link
Nog een vraag:
Met het volgende script laad ik een div opnieuw:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
         <script>
$(document).ready(function(){
    setInterval(function(){
        $("#loadscript").load('shared/loadscript.php?draaiboekID=<? echo $draaiboekID; ?>')
    }, 2000);
});
</script>


Dat werkt, inclusief draaiboekID etc.
Maar kan het kloppen dat jQuery-scripts die ik run op loadscript.php niet werken in de pagina waarin ik het bovenstaande script heb staan?
Want op loadscript.php werkt het script, maar in de pagina met script die de <div> laadt niet...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 11:26:26
Quote Anchor link
loadscript.php (niet echt een duidelijke naam), handelt toch de PHP-code af? Wat zou jQuery daar in eigenlijk nog moeten doen dan?

PS: De short-tag voor PHP is echt afgeraden. De kans is groot dat deze bij een update van PHP uit kan staan waarbij al je source open en bloot zal staat, incl. eventuele passworden!)
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 11:28:30
Quote Anchor link
Dank voor de tip!
In loadscript.php gaat mijn php-code informatie laden uit de database die vervolgens in een jQuery sortable script wordt weergegeven....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 11:50:56
Quote Anchor link
Dat sortable-script lijkt mij buiten loadscript te staan? Zo houd je je view en business-laag gescheiden. Enige wat het AJAX-script moet doen is de data ophalen(en niet tonen), dus gebruik de $.ajax()-functie. En die data kan je weer gebruiken voor je sortable.
Gewijzigd op 21/01/2016 11:52:17 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:13:25
Quote Anchor link
Ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
  = "SELECT * FROM items WHERE draaiboekID = '".$draaiboekID."' AND del = '0' ORDER BY volgorde ASC";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{

// hier een lijst met het resultaat met de info in DIVjes, waarbij ook jQuery sortable wordt gebruikt
}
?>


Moet ik dan de $query met een $.ajax() laden en de rest laten staan? Of wat bedoel je, Arien? Heb je misschien een voorbeeld-linkje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 12:14:49
Quote Anchor link
Je moet die sortable gewoon niet in je loadscript.php laden. De loadscript.php moet alleen de data ophalen die je daarvoor nodig hebt.

In de sortable-fucntie kan je in de update-event prima een $.ajax() request gebruiken, naar loadscript.php.
Gewijzigd op 21/01/2016 12:17:15 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:16:57
Quote Anchor link
Maar hoe zorg ik er dan vervolgens voor dat nieuwe data die ondertussen misschien is ingevoerd in de pagina zichtbaar wordt?

Ik heb nu dus het bovenstaande script in draaiboek.php staan.
De query kan ik uitvoeren in loadscript.php
Maar waar laat ik de while(); ? Gewoon in draaiboek.php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 12:18:47
Quote Anchor link
Misschien is het handiger om te vertellen wat voor data je precies wilt ophalen, zodat we daar beter een goed passende output aan kunnen geven.
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:35:05
Quote Anchor link
De output geeft een draaiboek weer: een lijstje met onderwerpen: naam, datum, auteur.
Die onderwerpen staan dmv <div> in een lijstje en kunnen tov elkaar verschoven worden.
En dat schuiven werkt al en wordt gesaved.

Maar er kunnen meerdere gebruikers aan 1 draaiboek werken (op verschillende computers), en dus moet er steeds ge-update worden.
En dat wil ik maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 12:39:02
Quote Anchor link
Dan kom ik op iets als dit uit:
https://linssen.me/entry/extending-the-jquery-sortable-with-ajax-mysql/

Je haalt dus de volgorde op met MySQL en schrijft de nieuwe volgorde weg via een AJAX-request in de update-event.
Gewijzigd op 21/01/2016 12:41:09 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 12:55:44
Quote Anchor link
Maar het updaten van de volgorde werkt al.
Ik moet het alleen zo maken dat wanneer iemand anders op een andere computer iets aan de volgorde veranderd, dat dat ook meteen zichtbaar is op MIJN scherm.
Dus tussendoor moet ik de laadquery zien up te daten...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 13:01:37
Quote Anchor link
Dan zou je om de zoveel tijd de volgorde aan moeten passen met een andere AJAX-request. Dan is het hopen dat de timer gelijk loopt op beide PC's.

Persoonlijk denk ik meer aan iets in de vorm van een versiesysteem.
 
Daan Vee

Daan Vee

21/01/2016 13:05:58
Quote Anchor link
Maar hoe doe ik dat dan met een andere AJAX-request? Voer ik dan de query opnieuw uit en update de rest dan vanzelf?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2016 13:18:15
Quote Anchor link
Je moet dan de lijst die je in je HTML genereert steeds vernieuwen.
Gewijzigd op 21/01/2016 13:18:32 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.