Pagina manipuleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

11/01/2016 19:29:34
Quote Anchor link
Ok zoals misschien sommigen al weten ben ik momenteel mijn kennis aan het vergroten qua php ed.
Om mijn kennis te vergroten en me in veel zaken te verdiepen ben ik voor mezelf (eigen gebruik) een sms aan het maken. Op die manier kom ik VEEL tegen en leer ik voor mijn gevoel veel.

Waar ik nu tegenaan loop is het volgende:
Ik weet soms pas hoe mijn top vd pagina/menu er UITEINDELIJK uit moet komen te zien als ik bij mijn footer aankom. Waarschijnlijk is mijn aanpak dan niet goed. Mijn vraag is, hoe kan ik mijn pagina opbouwen maar toch nog aanpassen tijdens het opbouwen? Ik weet dat je bijvoorbeeld met jQuery zaken welke al staan kan verwijderen/aanpassen etc. Maar of dit nou de manier is?
Ik vraag mijzelf af wat nu de "beste" manier is.

Ik vraag nu niet om dit nu voor mij helemaal te gaan uitkauwen en mij alles te vertellen. Wat vraag ik dan wel?
Kan je mij op weg helpen met zoektermen, tuts of sites? Ik zoek wel al maar vind niet. Waarschijnlijk omdat ik niet weet welke termen te gebruiken.
Ik zoek het dan zelf uit en ga me dan inlezen. Daar leer ik denk ik het meeste van.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:27:03
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/01/2016 20:13:43
Quote Anchor link
Is het niet mogelijk om eerst alle informatie te verzamelen die je nodig hebt en dan pas beginnen met opbouwen van je pagina?
In principe hoef je dan niet terug te grijpen om je pagina te manipuleren.
Gewijzigd op 11/01/2016 20:14:25 door Jan de Laet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 20:14:05
Quote Anchor link
Sander Z op 11/01/2016 19:29:34:
Om mijn kennis te vergroten en me in veel zaken te verdiepen ben ik voor mezelf (eigen gebruik) een sms aan het maken.

Je bent een sms aan het bouwen? Een sms is een berichtje wat je per telefoon verstuurt. Bedoel je wellicht een CMS?

Daarnaast ... ik snap niet wat je bedoelt met als je bij de footer bent dat je dan pas weet wat er bovenin moet komen te staan. Kun je dat wat beter toelichten?
 
Sander Z

Sander Z

11/01/2016 20:39:47
Quote Anchor link
Ik typte toch echt CMS. Maar autocorrect....
@Jan Ja dat is eigenlijk wat ik bedoel. Maar weet ff niet hoe dat aan te pakken. Kun jij me ergens op weg helpen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 20:56:51
Quote Anchor link
Dat is dus een kwestie van eerst zorgen dat je alle intelligentie ophaalt, en daarna pas de pagina gaan opbouwen.

Vergelijk het met eten bestellen in een restaurant. Eerst wordt gevraagd wat je wilt hebben, en daarna worden de recepten bereid en op je tafel geplaatst. Wat jij nu doet is eerst een paar gerechten op tafel zetten en daarna eens gaan vragen wat de klant eigenlijk wil hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 21:12:46
Quote Anchor link
Mja, maar het complete menu staat niet altijd op voorhand vast, bij de opbouw van een pagina kan het zo zijn dat het hoofdgerecht van invloed is op het voorgerecht om het zo maar te zeggen. Code die in de header ingeladen dient te worden (document titel, javascript- en CSS-bestanden) zou bepaald kunnen worden in het content-deel van de pagina. Je komt dan in de knoei met de volgorde van het weergeven van de content ten opzichte van de volgorde die in de code aangehouden moet worden om in eerste instantie te bepalen welke content je nu eigenlijk hebt.

Dit probleem zou je kunnen oplossen door output op te sparen door middel van output buffering; je voert de code in een logische volgorde uit zodat je je administratie voor de opbouw van de pagina kunt verrichten en zet output buffering in daar waar de volgorde van weergave in het document afwijkt van de volgorde van de code. Vervolgens druk je alle stukjes in de goede volgorde af.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 21:16:00
Quote Anchor link
>> Mja, maar het complete menu staat niet altijd op voorhand vast, bij de opbouw van een pagina kan het zo zijn dat het hoofdgerecht van invloed is op het voorgerecht om het zo maar te zeggen.

Dus voer je eerst alle intelligentie uit, anders gezegd haal je eerst alle benodigde data op. Pas daarna ga je dan je view renderen en geef je die data mee aan je view.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 23:01:19
Quote Anchor link
>> Dus voer je eerst alle intelligentie uit, anders gezegd haal je eerst alle benodigde data op. Pas daarna ga je dan je view renderen en geef je die data mee aan je view.

Volgens mij levert zo'n stricte scheiding ook een hoop overhead op; als je een stuk functionaliteit hebt waarbij je dingen on-the-fly in kunt stellen maar die ook output produceert dan kun je dit oplossen met output buffering. Ook doe je in jouw geval dan dingen dubbel als je het mij vraagt, deze kun je combineren.

Stel dat je bijvoorbeeld een stuk functionaliteit hebt die een formulier weergeeft (als onderdeel van het genreren van een compleet HTML document). Dit formulier heeft tevens een apart CSS-bestand (even los van alle optimalisatie daarvan). Dit CSS-bestand zou je dan in de header van je HTML-document in willen voegen, als onderdeel van een of ander (hoger gelegen) maintemplate.

Door het uitvoeren van deze "actie" (het instrueren van het maintemplate om een extra CSS-bestand in te laden en het weergeven van de HTML-code van het formulier met gebruikmaking van output buffering) sla je volgens mij twee vliegen in een klap. Deze actie moet je sowieso eerst uitvoeren omdat deze bepalend is voor het uiteindelijke HTML-document (waarin een CSS-bestand zit specifiek voor die actie).

Als je dit bovenstaande voorbeeld niet kunt volgen is het waarschijnlijk moeilijk uit te leggen wat ik bedoel.

Hoe zou je dit met een hele stricte scheiding voor elkaar krijgen? Je pagina heeft een vaste opmaak (vast maintemplate) met hierin een variabel deel (de "content") waarin een formulier wordt geladen waarmee je een CSS-bestand in wilt voegen in de vaste opmaak. Volgens mij is dan een slim gebruik van output buffering de eenvoudigste manier.

Je zinspeelt in jouw aanpak ook op MVC?
Gewijzigd op 11/01/2016 23:03:21 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2016 00:16:54
Quote Anchor link
Output buffering wordt juist meestal afgeraden wegens performance issues. En inderdaad zinspeel ik dan op een MVC-achtige aanpak. Vanuit je form action zou je dan het benodigde css bestand kunnen meegeven aan (uiteindelijk) je main template. Als allerlaatste ga je dan pas je view renderen, waarbij je css bestanden dynamisch in je main template worden geinjecteerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 00:57:09
Quote Anchor link
Performance? Really? In this day and age? Lijkt me trouwens ook afhangen van de snelheid waarmee je pagina wordt opgebouwd, indien dit redelijk traag is blijft deze langer resources claimen en dan krijg je misschien een sneeuwbaleffect. En de output compressie (gzip) die je daarmee kunt regelen? Daarmee kan ik een tekst document van ca 200 kb reduceren tot ca 35.5 kb, dat vind ik nou niet bepaald misselijk. Daarmee is je document ook sneller over de lijn. Er zal ergens een omslagpunt liggen? Ik zeg ook niet dat je alles moet output bufferen he (met uitzondering natuurlijk als je gzip compressie gebruikt; dit zal het hele document moeten betreffen), enkel die snippets die niet in de goede volgorde staan.

Heb je (recente) artikelen waarin aannemelijk wordt gemaakt dat het gebruik van output buffering wellicht niet zo'n goed idee is uit oogpunt van performance? Ben wel benieuwd eigenlijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2016 01:38:52
Quote Anchor link
>> Performance? Really? In this day and age?

Goede vraag, dat zou je dan moeten testen. Ik weet wel dat hier op het forum (inmiddels wel een paar jaar geleden) altijd gezegd werd dat je het altijd moest vermijden vanwege performance issues. Maar dat is dus al even geleden. Maar goed, erover nadenkend ... je stopt iets in het geheugen dus het kost sowieso wat resources. Afhankelijk van hoeveel je erin stopt, kan ik me voorstellen dat het bij grotere bezoekersaantallen vertragend zou kunnen werken. Misschien kan iemand anders er nog iets over zeggen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/01/2016 09:06:37
Quote Anchor link
Sander Z op 11/01/2016 19:29:34:
Waar ik nu tegenaan loop is het volgende:
Ik weet soms pas hoe mijn top vd pagina/menu er UITEINDELIJK uit moet komen te zien als ik bij mijn footer aankom. Waarschijnlijk is mijn aanpak dan niet goed.
Dan verwar je twee dimensies: ruimte en tijd. De leesrichting van een webpagina (ruimte) hoeft niet te bepalen in welke volgorde een pagina wordt opgebouwd (tijd). Je kunt best een ontwerp hebben waarin het resultaat van setFooter() de input van setHeader() bepaalt.

Ik denk dat je je eens moet verdiepen in de concepten van objectgeoriënteerd programmeren. En dan bedoel ik niet eens MVC (want daarin kun je dit probleem ook hebben), maar bijvoorbeeld SOLID-beginselen zoals het Single Responsibility Principle (SRP). Je hebt nu namelijk één ding dat minstens twee dingen doet: tijdens het opbouwen van de pagina wordt niet enkel en alleen de pagina opgebouwd, maar gebeurt er kennelijk nog iets anders.
Gewijzigd op 12/01/2016 09:21:37 door Ward van der Put
 
L deB

L deB

12/01/2016 10:03:03
Quote Anchor link
Misschien eerst een brainstormsessie doen. Of bijvoorbeeld een interactiemodel maken, of een model met alle mogelijke functies binnen de site die je wil hebben.. En dan de opbouw bedenken en die uitvoeren.
 
Sander Z

Sander Z

12/01/2016 10:09:05
Quote Anchor link
Ok blijkbaar was het dus niet zo'n eenvoudige vraag.
Maar thanks voor alle info. Ik ga hier even verder mee. Ik zal hoogstwaarschijnlijk nog wel een vraag gaan krijgen ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.