Pagina manipuleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

11/01/2016 19:29:34
Quote Anchor link
Ok zoals misschien sommigen al weten ben ik momenteel mijn kennis aan het vergroten qua php ed.
Om mijn kennis te vergroten en me in veel zaken te verdiepen ben ik voor mezelf (eigen gebruik) een sms aan het maken. Op die manier kom ik VEEL tegen en leer ik voor mijn gevoel veel.

Waar ik nu tegenaan loop is het volgende:
Ik weet soms pas hoe mijn top vd pagina/menu er UITEINDELIJK uit moet komen te zien als ik bij mijn footer aankom. Waarschijnlijk is mijn aanpak dan niet goed. Mijn vraag is, hoe kan ik mijn pagina opbouwen maar toch nog aanpassen tijdens het opbouwen? Ik weet dat je bijvoorbeeld met jQuery zaken welke al staan kan verwijderen/aanpassen etc. Maar of dit nou de manier is?
Ik vraag mijzelf af wat nu de "beste" manier is.

Ik vraag nu niet om dit nu voor mij helemaal te gaan uitkauwen en mij alles te vertellen. Wat vraag ik dan wel?
Kan je mij op weg helpen met zoektermen, tuts of sites? Ik zoek wel al maar vind niet. Waarschijnlijk omdat ik niet weet welke termen te gebruiken.
Ik zoek het dan zelf uit en ga me dan inlezen. Daar leer ik denk ik het meeste van.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:16:36
 
Jan de Laet

Jan de Laet

11/01/2016 20:13:43
Quote Anchor link
Is het niet mogelijk om eerst alle informatie te verzamelen die je nodig hebt en dan pas beginnen met opbouwen van je pagina?
In principe hoef je dan niet terug te grijpen om je pagina te manipuleren.
Gewijzigd op 11/01/2016 20:14:25 door Jan de Laet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 20:14:05
Quote Anchor link
Sander Z op 11/01/2016 19:29:34:
Om mijn kennis te vergroten en me in veel zaken te verdiepen ben ik voor mezelf (eigen gebruik) een sms aan het maken.

Je bent een sms aan het bouwen? Een sms is een berichtje wat je per telefoon verstuurt. Bedoel je wellicht een CMS?

Daarnaast ... ik snap niet wat je bedoelt met als je bij de footer bent dat je dan pas weet wat er bovenin moet komen te staan. Kun je dat wat beter toelichten?
 
Sander Z

Sander Z

11/01/2016 20:39:47
Quote Anchor link
Ik typte toch echt CMS. Maar autocorrect....
@Jan Ja dat is eigenlijk wat ik bedoel. Maar weet ff niet hoe dat aan te pakken. Kun jij me ergens op weg helpen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 20:56:51
Quote Anchor link
Dat is dus een kwestie van eerst zorgen dat je alle intelligentie ophaalt, en daarna pas de pagina gaan opbouwen.

Vergelijk het met eten bestellen in een restaurant. Eerst wordt gevraagd wat je wilt hebben, en daarna worden de recepten bereid en op je tafel geplaatst. Wat jij nu doet is eerst een paar gerechten op tafel zetten en daarna eens gaan vragen wat de klant eigenlijk wil hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 21:12:46
Quote Anchor link
Mja, maar het complete menu staat niet altijd op voorhand vast, bij de opbouw van een pagina kan het zo zijn dat het hoofdgerecht van invloed is op het voorgerecht om het zo maar te zeggen. Code die in de header ingeladen dient te worden (document titel, javascript- en CSS-bestanden) zou bepaald kunnen worden in het content-deel van de pagina. Je komt dan in de knoei met de volgorde van het weergeven van de content ten opzichte van de volgorde die in de code aangehouden moet worden om in eerste instantie te bepalen welke content je nu eigenlijk hebt.

Dit probleem zou je kunnen oplossen door output op te sparen door middel van output buffering; je voert de code in een logische volgorde uit zodat je je administratie voor de opbouw van de pagina kunt verrichten en zet output buffering in daar waar de volgorde van weergave in het document afwijkt van de volgorde van de code. Vervolgens druk je alle stukjes in de goede volgorde af.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/01/2016 21:16:00
Quote Anchor link
>> Mja, maar het complete menu staat niet altijd op voorhand vast, bij de opbouw van een pagina kan het zo zijn dat het hoofdgerecht van invloed is op het voorgerecht om het zo maar te zeggen.

Dus voer je eerst alle intelligentie uit, anders gezegd haal je eerst alle benodigde data op. Pas daarna ga je dan je view renderen en geef je die data mee aan je view.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 23:01:19
Quote Anchor link
>> Dus voer je eerst alle intelligentie uit, anders gezegd haal je eerst alle benodigde data op. Pas daarna ga je dan je view renderen en geef je die data mee aan je view.

Volgens mij levert zo'n stricte scheiding ook een hoop overhead op; als je een stuk functionaliteit hebt waarbij je dingen on-the-fly in kunt stellen maar die ook output produceert dan kun je dit oplossen met output buffering. Ook doe je in jouw geval dan dingen dubbel als je het mij vraagt, deze kun je combineren.

Stel dat je bijvoorbeeld een stuk functionaliteit hebt die een formulier weergeeft (als onderdeel van het genreren van een compleet HTML document). Dit formulier heeft tevens een apart CSS-bestand (even los van alle optimalisatie daarvan). Dit CSS-bestand zou je dan in de header van je HTML-document in willen voegen, als onderdeel van een of ander (hoger gelegen) maintemplate.

Door het uitvoeren van deze "actie" (het instrueren van het maintemplate om een extra CSS-bestand in te laden en het weergeven van de HTML-code van het formulier met gebruikmaking van output buffering) sla je volgens mij twee vliegen in een klap. Deze actie moet je sowieso eerst uitvoeren omdat deze bepalend is voor het uiteindelijke HTML-document (waarin een CSS-bestand zit specifiek voor die actie).

Als je dit bovenstaande voorbeeld niet kunt volgen is het waarschijnlijk moeilijk uit te leggen wat ik bedoel.

Hoe zou je dit met een hele stricte scheiding voor elkaar krijgen? Je pagina heeft een vaste opmaak (vast maintemplate) met hierin een variabel deel (de "content") waarin een formulier wordt geladen waarmee je een CSS-bestand in wilt voegen in de vaste opmaak. Volgens mij is dan een slim gebruik van output buffering de eenvoudigste manier.

Je zinspeelt in jouw aanpak ook op MVC?
Gewijzigd op 11/01/2016 23:03:21 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2016 00:16:54
Quote Anchor link
Output buffering wordt juist meestal afgeraden wegens performance issues. En inderdaad zinspeel ik dan op een MVC-achtige aanpak. Vanuit je form action zou je dan het benodigde css bestand kunnen meegeven aan (uiteindelijk) je main template. Als allerlaatste ga je dan pas je view renderen, waarbij je css bestanden dynamisch in je main template worden geinjecteerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 00:57:09
Quote Anchor link
Performance? Really? In this day and age? Lijkt me trouwens ook afhangen van de snelheid waarmee je pagina wordt opgebouwd, indien dit redelijk traag is blijft deze langer resources claimen en dan krijg je misschien een sneeuwbaleffect. En de output compressie (gzip) die je daarmee kunt regelen? Daarmee kan ik een tekst document van ca 200 kb reduceren tot ca 35.5 kb, dat vind ik nou niet bepaald misselijk. Daarmee is je document ook sneller over de lijn. Er zal ergens een omslagpunt liggen? Ik zeg ook niet dat je alles moet output bufferen he (met uitzondering natuurlijk als je gzip compressie gebruikt; dit zal het hele document moeten betreffen), enkel die snippets die niet in de goede volgorde staan.

Heb je (recente) artikelen waarin aannemelijk wordt gemaakt dat het gebruik van output buffering wellicht niet zo'n goed idee is uit oogpunt van performance? Ben wel benieuwd eigenlijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2016 01:38:52
Quote Anchor link
>> Performance? Really? In this day and age?

Goede vraag, dat zou je dan moeten testen. Ik weet wel dat hier op het forum (inmiddels wel een paar jaar geleden) altijd gezegd werd dat je het altijd moest vermijden vanwege performance issues. Maar dat is dus al even geleden. Maar goed, erover nadenkend ... je stopt iets in het geheugen dus het kost sowieso wat resources. Afhankelijk van hoeveel je erin stopt, kan ik me voorstellen dat het bij grotere bezoekersaantallen vertragend zou kunnen werken. Misschien kan iemand anders er nog iets over zeggen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/01/2016 09:06:37
Quote Anchor link
Sander Z op 11/01/2016 19:29:34:
Waar ik nu tegenaan loop is het volgende:
Ik weet soms pas hoe mijn top vd pagina/menu er UITEINDELIJK uit moet komen te zien als ik bij mijn footer aankom. Waarschijnlijk is mijn aanpak dan niet goed.
Dan verwar je twee dimensies: ruimte en tijd. De leesrichting van een webpagina (ruimte) hoeft niet te bepalen in welke volgorde een pagina wordt opgebouwd (tijd). Je kunt best een ontwerp hebben waarin het resultaat van setFooter() de input van setHeader() bepaalt.

Ik denk dat je je eens moet verdiepen in de concepten van objectgeoriënteerd programmeren. En dan bedoel ik niet eens MVC (want daarin kun je dit probleem ook hebben), maar bijvoorbeeld SOLID-beginselen zoals het Single Responsibility Principle (SRP). Je hebt nu namelijk één ding dat minstens twee dingen doet: tijdens het opbouwen van de pagina wordt niet enkel en alleen de pagina opgebouwd, maar gebeurt er kennelijk nog iets anders.
Gewijzigd op 12/01/2016 09:21:37 door Ward van der Put
 
L deB

L deB

12/01/2016 10:03:03
Quote Anchor link
Misschien eerst een brainstormsessie doen. Of bijvoorbeeld een interactiemodel maken, of een model met alle mogelijke functies binnen de site die je wil hebben.. En dan de opbouw bedenken en die uitvoeren.
 
Sander Z

Sander Z

12/01/2016 10:09:05
Quote Anchor link
Ok blijkbaar was het dus niet zo'n eenvoudige vraag.
Maar thanks voor alle info. Ik ga hier even verder mee. Ik zal hoogstwaarschijnlijk nog wel een vraag gaan krijgen ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.