pagina terug..-->sessie variabele onjuist

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »
NiVin

niVin

28/07/2008 23:04:00
Quote Anchor link
Beste leden,

momenteel ontwikkel ik een online enquete. Basis komt er op neer dat ik de file enquete.php telkens opnieuw laad met nieuwe vragen uit de database. bij elke 'nieuwe' pagina verhoog ik een sessie variabele ($_SESSION['pageID']), het pagina nr, met 1.

Dit geeft o.a. mooi de locatie vd enquete aan de gebruiker. Alleen zit ik met een probleem. wanneer ik pagina terug kies in de browser, behoudt deze de waarde van de laatst gekozen pagina.

Iemand bekend met dit probleem? Of zijn er miss wel php functies die inspelen op deze browser functies?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:33:03
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Je hebt nu 1 variabele die steeds verandert. Misschien kun je beter een associatieve array in de sessie zetten, dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (isset ($_GET['pageID'])) {
        $_SESSION[$_GET['pageID']] = array ();
    }

?>

In $_SESSION[3] staat dan bijvoorbeeld een array met de gegevens van pagina 3.
 
NiVin

niVin

28/07/2008 23:24:00
Quote Anchor link
maar ik werk met 1 file ... ok de code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
<?php
session_start();
//maak connectie met database
include "config.php";
$formValid = TRUE;

//globale info
$vrgnD1 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vooronderzoek_vrgn1"));
$vrgnD2 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vooronderzoek_vrgn2"));
$vrgnD3 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vooronderzoek_vrgn3"));

 //pid !=29
if(!empty($_POST['volgende']) && $_SESSION['pageid'] != 29)
{


    $nVragen = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM banners"));
     //pid  <=19
      if($_SESSION['pageid'] <= 19){
    $nVragen = $vrgnD1;
  }

    //pid > 19 && <= 28
    elseif($_SESSION['pageid'] > 19 && $_SESSION['pageid'] <= 28){
    $nVragen = $vrgnD2;
  }

    //pid ==29
    else{//11 persoonlijke vragen
    $nVragen = $vrgnD3;
    }


   //check of alles is ingevuld
   include "validatie.php";

        if($formValid){
                      $message .= '';

                      //Via een for loop de antwoorden in  $_SESSION['antwoorden'] zetten.
                        for($i = 1; $i<= $nVragen; $i++){

                             if(!isset($_SESSION['antwoorden'])){
                             $_SESSION['antwoorden'] = $_POST['vraag'.$i];
                             $_POST['vraag'.$i] = '';
                             continue;
                             }

                                      if ($i < $nVragen){
                                      $_SESSION['antwoorden'] .= $_POST['vraag'.$i];
                                      $_POST['vraag'.$i] = '';
                                      }

                                                         if($i == $nVragen){
                                                         $_SESSION['antwoorden'] .= $_POST['vraag'.$i]."|";
                                                         $_POST['vraag'.$i] = '';
                                                         }
                                      }


                                      $_SESSION['pageid']++;
                     }
}


if(isset($_POST['volgende']) && $_SESSION['pageid'] == 20)// ga naar intro deel2
{
    header("Location: introDeel2.php");
}


if(isset($_POST['volgende']) && $_SESSION['pageid'] == 29)
{


    header("Location: einde.php");
}

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>VoorOnderzoek</title>
<link rel="stylesheet" href="stylesheets/stylesheet5.css" type="text/css" media="screen">
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" />
<![endif]-->
<link rel="SHORTCUT ICON" href="/onderzoek/"/>
</head>
<body>

<div id="container">
     <div id="header">
          <p>STAP <?php echo $_SESSION['pageid']; ?>/30</p>
     </div>

     <!--<div id="logo"></div>-->

 <div id="banner">
          <?php
          include("afhandelingBanners.php");
          ?>

</div>

  <!--print vragen-->
  <div id="rating">

   <?php
   echo((!$formValid)? '<div id="formNOTvalid">': '');
   echo '<p>'.$message.'</p>';
   echo((!$formValid)? '</div>': '');
   ?>

        <form method='post' action='enquete.php'>
                <table>
                   <?php

                while($row = mysql_fetch_array($vragen))
                {

                    $vraagnr = $row['id'];
                    if($_SESSION['vraagnr'] == ''){
                        $vraagnr = 1;
                        $_SESSION['vraagnr'] = $vraagnr;
                        }
else{
                            $_SESSION['vraagnr'] = $vraagnr;
                           }

                           $vraag = $row['vraag'];//de vraag
                           $type = $row['type'];//het type input element
                            $antwoorden = explode('|',$row['antwoorden']); //de antwoorden opties


                echo "<tr><td class=\"rating\"><b>";
                echo $vraag;
                echo "</b></td><td class=\"rating\">";

                if($type == "text"){
                echo '<input type="'.$type.'" name="vraag'.$_SESSION['vraagnr'].'" />';
                echo "</td>";
                }


                foreach($antwoorden as $antwoord => $value){
                     $antwoord=$antwoord+1;
                     if(empty($value)){continue;}
                     echo '<input type="'.$type.'" name="vraag'.$_SESSION['vraagnr'].'" value="'.$antwoord.'" id="antwoord'.$antwoord.'"  "'.((isset($_POST['vraag'.$_SESSION['vraagnr']]) && $_POST['vraag'.$_SESSION['vraagnr']] == $antwoord) ? 'class = "error" checked="checked"' : '').'" /><label for="antwoord'.$antwoord.'">'.$value.'</label>';
                     }


                    if($type == "radio"){echo "</td>";}
                    echo "</tr>";
                }

                ?>

    <tr>
    <td></td><td style="text-align: right;"><input type="submit" name="volgende" value="Volgende" class="button" /></td>
    </tr>

</table>
</form>

</div>

<div class="push"></div>


</div>

<div id="footer">

      <p>powered by <a href="http://www.webrtistik.nl" target="_blank"><?php include("randColorTxt.php"); randColorTxt(WebRtistik); ?></a>&copy - 2008</p>

</div>

</body>
</html>


in deze code roep ik nog wat andere files aan, afhankelijk vh pageID.

Ik snap nog niet helemaal hoe ik dan elke pagina zijn eigen info moet geven in de associatieve array..en dan het probleem heb opgelost als ik een pagina terug klik.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:32:00
Quote Anchor link
Je zou het paginaID ook in de adresbalk van de browser kunnen zetten. Dan kun je met $_GET['pageID'] checken op welk paginanummer de user zich bevindt.
 
NiVin

niVin

28/07/2008 23:37:00
Quote Anchor link
maar het pageID verhogen met 1 na klikken volgende is dan toch noodzakelijk?

En als ik dan terug zou klikken in de browser(niet via een knop in de interface) heb ik dan niet nog steeds het zelfde probleem?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:39:00
Quote Anchor link
Probeer dit voorbeeld eens uit:

http://www.jankoehoorn.nl/test.php

Doet dat wat jij bedoelt?
 
NiVin

niVin

28/07/2008 23:46:00
Quote Anchor link
idd :):) precies wat ik zoek, alleen moet ik bij de laatste pagina niet opnieuw beginnen..maar dat lijkt me niet het probleem:)
Hoe werkt dit dan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/07/2008 00:01:00
Quote Anchor link
Hieronder de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
    header ('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    
    $config = array (
        'title' => 'Jan Koehoorn | PHPhulp voorbeeld'
        );
    $pag = (isset ($_GET['pag']) && in_array ($_GET['pag'], range (1, 3))) ? ($_GET['pag']) : (1);
    $volgende = $pag + 1;
    if ($volgende == 4) $volgende = 1;
?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title><?php echo $config['title']; ?></title>
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="examples/reset.css" />
    <style type="text/css" media="screen">
        div#container                    {margin: 10px auto; padding: 10px; width: 800px; background: #fe6;}
    </style>
</head>

<body>
    
    <div id="container">
        <div id="header">
            <h1><?php echo $config['title'] . '- pagina ' . $pag; ?></h1>
        </div>
        
        <div id="content">
        <form method="post" accept-chartset="UTF8" action="test.php?pag=<?php echo $volgende; ?>">
        <p>
            <label for="tekst1">tekst 1:</label>
            <input id="tekst1" name="tekst1" type="text" />
        </p>
        <p>
            <input type="submit" value="verzenden" />
        </p>
        </form>
        </div>
        
        <div id="footer">
        
        </div>
    </div>
    
</body>
</html>
 
NiVin

niVin

29/07/2008 00:15:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik er zo wel uitkom..!!dank je wel alvast voor de tips. Leuke site trouwens met alle info!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.