pagina terug..-->sessie variabele onjuist

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »
NiVin

niVin

28/07/2008 23:04:00
Quote Anchor link
Beste leden,

momenteel ontwikkel ik een online enquete. Basis komt er op neer dat ik de file enquete.php telkens opnieuw laad met nieuwe vragen uit de database. bij elke 'nieuwe' pagina verhoog ik een sessie variabele ($_SESSION['pageID']), het pagina nr, met 1.

Dit geeft o.a. mooi de locatie vd enquete aan de gebruiker. Alleen zit ik met een probleem. wanneer ik pagina terug kies in de browser, behoudt deze de waarde van de laatst gekozen pagina.

Iemand bekend met dit probleem? Of zijn er miss wel php functies die inspelen op deze browser functies?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 15:04:05
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Je hebt nu 1 variabele die steeds verandert. Misschien kun je beter een associatieve array in de sessie zetten, dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (isset ($_GET['pageID'])) {
        $_SESSION[$_GET['pageID']] = array ();
    }

?>

In $_SESSION[3] staat dan bijvoorbeeld een array met de gegevens van pagina 3.
 
NiVin

niVin

28/07/2008 23:24:00
Quote Anchor link
maar ik werk met 1 file ... ok de code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
<?php
session_start();
//maak connectie met database
include "config.php";
$formValid = TRUE;

//globale info
$vrgnD1 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vooronderzoek_vrgn1"));
$vrgnD2 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vooronderzoek_vrgn2"));
$vrgnD3 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM vooronderzoek_vrgn3"));

 //pid !=29
if(!empty($_POST['volgende']) && $_SESSION['pageid'] != 29)
{


    $nVragen = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM banners"));
     //pid  <=19
      if($_SESSION['pageid'] <= 19){
    $nVragen = $vrgnD1;
  }

    //pid > 19 && <= 28
    elseif($_SESSION['pageid'] > 19 && $_SESSION['pageid'] <= 28){
    $nVragen = $vrgnD2;
  }

    //pid ==29
    else{//11 persoonlijke vragen
    $nVragen = $vrgnD3;
    }


   //check of alles is ingevuld
   include "validatie.php";

        if($formValid){
                      $message .= '';

                      //Via een for loop de antwoorden in  $_SESSION['antwoorden'] zetten.
                        for($i = 1; $i<= $nVragen; $i++){

                             if(!isset($_SESSION['antwoorden'])){
                             $_SESSION['antwoorden'] = $_POST['vraag'.$i];
                             $_POST['vraag'.$i] = '';
                             continue;
                             }

                                      if ($i < $nVragen){
                                      $_SESSION['antwoorden'] .= $_POST['vraag'.$i];
                                      $_POST['vraag'.$i] = '';
                                      }

                                                         if($i == $nVragen){
                                                         $_SESSION['antwoorden'] .= $_POST['vraag'.$i]."|";
                                                         $_POST['vraag'.$i] = '';
                                                         }
                                      }


                                      $_SESSION['pageid']++;
                     }
}


if(isset($_POST['volgende']) && $_SESSION['pageid'] == 20)// ga naar intro deel2
{
    header("Location: introDeel2.php");
}


if(isset($_POST['volgende']) && $_SESSION['pageid'] == 29)
{


    header("Location: einde.php");
}

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>VoorOnderzoek</title>
<link rel="stylesheet" href="stylesheets/stylesheet5.css" type="text/css" media="screen">
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" />
<![endif]-->
<link rel="SHORTCUT ICON" href="/onderzoek/"/>
</head>
<body>

<div id="container">
     <div id="header">
          <p>STAP <?php echo $_SESSION['pageid']; ?>/30</p>
     </div>

     <!--<div id="logo"></div>-->

 <div id="banner">
          <?php
          include("afhandelingBanners.php");
          ?>

</div>

  <!--print vragen-->
  <div id="rating">

   <?php
   echo((!$formValid)? '<div id="formNOTvalid">': '');
   echo '<p>'.$message.'</p>';
   echo((!$formValid)? '</div>': '');
   ?>

        <form method='post' action='enquete.php'>
                <table>
                   <?php

                while($row = mysql_fetch_array($vragen))
                {

                    $vraagnr = $row['id'];
                    if($_SESSION['vraagnr'] == ''){
                        $vraagnr = 1;
                        $_SESSION['vraagnr'] = $vraagnr;
                        }
else{
                            $_SESSION['vraagnr'] = $vraagnr;
                           }

                           $vraag = $row['vraag'];//de vraag
                           $type = $row['type'];//het type input element
                            $antwoorden = explode('|',$row['antwoorden']); //de antwoorden opties


                echo "<tr><td class=\"rating\"><b>";
                echo $vraag;
                echo "</b></td><td class=\"rating\">";

                if($type == "text"){
                echo '<input type="'.$type.'" name="vraag'.$_SESSION['vraagnr'].'" />';
                echo "</td>";
                }


                foreach($antwoorden as $antwoord => $value){
                     $antwoord=$antwoord+1;
                     if(empty($value)){continue;}
                     echo '<input type="'.$type.'" name="vraag'.$_SESSION['vraagnr'].'" value="'.$antwoord.'" id="antwoord'.$antwoord.'"  "'.((isset($_POST['vraag'.$_SESSION['vraagnr']]) && $_POST['vraag'.$_SESSION['vraagnr']] == $antwoord) ? 'class = "error" checked="checked"' : '').'" /><label for="antwoord'.$antwoord.'">'.$value.'</label>';
                     }


                    if($type == "radio"){echo "</td>";}
                    echo "</tr>";
                }

                ?>

    <tr>
    <td></td><td style="text-align: right;"><input type="submit" name="volgende" value="Volgende" class="button" /></td>
    </tr>

</table>
</form>

</div>

<div class="push"></div>


</div>

<div id="footer">

      <p>powered by <a href="http://www.webrtistik.nl" target="_blank"><?php include("randColorTxt.php"); randColorTxt(WebRtistik); ?></a>&copy - 2008</p>

</div>

</body>
</html>


in deze code roep ik nog wat andere files aan, afhankelijk vh pageID.

Ik snap nog niet helemaal hoe ik dan elke pagina zijn eigen info moet geven in de associatieve array..en dan het probleem heb opgelost als ik een pagina terug klik.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:32:00
Quote Anchor link
Je zou het paginaID ook in de adresbalk van de browser kunnen zetten. Dan kun je met $_GET['pageID'] checken op welk paginanummer de user zich bevindt.
 
NiVin

niVin

28/07/2008 23:37:00
Quote Anchor link
maar het pageID verhogen met 1 na klikken volgende is dan toch noodzakelijk?

En als ik dan terug zou klikken in de browser(niet via een knop in de interface) heb ik dan niet nog steeds het zelfde probleem?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/07/2008 23:39:00
Quote Anchor link
Probeer dit voorbeeld eens uit:

http://www.jankoehoorn.nl/test.php

Doet dat wat jij bedoelt?
 
NiVin

niVin

28/07/2008 23:46:00
Quote Anchor link
idd :):) precies wat ik zoek, alleen moet ik bij de laatste pagina niet opnieuw beginnen..maar dat lijkt me niet het probleem:)
Hoe werkt dit dan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/07/2008 00:01:00
Quote Anchor link
Hieronder de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
    header ('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    
    $config = array (
        'title' => 'Jan Koehoorn | PHPhulp voorbeeld'
        );
    $pag = (isset ($_GET['pag']) && in_array ($_GET['pag'], range (1, 3))) ? ($_GET['pag']) : (1);
    $volgende = $pag + 1;
    if ($volgende == 4) $volgende = 1;
?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title><?php echo $config['title']; ?></title>
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="examples/reset.css" />
    <style type="text/css" media="screen">
        div#container                    {margin: 10px auto; padding: 10px; width: 800px; background: #fe6;}
    </style>
</head>

<body>
    
    <div id="container">
        <div id="header">
            <h1><?php echo $config['title'] . '- pagina ' . $pag; ?></h1>
        </div>
        
        <div id="content">
        <form method="post" accept-chartset="UTF8" action="test.php?pag=<?php echo $volgende; ?>">
        <p>
            <label for="tekst1">tekst 1:</label>
            <input id="tekst1" name="tekst1" type="text" />
        </p>
        <p>
            <input type="submit" value="verzenden" />
        </p>
        </form>
        </div>
        
        <div id="footer">
        
        </div>
    </div>
    
</body>
</html>
 
NiVin

niVin

29/07/2008 00:15:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik er zo wel uitkom..!!dank je wel alvast voor de tips. Leuke site trouwens met alle info!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.