Parse error: syntax error, unexpected T_STRING

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

15/07/2013 15:34:56
Quote Anchor link
Ik heb een unexpected T_string in mijn script zitten, hieronder het script.
Kan iemand me zeggen waar het in zit?
Ik krijg deze foutmelding : Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /config.php on line 61
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<?php
error_reporting(0);



$locatie = $_SERVER['REQUEST_URI'];
$array = array();
$array[] = "mysql";
$array[] = "query";
$array[] = ")";
$array[] = ";";
$array[] = "}";
$array[] = "INSERT";
$array[] = "%40";
$array[] = "DROPTABLE";
$array[] = "TRUNCATE";
foreach($array as $foutbezig)
{

  if(eregi($foutbezig,$locatie))
{

    echo "<font color='red'>Wij laten geen hackers toe op onze website!</font>";
    exit();
  }
}


$url = substr($_SERVER['REQUEST_URI'], 1);
if(eregi('%', $url) or eregi(";", $url) or eregi("'", $url) or eregi("<", $url) or eregi(">", $url) or eregi(")", $url) or
eregi("query", $url) or eregi("mysql", $url) or eregi('"', $url) or eregi('config', $url) or eregi('ingelogd', $url) or
eregi("query", $url)){
  echo "";
}



//Verbinding maken met de Database

//gegevens db connect

$dbhost     = "localhost";
$dbuser     = "xxxxx";
$dbpassword = "xxxxx";
$dbdatabase = "xxxxx";

$con = mysql_connect("localhost","tkguoenr_user","tkguoenr_pb);
$dbcon = mysql_select_db("
.$dbdatabase.");
if (!$dbcon)
{
    die('Couldn\'t find database: ' . mysql_error());
}
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

unset($dbhost, $dblogin, $dbpassword);

include('site_names.php');



function usernameToId($username)
{
    $query1 = mysql_fetch_assoc("
SELECT username, user_id FROM 'gebruikers' WHERE 'username' = '".$username."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query1))
    {
        return $data['user_id'];
    }
        
}

function userIdToName($user_id)
{
    $query = mysql_query("
SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `user_id` = '".$user_id."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query))
{
        return $data['username'];
    }
        
}

function getPokemonTeamPower($username)
{
    $power = 0;
    $query = mysql_query("
SELECT * FROM `pokemon_speler` WHERE `opzak` = 'ja' && `user_id` = '".usernameToId($username)."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query))
    {
        $power = $power + $data['totalexp'];
    }
    return $power;
        
}

function calculateClanPower($clan_naam)
{
    $power = 0;
$query = mysql_query("
SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `clan` = '".$clan_naam."'");
    while ($data = mysql_fetch_array($query))
    {
        $power = $power + getPokemonTeamPower($data['username']);
    }
    return $power;
}

if (rand(1,5) == 3)
{
    //1 op gemiddeld 5x dat iemand de pagina laadt wordt clan power gerefresht
    $query = mysql_query("
SELECT * FROM `clans`");
    while ($data = mysql_fetch_array($query)){
        mysql_query("
UPDATE `clans` SET `clan_power` = '".calculateClanPower($data[clan_naam])."' WHERE `clan_naam` = '".$data['clan_naam']."'");
    }
}


?>
Gewijzigd op 15/07/2013 15:45:42 door
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 19:23:22
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/07/2013 15:39:18
Quote Anchor link
Op lijn 42 ben je een " vergeten op het einde.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/07/2013 15:39:57
Quote Anchor link
regel 42 een qoute vergeten

-eregi() verouderd
-juiste gebruik van quotes alsjeblieft
-foutafhandeling met die() niet juist
-ik zou hier niet je wachtwoord neerzetten
-geen backticks in je queries
-sql injectie beveiligen
-nette quiries, geen *

probeer eens de error reporting aan te zetten, dan was je dat ook tegengekomen

dixi

Toevoeging op 15/07/2013 15:43:13:

het nut van regel 6 tot 31 ontgaat met totaal trouwens. als je gewoon een gedegen sql-injectie beveiliging bouwt (dat is dus in de query, niet op deze manier) heb je dat allemaal niet nodig
Gewijzigd op 15/07/2013 15:45:00 door Jeroen VD
 
Ramon Bos

Ramon Bos

15/07/2013 15:45:09
Quote Anchor link
Regel 61: verander mysql_fetch_assoc("SELECT username... in mysql_query("SELECT username...
 

15/07/2013 15:48:44
Quote Anchor link
Dankjewel alvast, ik ga aan de slag. Dom dat ik die vergeten " niet zag.
Wat kan ik wel gebruiken ipv. eregi()?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/07/2013 16:09:32
Quote Anchor link
nou, als je een goede sql injectie inbouwd, heb je die hele functie niet nodig, maar ik geloof dat dat substr() ofzo is, gebruik die nooit.

dixi
 

15/07/2013 16:17:18
Quote Anchor link
Ok, thanx, een goede mysql injectie, wat moet ik daarvoor aanpassen?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/07/2013 16:33:34
Quote Anchor link
begin maar eens met elke variabele die in een query staat, deze functie te gebruiken: mysql_real_escape_string($variabele);

en beter nog is PDO of MySQLi te gebruiken
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/07/2013 16:38:21
Quote Anchor link
Jesse Weikamp op 15/07/2013 16:17:18:
Ok, thanx, een goede mysql injectie, wat moet ik daarvoor aanpassen?


Overal en altijd waar je "user data" gebruikt om een mySQL string te bouwen, moet je die string escapen.

Voor strings:
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers WHERE clan = '" . mysql_real_escape_string($clan_naam) . "'"
?>


Voor integers kan je ook type casten naar integer.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT id, naam FROM gebruikers WHERE id = " . (int) $id ;
// ofwel
$sql = "SELECT id, naam FROM gebruikers WHERE id = " . intval($id) ;
?>
Gewijzigd op 15/07/2013 16:39:47 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.