PDO connectie error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

30/12/2017 23:30:18
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen om verbinding te maken met de server aan de hand van PDO en een database uitlezen.

Mij config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    // Database info
    $host = 'localhost';
    $user = 'xxxxx';
    $pass = 'xxxxx';
    $database = 'db75076';

    // Make connection
    $conn = new PDO( "mysql:" . "host=$host;" . "dbname=$database", '$user', '$pass');
?>


Mij index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title></title>
    </head>
    <body>

    <?php
        // Database + connection
        require_once('config.php');
        
        // Check connection
        if (!conn) {
            die('Connection failed: ' . PDO::erroCode());
        }


        // Create query
        $result = "SELECT * FROM Students";

        // Check query
        if (PDO::query($conn, $result)) {
            # code...
        }

        // Insert query into table

        // Close connection

        $conn = null;
    ?>

    </body>
</html>


Edit:
code-tags toegevoegd. Gelieve deze in het vervolg te gebruiken.
Gewijzigd op 30/12/2017 23:32:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:10:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2017 23:32:58
Quote Anchor link
Waar loop je nu op vast?
Gewijzigd op 30/12/2017 23:33:05 door - Ariën -
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 00:12:46
Quote Anchor link
Ik krijg een fatal error, in config.php op lijn 9 zegt die

'Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user '$user'@'localhost'

Link naar mijn project: http://75076.ict-lab.nl/Php%20Project/index.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 00:17:32
Quote Anchor link
Variabelen horen buiten quotes.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/12/2017 01:05:49
Quote Anchor link
Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$conn
= new PDO("mysql:host=$host;dbname=$database", $user, $pass);

?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/12/2017 01:57:33
Quote Anchor link
Kijk voor de grap eens naar hoe PDO::query werkt. Zoals je het nu probeert kan het echt niet. Ook het opbouwen van de connectie werkt niet zo. Voor referentie:
http://www.php.net/pdo_construct
http://www.php.net/pdo_query
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/12/2017 03:02:41
Quote Anchor link
Enne, een constructie met een try-catch blok is min of meer verplicht, omdat PDO (meestal) werkt met exceptions.

Een niet-gevangen exception levert altijd een Fatal Error op.

En laat de exception bij het connecten nu alle connectie-info uitspugen wanneer deze mislukt...

En vergeet je character encoding niet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/12/2017 10:00:57
Quote Anchor link
Nog een aanvullende tip: zet nooit connectie info hard in je code. De manier waarop Laravel het doet, met .env bestanden, is al een stuk veiliger.
Gewijzigd op 31/12/2017 10:01:40 door Jan Koehoorn
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 12:01:28
Quote Anchor link
Jan Koehoorn op 31/12/2017 10:00:57:
Nog een aanvullende tip: zet nooit connectie info hard in je code. De manier waarop Laravel het doet, met .env bestanden, is al een stuk veiliger.


Heb er van gehoord maar weet niet precies hoe het werkt. Dus een config file met daarin mijn credentials is verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 12:53:27
Quote Anchor link
Nee...
Wat jij doet is je connectie in je config-bestand laden. En dat is niet echt de juiste bedoeling.
De config is bedoeld voor configuratie-instellingen, en jij doet meer dan dat in dat bestand. ;-)

Het beste is zelfs als je jouw config hoger dan jouw publieke map van je website zet. Mocht je server opeens geen PHP-meer willen parsen door een fout, dan liggen je codes niet zomaar op straat.
Gewijzigd op 31/12/2017 12:55:25 door - Ariën -
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 12:58:51
Quote Anchor link
Oh oke dan weet ik dat, heb het zo via school aangeleerd en sommige code snippets zie je het ook zo vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 13:10:46
Quote Anchor link
Het kán wel, maar het is geen nette scheiding van je code.
Gewijzigd op 31/12/2017 13:10:55 door - Ariën -
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 21:18:07
Quote Anchor link
="Ben van Velzen op 31/12/2017 01:57:33"]
Kijk voor de grap eens naar hoe PDO::query werkt. Zoals je het nu probeert kan het echt niet. Ook het opbouwen van de connectie werkt niet zo. Voor referentie:
http://www.php.net/pdo_construct
http://www.php.net/pdo_query


e code aangepast en de connectie is gelukt. Heb gekeken naar de foreach loop maar kwam er niet egt uit, heb gekeken hoe andere het doen, maar krijg alsnog een error:
Invalid argument supplied for foreach()


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title></title>
    </head>
    <body>

    <?php
        // Database + connection
        require_once('config.php');
        
        // Make and check the connection with PDO
        try {
            $conn = new PDO($dsn, $user, $pass);

        }
catch (PDOException $e) {
            echo 'Connection failed: ' . $e->getMessage();    
        }


        if ($conn) {
            echo 'Connected';
        }

        
        // Create query
        $result = 'SELECT * FROM Students';

        // Insert query into table
        foreach ($result as $row) {
            echo $row . "/n";
        }


        // Close connection
        $conn = null;
    ?>

    </body>
</html>
Gewijzigd op 31/12/2017 22:02:36 door Izildo Pimentel
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/12/2017 21:33:57
Quote Anchor link
Waar voer je de query dan uit? Waar is $conn->query(....)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2017 21:36:54
Quote Anchor link
In $result zit alleen een een stukje tekst, en geen array (fetch) van je resultaten uit je array. Lees anders eens een tutorial over PDO.

En gebruik ook a.u.b. code-tags voor je script in het forum.
 
Izildo Pimentel

Izildo Pimentel

31/12/2017 21:51:53
Quote Anchor link
Heb gebruik gemaakt van de quote tags, maar snap niet waarom het zo eruit komt.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/12/2017 21:58:51
Quote Anchor link
Gebruik dan code tags zoals gevraagd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2018 18:19:03
Quote Anchor link
Dankje! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.