pdo select box

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:21:38
Quote Anchor link
ik wil een selectbox maken die bedrijfsnaamen weergeeft maar die het id van het bedrijfsnaam doorgeeft die je selecteert aan een value. Nu ben ik nog met de beginselen bezig. ik heb tot nu toe de query die ik wil gaan gebruiken en al wat geprobeert met script. maar als ik dit uitvoer krijg ik alleen 1 bedrijfsnaam hoe kan ik hier alle bedrijfsnamen onder elkaar krijgen om daarna een selectbox er van te maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);
include '/verbinding.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);



$sql = "SELECT id, bedrijfsnaam FROM relaties order by bedrijfsnaam";
foreach ($db->query($sql) as $row);

    print $row['bedrijfsnaam'];


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:13:50
 
- SanThe -

- SanThe -

11/04/2012 10:24:13
Quote Anchor link
De puntkomma op regel 10 hoort daar niet.
En gebruik { en } bij de foreach().
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 10:25:33
Quote Anchor link
Dit komt volgens mij omdat je loop verkeerd is.
Probeer eens:

foreach ($db->query($sql) as $row) {
print $row['bedrijfsnaam'];
}

Toevoeging op 11/04/2012 10:26:13:

SanThe je was mij net voor :)
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:26:43
Quote Anchor link
dit werkt maar zet het naast elkaar neer en dan kan ik er denk ik geen selectbox van maken of wel ?
Gewijzigd op 11/04/2012 10:28:23 door gerhard timmerman
 
- SanThe -

- SanThe -

11/04/2012 10:30:51
Quote Anchor link
Kwestie van de juiste html in de echo zetten.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:34:59
Quote Anchor link
ik heb het nu in een html gemaak maar krijg het resultaat nog niet in de select box
Gewijzigd op 11/04/2012 10:38:15 door gerhard timmerman
 
Erwin H

Erwin H

11/04/2012 10:35:28
Quote Anchor link
Misschien nog even naar de manual van PDO kijken.
De query method in een PDO object execute een query en geeft dan een PDOStatement object terug. Op dat object moet je dan nog een fetch doen zodat je alle records uit kan lezen. Het fetchen kan op verschillende manieren, de handigste (vind ik) is fetch_all waarbij je alle records in een keer uitleest en in een array stopt. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$st
= $db->query($sql);
foreach( $st->fetch_all(PDO::FETCH_ASSOC) as $row ){
  print $row['bedrijfsnaam'];
}

?>

De constante PDO::FETCH_ASSOC zorgt ervoor dat de array die je terugkrijgt een associatieve array is. Default geeft de method namelijk zowel associatieve keys terug, als numerieke keys, wat betekent dat je de data dubbel in je resultset krijgt.

En nog even voor de duidelijkheid. Je kan ook de hele resultset dus in een array terugkrijgen als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$st
= $db->query($sql);
$dataset = $st->fetch_all(PDO::FETCH_ASSOC);
?>

$dataset heeft dus nu alle rijen die je query heeft geselecteerd.

http://www.php.net/manual/en/pdo.query.php
http://www.php.net/manual/en/pdostatement.fetchall.php
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:42:09
Quote Anchor link
als ik het op jou manier doe krijg ik direct een 500 error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
<form>
<select name="relatieid">


<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);
include '/verbinding.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);





$sql = "SELECT id, bedrijfsnaam FROM relaties order by bedrijfsnaam";
$st = $db->query($sql);
$dataset = $st->fetch_all(PDO::FETCH_ASSOC);
print "$dataset";
 ?>

 </select>


</form>
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 10:51:23
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo '<select>';

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo sprintf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['bedrijfsnaam']);
}


echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 11/04/2012 10:51:58 door Mitchell -
 
Wouter J

Wouter J

11/04/2012 10:54:28
Quote Anchor link
Mitchell, waarom niet meteen printf?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo '<select>';

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['bedrijfsnaam']);
}


echo '</select>';
?>
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:54:58
Quote Anchor link
dat werkt kun jij mij ook even uitleggen wat sprintf en %d en %s inhoud
 
Wouter J

Wouter J

11/04/2012 11:00:43
Quote Anchor link
Dat is een functie waarbij je HTML en PHP gescheiden houd. De %d staat voor een getal en de %s voor een string (stuk tekst).

De parameters die na de eerste parameter staat worden toegevoegd aan de string daarvoor. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$name
= 'Gerhard';
printf('Hello %s', $name); // printf is hetzelfde als echo sprintf
?>

Hierbij wordt de %s vervangen door $name en dus wordt het 'Hello Gerhard'.

Als je meerdere paremeters hebt kun je meerdere waardes opslaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$name
= 'Jan';
$age = 25;
printf('%s is %d', $name, $age);
?>

Hierbij wordt de %s de eerste paremeter, $name dus, en de %d wordt de 2e parameter, $age. Het wordt dus 'Jan is 25'.

Meer uitleg: sprintf
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 11:01:24
Quote Anchor link
met sprintf kan je een string opbouwen. %d en %s zijn placeholders die je later vervangt met de data achter de comma. %d is voor integer en %s voor string. Het gaat ook in volgorde, dus eerste de integer en daarna de string.
Voor meer info kan je kijken op www.php.net/sprintf
 
Erwin H

Erwin H

11/04/2012 11:38:55
Quote Anchor link
Gerhard timmerman op 11/04/2012 10:42:09:
als ik het op jou manier doe krijg ik direct een 500 error

Een beetje mosterd na de maaltijd, maar die error is niet zo gek natuurlijk. $dataset bevat nu de gehele resultset, is dus een multidimensionale array (wat ik volgens mij ook had uitgelegd) en die kan je niet 1-2-3 naar het scherm printen.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 13:24:00
Quote Anchor link
dus wouter daar word zeg maar al zegt id neer zetten met de naam van bedrijf zeg maar
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 13:29:13
Quote Anchor link
Ja klopt.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 14:26:33
Quote Anchor link
ha op die manier top bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.