pdo select box

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:21:38
Quote Anchor link
ik wil een selectbox maken die bedrijfsnaamen weergeeft maar die het id van het bedrijfsnaam doorgeeft die je selecteert aan een value. Nu ben ik nog met de beginselen bezig. ik heb tot nu toe de query die ik wil gaan gebruiken en al wat geprobeert met script. maar als ik dit uitvoer krijg ik alleen 1 bedrijfsnaam hoe kan ik hier alle bedrijfsnamen onder elkaar krijgen om daarna een selectbox er van te maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);
include '/verbinding.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);



$sql = "SELECT id, bedrijfsnaam FROM relaties order by bedrijfsnaam";
foreach ($db->query($sql) as $row);

    print $row['bedrijfsnaam'];


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:33:13
 
- SanThe -

- SanThe -

11/04/2012 10:24:13
Quote Anchor link
De puntkomma op regel 10 hoort daar niet.
En gebruik { en } bij de foreach().
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 10:25:33
Quote Anchor link
Dit komt volgens mij omdat je loop verkeerd is.
Probeer eens:

foreach ($db->query($sql) as $row) {
print $row['bedrijfsnaam'];
}

Toevoeging op 11/04/2012 10:26:13:

SanThe je was mij net voor :)
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:26:43
Quote Anchor link
dit werkt maar zet het naast elkaar neer en dan kan ik er denk ik geen selectbox van maken of wel ?
Gewijzigd op 11/04/2012 10:28:23 door gerhard timmerman
 
- SanThe -

- SanThe -

11/04/2012 10:30:51
Quote Anchor link
Kwestie van de juiste html in de echo zetten.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:34:59
Quote Anchor link
ik heb het nu in een html gemaak maar krijg het resultaat nog niet in de select box
Gewijzigd op 11/04/2012 10:38:15 door gerhard timmerman
 
Erwin H

Erwin H

11/04/2012 10:35:28
Quote Anchor link
Misschien nog even naar de manual van PDO kijken.
De query method in een PDO object execute een query en geeft dan een PDOStatement object terug. Op dat object moet je dan nog een fetch doen zodat je alle records uit kan lezen. Het fetchen kan op verschillende manieren, de handigste (vind ik) is fetch_all waarbij je alle records in een keer uitleest en in een array stopt. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$st
= $db->query($sql);
foreach( $st->fetch_all(PDO::FETCH_ASSOC) as $row ){
  print $row['bedrijfsnaam'];
}

?>

De constante PDO::FETCH_ASSOC zorgt ervoor dat de array die je terugkrijgt een associatieve array is. Default geeft de method namelijk zowel associatieve keys terug, als numerieke keys, wat betekent dat je de data dubbel in je resultset krijgt.

En nog even voor de duidelijkheid. Je kan ook de hele resultset dus in een array terugkrijgen als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$st
= $db->query($sql);
$dataset = $st->fetch_all(PDO::FETCH_ASSOC);
?>

$dataset heeft dus nu alle rijen die je query heeft geselecteerd.

http://www.php.net/manual/en/pdo.query.php
http://www.php.net/manual/en/pdostatement.fetchall.php
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:42:09
Quote Anchor link
als ik het op jou manier doe krijg ik direct een 500 error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
<form>
<select name="relatieid">


<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);
include '/verbinding.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);





$sql = "SELECT id, bedrijfsnaam FROM relaties order by bedrijfsnaam";
$st = $db->query($sql);
$dataset = $st->fetch_all(PDO::FETCH_ASSOC);
print "$dataset";
 ?>

 </select>


</form>
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 10:51:23
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo '<select>';

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo sprintf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['bedrijfsnaam']);
}


echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 11/04/2012 10:51:58 door Mitchell -
 
Wouter J

Wouter J

11/04/2012 10:54:28
Quote Anchor link
Mitchell, waarom niet meteen printf?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo '<select>';

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['bedrijfsnaam']);
}


echo '</select>';
?>
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 10:54:58
Quote Anchor link
dat werkt kun jij mij ook even uitleggen wat sprintf en %d en %s inhoud
 
Wouter J

Wouter J

11/04/2012 11:00:43
Quote Anchor link
Dat is een functie waarbij je HTML en PHP gescheiden houd. De %d staat voor een getal en de %s voor een string (stuk tekst).

De parameters die na de eerste parameter staat worden toegevoegd aan de string daarvoor. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$name
= 'Gerhard';
printf('Hello %s', $name); // printf is hetzelfde als echo sprintf
?>

Hierbij wordt de %s vervangen door $name en dus wordt het 'Hello Gerhard'.

Als je meerdere paremeters hebt kun je meerdere waardes opslaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$name
= 'Jan';
$age = 25;
printf('%s is %d', $name, $age);
?>

Hierbij wordt de %s de eerste paremeter, $name dus, en de %d wordt de 2e parameter, $age. Het wordt dus 'Jan is 25'.

Meer uitleg: sprintf
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 11:01:24
Quote Anchor link
met sprintf kan je een string opbouwen. %d en %s zijn placeholders die je later vervangt met de data achter de comma. %d is voor integer en %s voor string. Het gaat ook in volgorde, dus eerste de integer en daarna de string.
Voor meer info kan je kijken op www.php.net/sprintf
 
Erwin H

Erwin H

11/04/2012 11:38:55
Quote Anchor link
Gerhard timmerman op 11/04/2012 10:42:09:
als ik het op jou manier doe krijg ik direct een 500 error

Een beetje mosterd na de maaltijd, maar die error is niet zo gek natuurlijk. $dataset bevat nu de gehele resultset, is dus een multidimensionale array (wat ik volgens mij ook had uitgelegd) en die kan je niet 1-2-3 naar het scherm printen.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 13:24:00
Quote Anchor link
dus wouter daar word zeg maar al zegt id neer zetten met de naam van bedrijf zeg maar
 
Mitchell -

Mitchell -

11/04/2012 13:29:13
Quote Anchor link
Ja klopt.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

11/04/2012 14:26:33
Quote Anchor link
ha op die manier top bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.