pdo singleton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 10:09:24
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om en database class te hereschrijven en nu wil ik hier singleton gaan gebruiken.
nu heb ik hier nog nooit mee gewerkt en heb ik geen idee waar ik moet kijken ik google nu op singleton tutorials maar kom geen bruikbare tegeen. weet iemand een drgelijke tutorial

alvast bedank ralph
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:17:17
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2013 10:12:11
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen is de eerste en enige goede vraag. Over het algemeen worden singletons als 'evil' beschouwd en ik ben nog nooit een echt goede reden tegengekomen om het daadwerkelijk te gebruiken.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 10:19:09
Quote Anchor link
omdat mijn stage begeleider wil dat er maar 1 verbinding is en ik geen betere oplossing kan bedenken
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

16/08/2013 10:19:59
Quote Anchor link
Ik ben op dit moment bezig met een opdracht waarbij ik data uit verschillende sources kan halen. Hier heb ik ook Singleton op toegepast zodat de (het heeft een MVVM structur) ViewModel een aanspreek punt heeft. Ik geloof best dat hier betere oplossingen voor zijn, want lees ook overal dat het geen goede pattern is.

ergens plaatsen waar iedereen bij kan
de logica die bepaalt welke data source wordt gebruikt erom heen zetten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    var connection = new db();
Gewijzigd op 16/08/2013 10:22:45 door Lendl Verschoor
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 10:20:30
Quote Anchor link
en wat zo een oplossing kunnen zijn
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2013 10:23:48
Quote Anchor link
Ralph vander tang op 16/08/2013 10:19:09:
omdat mijn stage begeleider wil dat er maar 1 verbinding is en ik geen betere oplossing kan bedenken

Eén verbinding per wat? Per applicatie, per gebruiker, per sessie, per site?
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

16/08/2013 10:24:48
Quote Anchor link
heb me vorige bericht gewijzigd.
Ik heb het toegepast in een Javascript project.

Ik zou als ik jouw was even kijken of php een betere manier hier voor heeft.
Gewijzigd op 16/08/2013 10:25:12 door Lendl Verschoor
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2013 10:25:33
Quote Anchor link
Dan kan je er beter voor zorgen dat elke keer dat er een database connectie nodig, gewoon hetzelfde object wordt gebruikt. Dat wil niet zeggen dat er geen ander object aangemaakt zou kunnen worden, het betekent alleen dat je applicatie ervoor moet zorgen dat het niet gebeurt.

Overigens, zou je database class en connectie beter nog kunnen scheiden. Dan kan je wel meerdere database objecten hebben, maar die maken alsnog gebruik van slechts 1 connectie. Dit geeft je ook de flexibiliteit, mocht dat ooit nodig zijn, om meerdere connecties naar verschillende databases in 1 applicatie te gebruiken.

Als je gebruik maakt van een factory dan is het heel simpel om 1 connectie te gebruiken. Elke keer dat er een database class met connectie nodig is checkt de factory of er al een connectie object is. Zo ja, dan wordt die gebruikt, zo nee dan wordt er 1 aangemaakt.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

16/08/2013 11:03:23
Quote Anchor link
zou iemand naar deze code kunnen kijken en mij zeggen of dit zo werkt ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
  public function __construct() {
        $this->server = 'localhost';
        $this->database = '***';
        $this->username = '***';
        $this->password = '****';
        $this->debug = true;
        
        $this->connect();
  }

//conectie
  private function connect() {
    try {
      
      $this->db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
    }

    catch (PDOException $e) {
    
      die('Error: Database connection failed');
    }
  }

  
  public static function getInstance() {
    if(!self::$instance) {
      self::$instance = new test();
    }

    return self::$instance;
  }


?>


Toevoeging op 16/08/2013 11:17:00:

dus erwin als ik het goed begrijp zou jiij de connectie eruit halen en deze onder brengen in een andere class maar hoe controller je deze dan in de databse class?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2013 11:17:53
Quote Anchor link
Je zou het kunnen omkeren. In de constructor $this->getInstance() aanroepen en in getInstance() alleen $this->connect() aanroepen als er nog geen instantie is.
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2013 11:24:51
Quote Anchor link
Ralph vander tang op 16/08/2013 11:03:23:
dus erwin als ik het goed begrijp zou jiij de connectie eruit halen en deze onder brengen in een andere class maar hoe controller je deze dan in de databse class?

Absoluut ja. Elke class mag maar 1 functionaliteit, maar 1 doel hebben. Connectie beheren met een database en queries uitvoeren erop zijn al twee taken.

Wat ik zou doen is in de constructor van de database class een connectie object meegeven. Zodra de database class iets moet doen op de database zal die dan aan het connectie object vragen of er een connectie is, welke op zijn beurt die connectie op dat moment desnoods aanmaakt. De database class hoeft verder niet te weten hoe dat gebeurt en hoeft dus ook niets te controleren, dat doet de connectie class.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.