pdo singleton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 10:43:23
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om een singleton op te zetten nu wil de mijne alleen niet werken

de code zal ik hier onder plaatsen.
als er iemand zo vriendelijk wil zijn om er naar te kijken en als hij/zij wqat ziet mij op fouten te wijzen is het heel erg welkom

de error die ik op het moment krijg is devolgende:
Fatal error: Access to undeclared static property: test::$db in /home/wpviewer/domains/webpageviewer.com/public_html/ralph/test/classes/test.class.php on line 32

Mvg ralph
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
class test{
public $db, $table, $fields, $query;
  private $server, $database, $username, $password;
  protected static $instance ;
  
  private function __construct() {
        $this->server = 'localhost';
        $this->database = '*************';
        $this->username = '*************';
        $this->password = '*************';
        $this->debug = true;
        
        try {
            echo "er wordt verbinding gemaakt<br />";
            self::$db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
         }

          catch (PDOException $e) {
            die('Error: Database connection failed');
          }

        
        $this->fields = array();
        $this->conditions = array();
  }

//conectie
  
  
  public static function getInstance() {
    if(!self::$db) {
      self::$db = new test();
    }

    
    return self::$db;
  }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:40:37
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:01:27
Quote Anchor link
My oh my.... een singleton EN publieke properties EN static methods. Je bent nu echt enorm aan het vloeken in de kerk! Als je iets goed fout wil doen, moet je het zo doen.

Maar goed, het probleem zit natuurlijk in het feit dat je een property probeert aan te spreken in een static method. Dat kan helemaal niet als je die methode ook echt als een static methode aanroept. in dat geval bestaat er namelijk geen instantie van de class en dus ook geen properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:02:21
Quote Anchor link
en hoe zou het dan moeten ?
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:09:12
Quote Anchor link
Geen singleton, geen static methods en geen publieke properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:09:46
Quote Anchor link
dit is mijn eerste keer oop dus dit zegt mij nog vrij weinig
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:15:32
Quote Anchor link
Wat wil je dan dat ik je geef, een compleet werkend voorbeeld? Alle drie de dingen die ik benoemde zijn slechte gewoontes in OOP.

Singleton:
- Geeft problemen met unit tests
- Is niet in overeenstemming met het '1 class, 1 functie' principe

Publieke properties:
- Zorgt ervoor dat je class niet meer de controle heeft over zijn properties en dus dat je class niet meer kan garanderen dat waardes in overeenstemming met elkaar zijn

Static methodes:
- Is in feite gewoon geen OOP, het is het inbrengen van functionele code in een class
- Geeft problemen met unit tests
Gewijzigd op 20/08/2013 11:15:47 door Erwin H
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:20:10
Quote Anchor link
hier kan ik wat mee want nu weet ik wat ik kan veranderen
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:04:21
Quote Anchor link
Dat een singleton/static methods problemen geeft met unit tests, waarom is dat zo'n groot nadeel? Ik gebruik _never_ unit tests, gaat mij om stabiliteit en snelheid?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 13:28:32
Quote Anchor link
Iedereen gebruikt unittests, al noemt niet iedereen ze zo :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= new Unit();  // Kijken of de klasse Unit het doet.
$test->bar();        // Kijken of de unit zijn bardienst doet.
?>


Dat je dit op grote schaal kunt doen met speciale klassen voor unittesting, is een ander verhaal.

Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:58:31
Quote Anchor link
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/
 
NOLot -

NOLot -

20/08/2013 14:04:33
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/


En wat nou als je zo'n epic God object maakt dat je niet eens meer weet op welke plekken hij gebruikt wordt. Dan pas je iets aan, en kun je niet alle scenario's afgaan om te kijken of alles nog steeds werkt => unit tests die elk mogelijke scenario testen. Zo kun je 99% zeker zijn dat je wijziging niks sloopt
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:08:09
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/

Soms wel. Bij een groter webproject heb je vaak tientallen klassen met honderden methoden en duizenden use cases (bijvoorbeeld allerlei grenswaarden en zeldzame uitzonderingen). Dan is het wel handig als je met één druk op de knop kunt testen of ze allemaal nog werken zoals ze horen te werken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 14:08:26
Quote Anchor link
Ward van der Put op 20/08/2013 13:28:32:
Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.


Het voorbeeld hier lijkt me een slecht voorbeeld.

Als je een property "gebruikt"/"nodig hebt"/"terug geeft" ben je niet statisch bezig.
De meeste andere talen (dan php) zouden die methode niet statisch noemen.

Als je echter een methode hebt waar geen enkele property wordt aangeraakt, heb je er alle belang bij om die methode als statisch te zetten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:28:09
Quote Anchor link
@Kris, uiteraard niet zoals in dat voorbeeld.

Andere talen maken inderdaad een onderscheid tussen functies en procedures, maar dat sluit niet altijd aan bij een PHP-workflow. Ik gebruik statische methoden zelf eigenlijk vooral voor zaken waarin in PHP een functie ontbreekt. In dat opzicht begrijp ik ook waarom Erwin dit een te functioneel gebruik van PHP vindt, maar voor bijvoorbeeld een validatie kun je een heel uitgebreide klasse vol (interne) methoden hebben die je toch met slechts één statische methode inzet.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 14:40:08
Quote Anchor link
nu heb ik een ander probleem mijn set functies blijven de oude waardes bezitten wat kan hiervoor een oplossing zijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 15:33:56
Quote Anchor link
Toon eens zo'n set functie (methode)

En toon eens hoe je ze gebruikt buiten de class
bv.
$mijn_object->setName('John')
Gewijzigd op 20/08/2013 15:35:44 door Kris Peeters
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 15:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
public function setTable($table){
    
    $this->table = $table;
      
  }

?>


en in index.php

hier een insert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
 $db
= pdb::getDBInstance();
 $db->setTable("tblusers");

 $db->setField("user_username", "User #".time());
 $db->setField("user_password", md5(microtime()));
 $db->insert();
?>


Toevoeging op 20/08/2013 16:00:31:

nu zal ik dus eerst de variabelen leeg moeten maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.