PDO werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Goedeavond allemaal,

Ik ben vandaag begonnen om pdo werkend te krijgen maar dat wil niet echt lukken.

Ik draai het volgende: PHP 5.2.1

extension=php_pdo.dll
;extension=php_pdo_firebird.dll
;extension=php_pdo_mssql.dll
extension=php_pdo_mysql.dll

Dat staat in mn php.ini

Maar als ik dit script draai:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
print_r(PDO::getAvailableDrivers());
echo '</pre>';
?>


Krijg ik deze foutmelding:
Fatal error: Class 'PDO' not found in C:\Server\Apache2\htdocs\CMS\pdo.php on line 3

Wat heb ik gedaan:
* Gechecked of ik in het goede php.ini bestand bezig was.
* Gechecked of het path van de extensions klopte

Wat zie ik over het hoofd. op php.net lees ik:
PDO and all the major drivers ship with PHP as shared extensions, and simply need to be activated by editing the php.ini file:

Dus alles lijkt erop dat ik het goed doe toch?

Ik heb apache meerdere malen herstard.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 12:58:12
 
Frank -

Frank -

19/01/2008 21:50:00
Quote Anchor link
En wat zegt phpinfo() over PDO?

Wellicht heb je de verkeerde php.ini aangepast.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Ik weet zeker dat ik de goede php.ini heb aangepast want als ik phpinfo uitvoer krijg ik o.a dit te zien: Configuration File (php.ini) Path C:\Server\Apache2\PHP\php.ini en daarnaast heb ik dmv zoeken ontdekt dat er maar 1 php.ini bestand op de computer staat.

in de hele phpinfo komt het woord pdo niet voor, als ik met php get_loaded_extensions doe krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
bcmath
calendar
com_dotnet
ctype
session
filter
ftp
hash
iconv
json
odbc
pcre
Reflection
date
libxml
standard
tokenizer
zlib
SimpleXML
dom
SPL
wddx
xml
xmlreader
xmlwriter
apache2handler
gd
mbstring
mysql
mysqli


Dus dat is vreemd



Wat ik verder ontdekt heb: als ik start->uitvoeren->cmd->php.exe geeft dit:
Microsoft Windows XP [versie 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Freek>php.exe
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_mysql.dll' - Ongeldige toegang tot geheugenlocatie.
in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_mysqli.dll' - Ongeldige toegang tot geheugenlocatie.
in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_pdo.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.
in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\Server\Apache2\PHP
\extensions\php_pdo_mysql.dll' - Kan opgegeven module niet vinden.
in Unknown on line 0
 
Jeroen Langenberg

Jeroen Langenberg

19/01/2008 22:01:00
Quote Anchor link
Zegt toch al voldoende? Even zorgen dat je de modules bemachtigd (Zal wel op PHP.net staan) en vervolgens in de juiste map gooien. Zal je die debugtrace ook niet meer zien.

Succes ermee! ;)
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Wat zie ik over het hoofd. op php.net lees ik:
PDO and all the major drivers ship with PHP as shared extensions, and simply need to be activated by editing the php.ini file:


En het rare is dat hij zegt dat hij ook niet bij mysql.dll kan komen, maar die staat wel bij loaded extensions...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:11:00
Quote Anchor link
Staan de bestanden php_pdo.dll en php_pdo_mysql.dll wel in de extensions map? Je kunt heel lang tegen PHP zeggen dat hij ze moet laden, maar als ze niet bestaan wordt dat moeilijk.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Nee ze staan er niet, maar je zou ze neit hoeven te hebben want ze horen er standaard bij te zitten, staat op de website, heb ik nu tot twee keer toe gezegd. Maar ik had al naar de bestanden voor en een windows os gezocht maar ik kon niets vinden.

BTW:
dit werkt ook niet dl('de goede naam'); dan zegt ie dat het niet mag en dat ik het via php.ini moet doen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 19.01.2008 22:18:
Nee ze staan er niet, maar je zou ze neit hoeven te hebben want ze horen er standaard bij te zitten, staat op de website, heb ik nu tot twee keer toe gezegd.
Ja he wijsneus, waarom werkt het niet dan?

Als de extensions niet in die map staan, zijn ze blijkbaar niet meegeleverd met jouw installatie van PHP. Dat er iets anders op de PHP.net site staat, wil nog niet zeggen dat je ze niet nodig zou hebben!

Kortom, download de benodigde extensions, en gooi ze in die map. Activeer ze in je php.ini en herstart apache. Als het goed is moeten ze dan wel beschikbaar zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:31:00
Quote Anchor link
Ja maar waar vind ik ze, ik heb gegooglde op de naam, maar ik krijg allen bestand voor unix os.
 
Noppes

Noppes

19/01/2008 22:39:00
Quote Anchor link
Een wel bekende plek is:
http://snaps.php.net/

of je upgrade naar 5.2.5
http://nl2.php.net/downloads.php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:39:00
Quote Anchor link
Heb ze even voor je online gezet. Zowel de pdo driver als de specifieke drivers voor mysql en pgsql.

http://phphulp.jorendewit.nl/temp/pdo.rar

ps. Overigens kun je ze ook gewoon hier vandaan halen: http://pecl4win.php.net/list.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Dankjullie wel, het werk,
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 19.01.2008 22:52:
Dankjullie wel, het werk,
Natuurlijk werkt het! Succes ermee in ieder geval ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.