[PDO-OOP]Record pagina script...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben nu een class aan het schrijven voor het ophalen van de gegevens uit de database voor een occasion script(Het is een pagina class script-verdeeld de resultaten over meerdere pagina's met in de url ?page=1).
In de class pgNav heb ik PDO erbij geextend(dus class pgNav exten PDO). Nu werkt de connectie en heb ik al een werkende sql voor het tellen van de aantals records, maar nu werkt er een stukje niet goed. Het is een SELECT met ORDER BY en een LIMIT voor het pakken van de uiteindelijke gegevens op de pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
public function getContentArray()
{

  //$iOffset = ($this->CurrentPage - 1) * $this->iRows;
  //$query = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$this->iRows.' OFFSET '.$iOffset.';';
        
  //$start = ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  //$query = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';

    
  $stmt = parent::prepare($query);
  $stmt->execute();
  $aContent = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    
  return $aContent;
?>

}


Hoe kan ik dit stuk werkend krijgen? Ik krijg gewoon niks te zien als ik het print_r plaats. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd zonder resultaat. En is het verplicht om de prepare() gedeelte t edoen als je gebruik wil maken van fetchAll()?

Alvast bedankt, Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 04:51:47
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = parent::$sth->fetchAll();  
  return $aContent;
?>


Krijg ik een error:
Fatal error: Call to a member function fetchAll() on a non-object in ... on line 104. Regel 104 is de "$aContent = parent::$sth->fetchAll(); " die je ook in het bovenste gedeelte ziet staan.

Ik wil verder met programmeren, maar zit nu dus vast door dit. En dat is echt irritant als je even vast zit :(.
 
--

--

31/08/2008 22:01:00
Quote Anchor link
Quote:
Een verzoekje.
Er zijn steeds meer mensen die denken de moderator te moeten uithangen, en op posts waar ze mensen zien bumpen gaan reageren, met als resultaat nog een bump. Dit werkt behoorlijk averechts. Mijn verzoek dan ook om dit in de toekomst achter wege te laten. Bedankt voor je inzet en begrip!


Toch mag je nog steeds niet bumpen. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Maar jha, ik zit hier elke keer de pagina te refreshen :P... Is eenmalig en zal dan ook niet meer gebeuren :P. Ik vind zelf ook niks op google dat werkt :(
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = parent::$sth->fetchAll();  
  return $aContent;
?>


Let even op de op-een-na laatste regel. parent::$sth, dat stukje klopt niet. $sth is gewoon een variabele in de huidige scope, niet een static property van PDO zelf. Dus gewoon $sth->fetchAll() :)

PS: Waar staat $sth voor? De variabele-naam klinkt wat vreemd en onverwacht.
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Weet niet waarvoor het staat. Ik had het zo gevonden en wat mee zitten experimenteren. Ik ben uiteindelijk van plan als het werkt te veranderen.

edit:
Werkt ook weer niet :(:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = $sth->fetchAll(); /* Regel 104 */
       return $aContent;
?>

Error:
Fatal error:  Call to a member function fetchAll() on a non-object in ... on line 104


edit2:
Zal ik anders de hele script plaatsen? Maak mij niks uit of andere hem gaan gebruiken of iets dergelijks.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Dat mag. Ik denk echter dat parent::query een fout oplevert (SQL error, tabel niet gevonden, iets in die richting) en dat daarom $sth false is. Ik raad aan om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pdo
->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>

in je code te gebruiken, zodat je zeg maar standaard hetzelfde effect als 'or die(mysql_error())' hebt tenzij je er iets aan doet (try-catch statement plaatsen)
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 23:03:00
Quote Anchor link
Ik plaats wel even een try catch blok. Ik zal het zo posten...

edit:
Ik heb een domme fout gemaakt... Ik heb de database en de script niet op elkaar afgestemd. Even nu kijk of ie het doet.
Regelnummer: 105
Bestand: ...
Foutmelding: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'voornaam' in 'order clause'

edit2:
Ik zie dat ik nu geen error krijg, maar hij doet het nog steeds niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
public function getContentArray()
    {
       try
        {
            parent::setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
            //$iOffset = ($this->CurrentPage - 1) * $this->iRows;
          //$sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$this->iRows.' OFFSET '.$iOffset.';';
            $start = ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;
            $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
            echo $sql;
          $content = parent::query($sql);
        $aContent = $content->fetchAll();
        echo '<pre>';
            $aContent;
            echo '</pre>';
            return $aContent;
        }
        catch(PDOException $e)
        {
        echo '<pre>';
        echo 'Regelnummer: '.$e->getLine().'<br>';
        echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
        echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().'<br>';
        echo '</pre>';
        }    
    }

Als ik de sql in phpmyadmin doe. Dan doet hij het.

edit3:
Ik zie nu dat je de waardes niet kan zien met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
echo '<pre>';
$this->aContent;
echo '</pre>';


Maar alleen met $this->aContent[1]['merk'] bijvoorbeeld. Maar hoe komt dat dan eigenlijk?

edit4: Ik heb vandaag denk ik te lang gewerkt aan dit. Want de domme fouten die ik nu in een keer zie. Ik had dit in plaats van het laaste:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
echo '<pre>';
$this->aContent;
echo '</pre>';        

echo '<pre>';
print_r($this->aContent);
echo '</pre>';


Echt dom dus... Maar hij doet het nu :). Dankje voor alle hulp! Zal hem ook hier nog plaatsen om te zien of ik het oop concept wel een beetje door heb(dus of het wel echt oop is en niet een stukje code in oop :p)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.