persistente connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »
Koen

Koen

01/12/2009 21:30:00
Quote Anchor link
Een vraagje voor de specialisten.

Ik heb een locale Microsoft Access DB die in verbinding staat met een online MySQL server (via een ODBC connector ... MySQL ODBC 5.1 driver)

Alles werkt naar behoren.
Maar na een zeer korte tijd van inactiviteit wordt de verbinding automatisch verbroken. Dit is normaal volgens de provider.

Er wordt me aangeraden om een persistente connectie aan te maken.
Ik begrijp wel wat ze hiermee bedoelen maar hoe doe je dit in de praktijk?

Bij de instellingen (parameters) van mijn ODBC connector vind ik nergens iets terug van instellingen die naar een persistente connectie verwijzen.
Moet dit ingesteld worden op de server?

Het zou me een groot plezier doen als iemand me verder kan helpen.

Alvast dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/06/2024 16:11:24
 
Michel Exel

Michel Exel

02/12/2009 06:39:00
Quote Anchor link
kijk eens op google zou ik zeggen
Ik zie daar veel staan over persistent-connections
 
Koen

Koen

02/12/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Michel,

Vooraleer ik hier een vraag stel, dan heb ik al serieus de moeite gedaan om zelf een oplossing te vinden. (zelfs op Google)

Als jij me een link kunt geven die me een antwoord geeft op mijn probleem, wel dan zou ik u dankbaar zijn.

Iemand anders die me verder kan helpen a.u.b.

Alvast bedankt.
 
Jelmer -

Jelmer -

02/12/2009 18:19:00
Quote Anchor link
Je gebruikt dan odbc_connect neem ik aan? Daarvan is ook een persistente versie, odbc_pconnect.

Ik weet niet hoe lang deze connectie wordt vastgehouden, en ik zou ook niet weten waar je het in kan stellen of kan veranderen.
 
Koen

Koen

02/12/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Jelmer,

Dank voor je antwoordje.

Ik denk dat velen onder jullie mijn vraag niet goed begrijpen.

Ik heb een locale databank (Access) die via een ODBC connecter in verbinding staat met de MySQL db op de online server.

Alle tabellen in de Access db zijn gewoon gekoppeld met de tabellen van de MySQL db. Ik heb hiervoor geen enkele lijn geprogrammeerd! Dit heeft dus helemaal niets met PHP te maken.

Op het ogenblik dat ik mijn Access db opstart en wijzigingen aan de data aanbreng worden de wijzigingen aangebracht in de MySQL db (vandaar de GEKOPPELDE tabellen)

Het probleem is nu dat na zeer korte tijd de verbinding tussen de 2 databases verbroken wordt. Ik heb dit probleem voorgelegd aan de mijn provider en die vertelde me om een persistente connectie te maken.

Mijn vraag is nu, hoe doe ik dat? Ik heb nl. nergens een db connectie aangelegd ... dit alles wordt verzorgd door die ODBC connector ... :-)

Weet iemand hier raad mee ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen
 
- SanThe -

- SanThe -

02/12/2009 20:00:00
Quote Anchor link
Koen schreef op 02.12.2009 19:56:
Dit heeft dus helemaal niets met PHP te maken.

Waarom stel je dan je vraag op een php forum?
Zoek een Access forum, dat lijkt mij logischer.
 
Koen

Koen

02/12/2009 20:10:00
Quote Anchor link
Sorry hoor, maar ik post mijn vraag SPECIAAL in jullie (Webserver) thread.
Dit heeft wel degelijk iets te maken met een server timeout.

En trouwens ... de meeste vragen hier in deze thread hebben niets met PHP te maken. Daarvoor bestaat jullie PHP thread, of niet soms.

Wat een vriendelijke reactie van een moderator...
 
John D

John D

02/12/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Is gekoppelde tabellen daadwerkelijk een vorm van replicatie (de data staat zowel in MYSQL als in Access) ? Of is deze toepassing een client-server interface waarbij acces de client is waarmee je makkelijk de tabellen van MySQL kan editten ? Ik vermoed dat laatste. Ik weet in zoverre iets van access dat dit geen echte database is, geen engine is en dus niet bijster geavanceerd. In het client-server geval moet je eens zoeken naar MYSQL_OPT_CONNECT_TIMEOUT, misschien is dit aan de server zijde uit te zetten onder voorbehoud dat je provider daar aan mee wil werken. Ik ga er van uit dat jouw access geen kritische rol speelt en dat jouw gebruikers gewoon de data uit MySQL krijgen ?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/12/2009 20:20:00
Quote Anchor link
Koen schreef op 02.12.2009 20:10:
Sorry hoor, maar ik post mijn vraag SPECIAAL in jullie (Webserver) thread.
Dit heeft wel degelijk iets te maken met een server timeout.

En trouwens ... de meeste vragen hier in deze thread hebben niets met PHP te maken. Daarvoor bestaat jullie PHP thread, of niet soms.

Wat een vriendelijke reactie van een moderator...


Ik weet niet waar jij de vijandigheid leest, maar wat SanThe probeert te zeggen is dat dit forum met name over PHP gaat en jouw vraag nogal specifiek is waardoor je meer (en betere) kansen hebt op een Access-gebaseerd forum.
Dit gaat namelijk waarschijnlijk om de instellingen van je connectie die je in Access aangelegd hebt.

.. en uit interesse, waarom wil je het lokaal hebben?
 
Koen

Koen

02/12/2009 20:21:00
Quote Anchor link
John,

Dat is nu eens een gefundeerd antwoord! Bedankt ;-)

Mijn Access is inderdaad een hulmiddel die ik gebruik voor mezelf.
Dat is een vlugge manier om toegang te krijgen tot de MySQL db zonder te moeten inloggen op de MySQL server. De Access is ook een hulpmiddel om snel rapportjes te kunnen maken ...

De gebruikers krijgen inderdaad de data uit de online MySQL server.

Ik vrees dat die timeout niet zal kunnen opgelost worden ...

(misschien heeft onze moderator SanThe toch ergens een toverhoed ;-)
 
Koen

Koen

02/12/2009 20:35:00
Quote Anchor link
Gerben,

Ik beheer een zeer uitgebreide website met een zelf geschreven facturatie syteem.

Het klantenbeheer, beheer bestellingen ... gebeurt allemaal online op de MySQL server (PHP geprogrammeerd)

Ik werk samen met een collega die niet echt IT minded is. Soms is het eens nodig om ergens gegevens manueel aan te passen in de MySQL tabellen. Dit doe ik normaal in de phpMyAdmin omgeving. Dit vraagt natuurlijk wat voorzichtigheid ...

Ik heb die Access db bij mijn collega geplaatst omdat je mogelijkheden met Access wat ruimer zijn (rapporten, formulieren, ... zijn snel gemaakt). Dit maakt het voor hem heel wat eenvoudiger voor het beheren van onze data.

Ik kan je zeggen dat die ODBC connector een zeer mooie tool is. Spijtig dat die connectie dus na een zeer korte tijd van inactiviteit verbroken wordt ...

Alvast dank voor de interesse.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen
 
John D

John D

02/12/2009 20:44:00
Quote Anchor link
Probeer eens MySQL client tools in plaats van de ODBC koppeling. Er zijn MySQL clients te downloaden zowel free als met licentie. Google: mysql client for windows
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.