Pfcongrez 2009 verslag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

20/04/2009 13:07:00
Quote Anchor link
Hallo :)

Omdat ik een kaartje van phphulp heb gekregen leek me het gepast om een soort van verslag te schrijven over het congres. Dus wat ik geleerd heb en gewoon wat leuke informatie.

De dag begon rond 13:00, en ik moest twee uur reizen, maar dat was het zeker waard! Er waren vier sprekers met verschillende onderwerpen.
1. Adversitement - Matthijs Keij
2. HTML5 - Anne van Kesteren
3. DeZign for Databases - Michael Posthuma
4. Test-Driven Development - Derick Rethans

Even een noot vooraf, het gaat hier niet om objectieve verslagen, maar over mijn ervaringen.

1. Adversitement
Hij (Matthijs Keij) werkt bij een bedrijf waar men de sites analyseert. Dat doet men op de manier ala google (Google analytics), maar met als doel om kosten te besparen en zo meer geld te maken met het bedrijf. Het start met simpele advertenties waar je gaat kijken van hoeveel mensen trappen nu echt in de reclame en bestellen daadwerkelijk iets. Hetzelfde doen ze met allerlei soorten reclame manieren, bijvoorbeeld email en google adwords. Door het analyseren van een complete site (en dat overzichtelijk weer te geven) laat men zien en adviseert men waar men het beste in kan investeren en zodoende meer geld kan verdienen. Voornamelijk doel is dus kosten besparen en met de huidige middelen meer geld verdienen. Hij ging er heel globaal op in, en niet hoe dat technisch allemaal precies werkt. Dat is natuurlijk wel jammer, want dat is veel interessanter. Goede spreker, die boeiend vertelde.

2. HTML5
Hierna kwam anne van kesteren. Een jongen rond de 25 gok ik, en werkzaam bij opera. Hij vertelde over HTML5. Hoe html5 begonnen is en wat er nu allemaal gebeurt. Ook liet hij veel nieuwe features zien van html5. Zoals <canvas>, sessionStorage, localStorage en <input type=date>. Hij vertelde boeiend en het was interessant om allemaal te horen wat we kunnen verwachten. En natuurlijk de gebruikelijke Internet Explorer grapjes maakte het een leuke presentatie, want iedereen van het congres heeft wel problemen met IE gehad! Voor meer informatie: http://whatwg.org en de blog

3. DeZign for Databases
Michael Posthuma vertelde over de basis dingen van databases, zoals FK en PK. Hij legde het uit met behulp van het programma dat zijn bedrijf maakt. Dit was ronduit de saaiste presentatie. Vertelde slecht (en was niet goed verstaanbaar) maar ook dat het voor mij al vaste kost is. Het programma biedt wel veel, maar het is ook niet goedkoop. Voor ons als web ontwikkelaars is het programma veel te uitgebreid. (vind ik). Linkie: DeZign for Databases.

4. Test-Driven Development
Nu kwamen we bij de laatste presentatie aan. Bij deze presentatie heb ik het meest geleerd. Het ging over een andere en nieuwe manier (geen syntax) van code schrijven. De presentatie werd gehouden door Derick Rethans. Hij heeft meegewerkt aan Xdebug (extentie voor debuggen php) en heeft ook meegewerkt aan andere extenties. Hij legde uit dat testen een onmisbaar deel is van programmeren. Je bent veel tijd kwijt aan testen, dat is natuurlijk ook nodig want je mag best fouten maken, maar die moeten niet voorkomen in de definitieve versie van je script.
Derick:
It's OK to write code that does not work. Just Don't Ship It!
Test-Driven development is een manier van schrijven. Je maakt voor elke functionaliteit een kleine test (liefst zo klein mogelijk). Voor elke class die je schrijft, schrijf je direct de testen (het liefst schrijf je de testen voordat je de code hebt geschreven). Je maakt dus heel veel testjes, als je dus wat veranderd moeten al die testen nog goed gaan. Je kan die testen allemaal handig laten testen door bepaalde scripts. Wat je dan bijvoorbeeld kan doen is nadat je alles gecommit(svn) hebt. Ga je alle testjes laten draaien, als het goed is moet alles goed gaan. Zo niet, dan weet je dat je nog wat moet doen.

In plaats van iets veranderen; in je browser testen of het geheel werkt, ga je hier per class testen of dat kleine stukje doet wat hij moet doen. Zo ja, dan heb je het goed gedaan en mag je er vanuit gaan dat hij in de rest van het script ook werkt. Hij vertelde heel erg boeiend en na deze presentatie was je in ieder geval weer wakker.
Leesvoer: http://phpunit.de, dia's: http://derickrethans.nl/files/tdd-pfcongrez09.pdf http://phpundercontrol.org

Kortom, een behoorlijk leerzaam congres!
Na dit alles nog even wat gedronken en toen ging ik m'n trein halen omdat ik 's avonds ook nog wat had!

Voor vragen en opmerkingen, gewoon reageren natuurlijk!

Ik hoop dat het volgend jaar weer net zo interessant wordt.

Links naar foto's en dia's zijn nog niet beschikbaar, die komen nog.

Groetjes, Han

PS: Kris wie was jij?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:24:08
 
- SanThe -

- SanThe -

20/04/2009 13:26:00
Quote Anchor link
Netjes, bedankt voor de genomen moeite.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.