>php doet raar<

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 11:49:31
Quote Anchor link
Hallo, dit is een serieuze topic er beginnen rare dingen te gebeuren.

Ik gebruik standaart de browser firefox, ik ben een tijdje wezen editen van mijn scripts, ik was bezig met de css generator. Alles werkt. Wat ik dus heb gedaan:

>alles van 0 naar 10px gezet om te testen of het werkt
WERKT!

>alles weer naar 0px gezet of naar bijv 60px, en opeens worden alle invullingen EMPTY!
print_r($_POST) gaf als resultaat dat het gewoon werkt

>Nu ging ik naar al mijn andere 'mysql connecties' en echt opeens in firefox word overal alles als empty gezien. Maak ik een pagina met de titel jandoedel is opeens de titel leeg, zelfdegeld voro de inhoud van die pagina, echt heel raar.

>Ik starte internet explorer en opera op en daarin blijkt het wel te werken, ik heb ccleaner gestart EN ECHT ALLES aangevinkt maar nog steeds hetzelfde probleem.

Ik sta van pas, dit blijkt niet te werken:

NEEEEEE nu heb ik gewoon in opera ales terug proberen te zetten en nu heeft opera hetzelfde, please controlleer deze codes, ik heb het ook gewoon zonder de mysql_real_escape_string geprobeert:

1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
        echo '
        <script language="JavaScript">
        <!--
        window.location="./admin.php?action=theme&i=template";
        //-->
        </script>
        '
;
?>


2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        $bgcolor = mysql_real_escape_string($_POST['bgcolor']);
        $footerimg = mysql_real_escape_string($_POST['footerimg']);
        $footerheight = mysql_real_escape_string($_POST['footerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['footermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginbottom']);
        

        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$bgcolor."' WHERE name = 'footer_background_color'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerimg."' WHERE name = 'footer'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerheight."' WHERE name = 'footerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'footer_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'footer_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'footer_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'footer_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'footer_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'footer_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'footer_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'footer_margin_bottom'");
        print_r($_POST);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:03:47
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:05:13
Quote Anchor link
Misschien een foutafhandeling inbouwen?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 12:17:39
Quote Anchor link
Maar welke dan?

http://www.pfz.nl/wiki/mysql-foutafhandeling-in-php/

Alleen selects worden behandeld


NOTE: dit script word geincluded, het word dus beter beveiligd dan dit...
Gewijzigd op 06/02/2011 12:18:22 door phpnuke r
 
Tikkes C

Tikkes C

06/02/2011 12:34:29
Quote Anchor link
werk eens met exceptions.

try-catch en vraag de message op.
 
Rick  -

Rick -

06/02/2011 12:35:03
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:57:33
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om je query's af te handelen. If statement enzo... Je controleerd helemaal niks
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:20:09
Quote Anchor link
>Or error("Een foutmelding")< geeft niks -.-'

Maar, wat moet er gecontroleerd worden? ik vul in 10px dan is het toch gewoon goed?
 

06/02/2011 18:42:08
Quote Anchor link
En wat is error.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:51:04
Quote Anchor link
Dan doen we de or die trick wel weer...

mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());

Nothing...

Ik geloof niet dat dit aan dit soort fouten licht, er gebeurt niks noppes terwijl de query het eerst wel deed.. Het gekke is nog, in opera ging ik zegmaar pagina's veranderen, werkt gewoon. Nu ben ik in de css generator bezig geweest en na 2 a 3 keer werkt het in opera ook niet meer. Ook de pagina's niet meer. Wat is dit? Pagina's toevoegen werkte! Nog steeds, alleen als naam: en als inhoud:. Dit is geen foutje met php lijkt me, anders had ik toch gewoon nog pagina's kunnen toevoegen?
Gewijzigd op 06/02/2011 18:52:44 door phpnuke r
 

06/02/2011 18:54:29
Quote Anchor link
Or die is ook niet goed.
Ik heb geen flauw idee waarom dit mis gaat, maar ik zou dit ook niet zo opbouwen.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:02:17
Quote Anchor link
Ik hoor graag hoe jij het zou opbouwen, vergeet niet dat dit een bestand is die word geincluded met een switch $_GET['action'] en $_GET['i'] dus er word meer gedaan dan dit.

Ik hoor graag meningen van mensen die een vergelijkbaar iets hebben meegemaakt, dit is niet even een php error, een pagina kan toch zeker niet zorgen dat een andere pagina niks meer kan uitvoeren met de mysql database? fwrite word alleen in install.php gebruikt en die heb ik toch echt niet uitgevoerd...
 

06/02/2011 19:09:34
Quote Anchor link
Als een query kapot is kan er wel problemen ontstaan.
Zet bovenaan
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:24:15
Quote Anchor link
Ik weet heus wel dat als een query kapot is dat er niks gebeurt, maar dit probleem zorgt ervoor dat GEENEEN mysql update binnen doveral meer werkt. Pagina's aanmaken of wat, menu, blocks, css generator,... Dus, is dat ook mogelijk? (blijkbaar wel maar in formeel)
 

06/02/2011 19:26:03
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:28:58
Quote Anchor link
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:39:00
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
________________

error_reporting(E_ALL);

Dit stukje gebruikt en niks noppes.

_________________
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
_________________

Moet ik eeen if...else toepassen als de error report e_all niks toont? Waarop mag ik de if...else baseren? mysql_error? geeft ook geen error? (zie code hieronder)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
?>


__________
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
__________

Maar dat heb ik toch al gedaan (**)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
error_reporting(E_ALL);
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'") or mysql_error();

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
?>
 

06/02/2011 19:43:07
Quote Anchor link
Nee.
Je hebt de error reporting aangezet...
Maar lees nu eens goed.
Verder heb je maar twee "or die's" toegevoegd...

En als je goede foutafhandeling toepast, zoals ik bijvoorbeeld hier uitleg, dan weet je precies waarom er iets mis is.

Verder is er een Afbeelding quote knopje aanwezig bij iedere post, dat is wat makkelijker dan wat je nu doet..
Gewijzigd op 06/02/2011 19:43:50 door
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:45:46
Quote Anchor link
Eigenlijk 1, maar ik vul er telkens maar 1 in omdat het dan tijd scheelt(toen ik ze allemaal invulde ook geen resultaat hoor)

Opmerkelijk iets:

pagina's TOEVOEGEN werkt weer al hoewel ik nu een lege pagina krijg en een gevulde pagina...

Pagina's updaten werkt ook gewoon niet...
Gewijzigd op 06/02/2011 19:47:53 door phpnuke r
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:57:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}



        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        # Je kan deze vars ook in je query zetten, maar dat is misschien minder overzichtelijk?!
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        
        //updating
        $sql1  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        $sql2  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'" ;

        $sql3  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'";
        $sql4  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'";
        $sql5  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'";
        $sql6  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'";
        
        $sql7  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'";
        $sql8  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'";
        $sql9  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'";
        $sql10 = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'";
        
        if(mysql_query($sql1) === false || mysql_query($sql2) === false || mysql_query($sql3) === false || mysql_query($sql4) === false || mysql_query($sql5) === false || mysql_query($sql6) === false ||mysql_query($sql7) === false || mysql_query($sql8) === false || mysql_query($sql9) === false || mysql_query($sql10) === false)
        {

            echo 'We hebben eindelijk een error!';
            
            # geef de error via de functie (bovenaan script)
            if (DEBUG_MODE)
            {

                showSQLError($sql1,mysql_error($sql1));
                showSQLError($sql2,mysql_error($sql2));
                showSQLError($sql3,mysql_error($sql3));
                showSQLError($sql4,mysql_error($sql4));
                showSQLError($sql5,mysql_error($sql5));
                showSQLError($sql6,mysql_error($sql6));
                showSQLError($sql7,mysql_error($sql7));
                showSQLError($sql8,mysql_error($sql8));
                showSQLError($sql9,mysql_error($sql9));
                showSQLError($sql10,mysql_error($sql10));
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je query\'s zijn goed uitgevoerd!';
        }

?>


Ik heb het niet getest.. Maar dit is een betere foutafhandeling. Alleen jammer dat je zoveel query's gebruikt want dan is het ingewikkelder.
Gewijzigd op 06/02/2011 20:04:16 door Jasper DS
 

06/02/2011 20:16:17
Quote Anchor link
Nou, dan heb ik maar wat geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1); // Natuurlijk willen we de errors ook zien
        echo '
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align="center">
        <img src="'
.$themeurl.'/images/loading2.gif" style="align:center;"
        </p>'
; // Ik heb zo'n vermoeden dat dit ook beter kan met css.
        
        // Als je nu slim bent dan geef je de form onderdelen dezelfde naam zoals ze in de database zitten want dan kan dit (let wel op dat je eventuele extra dingen eruit moet halen, of gebruik moet maken van een if):

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            $query = sprintf("UPDATE " . $table_pref . "themevars SET variable='%s' WHERE name='%s'",
            mysql_real_escape_string($key),
            mysql_real_escape_string($value));
            if(!mysql_query($query))
            {

                echo '<p><strong>Query probleem: ' . mysql_error() . ' ' . mysql_errno() . '</strong></p>' . PHP_EOL;
            }
        }

?>

Volgens mij is het goed, maar ik heb het uit m'n hoofd gedaan terwijl ik met wat anders bezig ben. Daarom ga ik ook niet bedenken hoe sowieso je zooi beter kan (want dat kan het volgens mij wel).
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 20:17:59
Quote Anchor link
Zoals karl het doet is het natuurlijk veel korter (en beter). MAAR, zoals hij ook al zegt: "Het kan veel beter". Volgens mij klopt er iets niet met jouw database model of met je logica.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.