[php] foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:12:13
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een vriendensysteem.

Stel je zou een x aantal vrienden wilt verwijderen wil ik dat doen door middel van checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<script type="text/javascript" language="javascript">
function check_all(iam)
{
    var node_list = document.getElementsByTagName('input');
    for (var i = 0; i < node_list.length; i++)
    {
        var node = node_list[i];
        if (node.getAttribute('type') == 'checkbox')
        {
               if (iam.checked == 1)
                       {
                              node.checked = 1;
                       }
            else
                       {
                  node.checked = 0;
                       }
        }
    }
}
</script>
<form method="post" action = "index.php?p=friends">
<table width = "100%">
    <tr>
        <td height="10" width = "50%"><input type='checkbox' name='checkall' onclick='check_all(this)'><strong>Alle</strong></td>
        <td height="10" width = "50%"><strong>Gebruikersnaam</strong></td>
    </tr>
    <?php
    $i
= 0;
    for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
    $row = mysql_fetch_object($sql);
    $i ++;
    ?>

    <tr>
        <td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend[]" value="<?php echo $row->id; ?>" id="friend_<?php echo $i; ?>"/></td>
        <?php
        $sql_leden
= MySQL::Query("SELECT * FROM users WHERE id = '".Environment::Filter($row->id)."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
        $row_leden = mysql_fetch_object($sql_leden);
        ?>

        <td height="10" width = "50%">
        <a href = "index.php?p=profile&id=<?php echo $row_leden->id; ?>">
        <?php echo Environment::Filter($row_leden->username); ?>
        </a>
        </td>
    </tr>
    <?php
    }
    ?>

    <tr>
        <td height="10" width = "50%">Actie</td>
        <td height="10" width = "50%"><input type="submit" name="friends" value="Verwijder"></td>
    </tr>
</table>


Hoe moet ik dit nu gaan aanpakken?
Alle geselecteerde vrienden moeten verwijderd worden.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:25:33
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/10/2012 15:19:11
Quote Anchor link
wat wil je weten? hoe je de query moet aanmaken? of hoe je na het posten de juiste variabelen moet uitlezen?

Met andere woorden: probeer een wat specifiekere vraag te stellen

groeten Frank
 
Mik PHP

Mik PHP

04/10/2012 15:24:28
Quote Anchor link
Je geeft elke checkbox een nummer als name van 1 tot hoeveel vrienden je hebt.

Nadat je het formulier gesubmit hebt check je doormiddel van een for loop of je checkbox wel of niet gecheckt is. Zo ja delete.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<input type="checkbox" name="checkbox_1" value="Jan">
<input type="checkbox" name="checkbox_2" value="Karel">
<input type="checkbox" name="checkbox_3" value="Kees">
<input type="checkbox" name="checkbox_4" value="Joost">
<input type="checkbox" name="checkbox_5" value="Gert">

if(isset($_POST['submit'])) {
    $friends = 5;
    for($i=1; $i<=5; $i++) {
        if(isset($_POST['checkbox_'.$i])) {
            //Delete friend
        }
    }
}

Ongeveer op deze manier.. Kunnen fouten inzitten, heb 't snel getypt.

groetjes,

Mik
Gewijzigd op 04/10/2012 15:29:48 door Mik PHP
 
Chris PHP

Chris PHP

04/10/2012 15:33:22
Quote Anchor link
@Mik,

Hoe je het nu doet moet je statische informatie opgeven aan je checkboxes. Dit zal moeilijk worden aangezien niet iedereen de zelfde vrienden zal hebben.

Ik raad je aan om voor de name="" het unieke id te gebruiken van die vrienden. Dan wordt het al stukken makkelijker, hoe ga je anders weer vertalen dat checkbox_2 Karel is en checkbox_5 Gert is voor je query?

Als je gewoon een query draaid van alle vrienden in de lijst, dan geef je de name="" gewoon het unieke id, dan is het velen malen makkelijker om een delete query te maken.
 
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:39:17
Quote Anchor link
@ chris dat heb ik nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_object($sql)){
$i ++;
?>

<td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend_<?php echo $i; ?>" value="<?php echo $row->id; ?>"/></td>
<?php
}
?>

En zodra er op de submit button gedrukt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                echo'yeah';
            }else{
                echo'no';
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{


Echter werkt die nog niet.
Gewijzigd op 04/10/2012 15:39:44 door rick kem
 
Mik PHP

Mik PHP

04/10/2012 15:42:45
Quote Anchor link
@chris:

Het was een snel voorbeeld waar ik zelf alles snel even had ingevuld. Maar het moest een goed beeld geven van wat je de code moet laten doen.
 
Chris PHP

Chris PHP

04/10/2012 15:48:12
Quote Anchor link
Rick kem op 04/10/2012 15:39:17:
@ chris dat heb ik nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_object($sql)){
$i ++;
?>

<td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend_<?php echo $i; ?>" value="<?php echo $row->id; ?>"/></td>
<?php
}
?>

En zodra er op de submit button gedrukt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                echo'yeah';
            }else{
                echo'no';
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{


Echter werkt die nog niet.


En waar wordt je DELETE query gedraaid? Nu select je ze alleen en gebruik een i++ in je while loop die niet nodig is lijkt me.

Toevoeging op 04/10/2012 15:48:58:

Mik tH op 04/10/2012 15:42:45:
@chris:

Het was een snel voorbeeld waar ik zelf alles snel even had ingevuld. Maar het moest een goed beeld geven van wat je de code moet laten doen.


Ok, maar waarom dan niet gelijk een goed voorbeeld door het unieke vriend id te gebruiken? Dat is toch ook gelijk voor de TS stukken duidelijker dan?
 
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:51:24
Quote Anchor link
Die delete komt dadelijk , die moet op de plek van echo'yeah' komen.

dus krijgen we het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                $row = mysql_fetch_object($sql);
                MySQL::Query("DELETE FROM friends WHERE user_id = '".Environment::Filter($get_userdata->id)."' AND friend_id = '".Environment::Filter($row->friend_id)."'");
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.