[php] foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:12:13
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een vriendensysteem.

Stel je zou een x aantal vrienden wilt verwijderen wil ik dat doen door middel van checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<script type="text/javascript" language="javascript">
function check_all(iam)
{
    var node_list = document.getElementsByTagName('input');
    for (var i = 0; i < node_list.length; i++)
    {
        var node = node_list[i];
        if (node.getAttribute('type') == 'checkbox')
        {
               if (iam.checked == 1)
                       {
                              node.checked = 1;
                       }
            else
                       {
                  node.checked = 0;
                       }
        }
    }
}
</script>
<form method="post" action = "index.php?p=friends">
<table width = "100%">
    <tr>
        <td height="10" width = "50%"><input type='checkbox' name='checkall' onclick='check_all(this)'><strong>Alle</strong></td>
        <td height="10" width = "50%"><strong>Gebruikersnaam</strong></td>
    </tr>
    <?php
    $i
= 0;
    for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
    $row = mysql_fetch_object($sql);
    $i ++;
    ?>

    <tr>
        <td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend[]" value="<?php echo $row->id; ?>" id="friend_<?php echo $i; ?>"/></td>
        <?php
        $sql_leden
= MySQL::Query("SELECT * FROM users WHERE id = '".Environment::Filter($row->id)."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
        $row_leden = mysql_fetch_object($sql_leden);
        ?>

        <td height="10" width = "50%">
        <a href = "index.php?p=profile&id=<?php echo $row_leden->id; ?>">
        <?php echo Environment::Filter($row_leden->username); ?>
        </a>
        </td>
    </tr>
    <?php
    }
    ?>

    <tr>
        <td height="10" width = "50%">Actie</td>
        <td height="10" width = "50%"><input type="submit" name="friends" value="Verwijder"></td>
    </tr>
</table>


Hoe moet ik dit nu gaan aanpakken?
Alle geselecteerde vrienden moeten verwijderd worden.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:15:43
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/10/2012 15:19:11
Quote Anchor link
wat wil je weten? hoe je de query moet aanmaken? of hoe je na het posten de juiste variabelen moet uitlezen?

Met andere woorden: probeer een wat specifiekere vraag te stellen

groeten Frank
 
Mik PHP

Mik PHP

04/10/2012 15:24:28
Quote Anchor link
Je geeft elke checkbox een nummer als name van 1 tot hoeveel vrienden je hebt.

Nadat je het formulier gesubmit hebt check je doormiddel van een for loop of je checkbox wel of niet gecheckt is. Zo ja delete.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<input type="checkbox" name="checkbox_1" value="Jan">
<input type="checkbox" name="checkbox_2" value="Karel">
<input type="checkbox" name="checkbox_3" value="Kees">
<input type="checkbox" name="checkbox_4" value="Joost">
<input type="checkbox" name="checkbox_5" value="Gert">

if(isset($_POST['submit'])) {
    $friends = 5;
    for($i=1; $i<=5; $i++) {
        if(isset($_POST['checkbox_'.$i])) {
            //Delete friend
        }
    }
}

Ongeveer op deze manier.. Kunnen fouten inzitten, heb 't snel getypt.

groetjes,

Mik
Gewijzigd op 04/10/2012 15:29:48 door Mik PHP
 
Chris PHP

Chris PHP

04/10/2012 15:33:22
Quote Anchor link
@Mik,

Hoe je het nu doet moet je statische informatie opgeven aan je checkboxes. Dit zal moeilijk worden aangezien niet iedereen de zelfde vrienden zal hebben.

Ik raad je aan om voor de name="" het unieke id te gebruiken van die vrienden. Dan wordt het al stukken makkelijker, hoe ga je anders weer vertalen dat checkbox_2 Karel is en checkbox_5 Gert is voor je query?

Als je gewoon een query draaid van alle vrienden in de lijst, dan geef je de name="" gewoon het unieke id, dan is het velen malen makkelijker om een delete query te maken.
 
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:39:17
Quote Anchor link
@ chris dat heb ik nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_object($sql)){
$i ++;
?>

<td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend_<?php echo $i; ?>" value="<?php echo $row->id; ?>"/></td>
<?php
}
?>

En zodra er op de submit button gedrukt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                echo'yeah';
            }else{
                echo'no';
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{


Echter werkt die nog niet.
Gewijzigd op 04/10/2012 15:39:44 door rick kem
 
Mik PHP

Mik PHP

04/10/2012 15:42:45
Quote Anchor link
@chris:

Het was een snel voorbeeld waar ik zelf alles snel even had ingevuld. Maar het moest een goed beeld geven van wat je de code moet laten doen.
 
Chris PHP

Chris PHP

04/10/2012 15:48:12
Quote Anchor link
Rick kem op 04/10/2012 15:39:17:
@ chris dat heb ik nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_object($sql)){
$i ++;
?>

<td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend_<?php echo $i; ?>" value="<?php echo $row->id; ?>"/></td>
<?php
}
?>

En zodra er op de submit button gedrukt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                echo'yeah';
            }else{
                echo'no';
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{


Echter werkt die nog niet.


En waar wordt je DELETE query gedraaid? Nu select je ze alleen en gebruik een i++ in je while loop die niet nodig is lijkt me.

Toevoeging op 04/10/2012 15:48:58:

Mik tH op 04/10/2012 15:42:45:
@chris:

Het was een snel voorbeeld waar ik zelf alles snel even had ingevuld. Maar het moest een goed beeld geven van wat je de code moet laten doen.


Ok, maar waarom dan niet gelijk een goed voorbeeld door het unieke vriend id te gebruiken? Dat is toch ook gelijk voor de TS stukken duidelijker dan?
 
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:51:24
Quote Anchor link
Die delete komt dadelijk , die moet op de plek van echo'yeah' komen.

dus krijgen we het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                $row = mysql_fetch_object($sql);
                MySQL::Query("DELETE FROM friends WHERE user_id = '".Environment::Filter($get_userdata->id)."' AND friend_id = '".Environment::Filter($row->friend_id)."'");
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.