PHP form (mailscript) invoegen in webruimte om te functioneren binnen app

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 17:39:54
Quote Anchor link
Van *.docx naar .php lijkt me niet echt de bedoeling.
*.docx is geen textbestand. Werk dan liever in Notepad of een simpele texteditor die MacOs heeft. TextEdit, volgens mij.

Het kan dat een veiligheid bij de hosting het bestand geweigerd heeft omdat het er geen PHP-inhoud in zit?
Dus maak eens als test met een simpele editor een bestand (index.php) aan met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Hallo wereld";
?>


En bekijk de URL van je site dan eens.
Lukt het uploaden dan wel?
Gewijzigd op 29/03/2020 17:42:15 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:19:59
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2020 17:43:21
Quote Anchor link
Als ik nu ergens geen verstand van heb is het de mac. Maar ik zou de meest basic editor gebruiken en dat lijkt TextEdit te zijn..

Als je meer plannen hebt met PHP zou je ook Netbeans kunnen downloaden en installeren. Dit is een prima php editor met allerlei handige snufjes die van pas zullen komen.
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 17:47:00
Quote Anchor link
Bij teksteditor bij mijn MacBook krijg ik de keuze uit RTF, .html, .odt, .docx, .xml, .doc wat betreft opslagmogelijkheden. Sla ik het dan op in een .html versie en pas ik nadien de bestandsnaam gewoon aan in test.php ipv test.html?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2020 17:49:11
Quote Anchor link
Ik denk inderdaad dat je het wel zou kunnen opslaan als html en dan de extensie kunt wijzigen. Desnoods na het uploaden met Filezilla.
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 17:52:16
Quote Anchor link
Ik vind nergens een editor (ook niet in windows) die een rechtstreekse opslaan als biedt met .php - dus moet je toch in een andere extensie opslaan om dan om te zetten naar .php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 17:53:21
Quote Anchor link
Dat moet prima gaan hoor:
https://www.thoughtco.com/using-textedit-for-php-2694153

Zo te zien moet je 'Plain Text' aangeven, en vervolgens kan je gewoon als bestandsnaam:
'index.php' invoeren. Dan kan er een bevestingspop-up komen met de vraagt of je het echt onder die naam wilt opslaan.
Gewijzigd op 29/03/2020 17:56:31 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2020 17:54:42
Quote Anchor link
Meestal krijg je het voor elkaar door gewoon de bestandsnaam in te typen met de extensie er aan vast.
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 17:55:41
Quote Anchor link
Ja, dat lukt, er staat duidelijk test.php als file. Maar bij het uploaden in FileZilla blijf ik dezelfde foutcode krijgen als voorheen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 17:57:23
Quote Anchor link
En lukt het wel met een index.html bestand?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h1>Test</h1>
<p>Dit is een test</p>

</body>
</html>
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 18:03:31
Quote Anchor link
Ok - ik moest in FileZilla de map PUBLIC openen en dan kon ik dit test.php wel invoeren. Dit is EINDELIJK gelukt, dankkwel. Dus nu is het php bestand in de map public geplaatst. Hoe kan ik nu verder? Als ik de site open zie ik het nergens staan of dergelijke. Het staat nu wel in mijn public file in FileZilla.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat het werkt? Hoe kan ik het testen?


Dank!

Toevoeging op 29/03/2020 18:03:32:

Evelien Hertveldt op 29/03/2020 18:03:31:
Ok - ik moest in FileZilla de map PUBLIC openen en dan kon ik dit test.php wel invoeren. Dit is EINDELIJK gelukt, dankkwel. Dus nu is het php bestand in de map public geplaatst. Hoe kan ik nu verder? Als ik de site open zie ik het nergens staan of dergelijke. Het staat nu wel in mijn public file in FileZilla.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat het werkt? Hoe kan ik het testen?


Dank!

Excuseer, ik moest in FileZilla de map public openen en daar nogmaals op "sites" klikken. Daar kan ik de .php file wel laten inlopen. Klopt dit dan nog steeds? En hoe test ik dit dan?

Toevoeging op 29/03/2020 18:03:32:
Gewijzigd op 29/03/2020 18:07:39 door Evelien Hertveldt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2020 18:06:41
Quote Anchor link
En als dat gelukt is kun je het bestand misschien wel hernoemen naar test.php ? (Dat doe je door in Filezilla in het rechter venster op het bestand te klikken zodat deze geselecteerd is en dan op F2 te drukken)

Toevoeging op 29/03/2020 18:08:45:

http://mijndomein.nl/test.php?naam=Frank&gender=male

mijndomein moet dan jouw eigen domeinnaam worden uiteraard.
Gewijzigd op 29/03/2020 18:09:07 door Frank Nietbelangrijk
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 18:14:40
Quote Anchor link
Dan krijg ik een 404 - page not found melding. Mag ik vragen vanwaar naam=Frank&gender=male komt?

Ik gaf volgende link in: www.ehdeveloping.nl/test.php?naam=Frank&gender=male
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2020 18:16:41
Quote Anchor link
Dat zijn variabelen. Je kan in plaats van Frank ook Evelien doen bijvoorbeeld...


Toevoeging op 29/03/2020 18:18:29:

Heb je linkje even gevolgd. Maar er staat al het een en ander op! Is dat een wordpress site?

Toevoeging op 29/03/2020 18:26:21:

De mail functie werkt denk ik niet in mijnhosting.nl. Lees dit Helpdesk artikel van hun eens.

Maar goed eerst moeten we van die 404 NOT FOUND af.
Gewijzigd op 29/03/2020 18:31:10 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 18:37:23
Quote Anchor link
Maak anders een subdomein (website met hosting) om een afgebakend stukje hosting te maken voor de scripts voor je app. Bijvoorbeeld: app.ehdeveloping.nl.

Dan hoef je geen scripts in je Wordpress gedeelte te plaatsen, wat verwarrend kan zijn. Ik vermoed dat je dan alles in de map 'app' moet zetten van je publieke map. Maar dat moet wel duidelijk worden via de beheerpagina van MijnDomein.
Gewijzigd op 29/03/2020 18:39:58 door - Ariën -
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 19:55:24
Quote Anchor link
Beste Frank en Ariën,


Dit was een website die ik moest maken in de cursus Wordpress. Dus inderdaad een Wordpress pagina. Deze mag eigenlijk volledig weg, daar dit een probeersel was. Ik probeer jullie tips en kom nadien terug met meer nieuws. Bedankt alvast.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/03/2020 20:03:02
Quote Anchor link
Waarschijnlijk werkt het wel als je het .htaccess bestand verwijdert of een andere naam geeft.
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 20:30:04
Quote Anchor link
Het aanmaken van een subdomein is gelukt. Ook het importeren van het test.php file in dit subdomein is gelukt via FileZilla. Als ik dan de website intyp app.ehdeveloping.nl dan krijg ik de website van mijn domein te zien. Verder niets...
Gewijzigd op 29/03/2020 20:31:27 door Evelien Hertveldt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 20:32:43
Quote Anchor link
Je moet wel even een SSL-certificaat aanmaken:
https://helpdesk.mijndomein.nl/hc/nl/articles/200748732-SSL-instellen-op-je-website

Ik zie hier je script:
http://app.ehdeveloping.nl/test.php

Echter lijk je geen PHP aan te hebben staan?
Gezien die eerdere foutmelding bij het uploaden, vermoed ik dat je geen PHP in je webhostingpakket hebt zitten? Of misshcienniet in dit subdomein? Werkt het wel in je normale website (app.ehdeveloping.nl)?
Gewijzigd op 29/03/2020 20:35:23 door - Ariën -
 
Evelien Hertveldt

Evelien Hertveldt

29/03/2020 20:43:49
Quote Anchor link
Ariën,


Bij de instellingen staat zowel SSL actief als PHP. Zowel op eigenlijke pagina als op subdomein.

http://app.ehdeveloping.nl/test.php geeft inderdaad het script weer. Dus zo zou het in orde moeten zijn en online staan? Als ik deze link invoer in de app, dan zou deze door dit script een e-mail moeten verzenden naar mijn persoonlijke mail?
Gewijzigd op 29/03/2020 20:44:52 door Evelien Hertveldt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/03/2020 20:46:11
Quote Anchor link
Dat script zou je dus niet mogen zien, en hoort dus uitgevoerd te worden door de server.
Ik neem aan dat je brei aan HTML-opmaakcodes (zie rechtsklik -> bron weergeven) niet werkelijk in je test.php hebt staan?
Gewijzigd op 29/03/2020 20:47:09 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.