[PHP] HELP! Error: 310 (RedirectLoop)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/09/2016 20:27:07
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

ik ben aan gigantische import aan het doen met een csv file.
Ik upload een bestand mbv een formulier, daarna kan ik dynamisch kiezen welke kolom bij welke tabel field hoort, en dan verwerken.

Dit process bevat importeren, bestanden downloaden, snapshot maken van video's, afbeeldingen bewerken (vierkant maken, en 4 verschillende formaten)

Iedereen begrijpt dat afhankelijk van wat voor soort bijlagen, en het aantal ervan zorgt voor nogal lange duur van uitvoeren. Dus om de timeout te omzeilen houdt alle gegevens bij in een sessie (gekozen kolom->field, filenaam waarmee gewerkt wordt, en de laatst geimporteerde record) en redirect terug naar de pagina (nu ondertussen naar een 2e en 3e))
Helaas geeft mijn firefox en chrome error 310 terug na enige tijd (Ongeveer na 15-18 redirects)

Ik zie het niet bepaald zitten om elke 300 records alles weer opnieuw te doen om m'n browser maar te gehoorzamen. Het moet juist andersom.

Hoe kan ik dit fixen? Ik zit nou al weken hier aan te werken. Eigenlijk voorheen importeer problemen, en het dynamisch maken van importeer mogelijkheden, downloaden van externe bestanden adv een url etc.

Heeft iemand een workaround hiervoor? Ik hoop het ten zeerste
Moet ongeveer 20.000 records doen om te beginnen, en naderhand zullen deze regelmatig ook nog eens een 'UPDATE' ondergaan.
Gewijzigd op 26/09/2016 20:35:47 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:59:45
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/09/2016 00:01:25
Quote Anchor link
Maak een cronjob die iedere minuut wordt aangeroepen en dan:

1) uit de database leest of er een actieve taak is.
2) uit de database leest bij welke regel/snapshot/afbeelding hij gebleven is de vorige keer
3) een aantal wenselijke bewerkingen uitvoert op een X aantal regels/snapshots/afbeeldingen
4) in de database schrijft waar hij gebleven is
5) de taak op inactief zet als alle regels/snapshots/afbeeldingen behandeld zijn.
6) een emailtje naar jou stuurt dat de taak volbracht is
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

27/09/2016 00:03:49
Quote Anchor link
Waarom doe je dit met de browser? Processing doe je toch gewoon op de commandline? Kan ook prima met PHP.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/09/2016 00:05:38
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 27/09/2016 00:03:49:
Waarom doe je dit met de browser? Processing doe je toch gewoon op de commandline? Kan ook prima met PHP.


Zat ik ook aan te denken :-)

Krijg je dan geen timeout vroeg ik me af?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

27/09/2016 00:15:23
Quote Anchor link
Krijgt hij ook, en daar probeert hij met redirects omheen te werken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/09/2016 08:03:23
Quote Anchor link
Als je PHP uitvoert vanaf de command line, is max_execution_time standaard 0 voor oneindig. Je kunt ook proberen daarmee de time-out te voorkomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
ini_set('max_execution_time', 0);
?>

Of:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
set_time_limit(0);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2016 08:49:10
Quote Anchor link
Maar.....wees er dan wel ZEKER van dat je script niet in een loop draait. Want de enige weg is dan een KILL-command op de CLI.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

27/09/2016 11:27:47
Quote Anchor link
Of je past regelmatig je execution time aan, wanneer je met loops bezig bent bijvoorbeeld. Bij elke set_time_limit() call wordt immers de lopende teller gereset naar 0. Geeft je net even wat meer mogelijkheden om echte timeouts wel op te vangen.
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2016 15:17:46
Quote Anchor link
Maar los van de time-out van de server, kan ook je browser er na X minuten de brui aan geven. Zeker als er geen tot weinig response van de server komt in de tussentijd.

Of je verbinding heeft 2 seconden de hik en je browser is de verbinding kwijt.
Dit soort processen doe je bij voorkeur via de command line of een cronjob.

Daarbij moet je je afvragen of dat dan in 1 grote job uitgevoerd wordt, of dat je elke 5 minuten iets wilt doen.
Als je voor dat laatste kiest, moet je er ook zeker van zijn dat de vorige job klaar is, of dat het geen probleem is als 2 of meer processen gelijktijdig draaien.

(oh, en die cronjob dan niet weer via wget toch een http-proces laten starten.)
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

27/09/2016 20:17:02
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

mijn excuses voor de late reactie, ik kom net terug vanuit CZ... >.<
Iedereen hartstikke bedankt voor de reacties.
Deze import is eigenlijk maar 1 keer. Daarna is het alleen 'update' en alleen 'update' van tekst in de database, geen afbeeldingen etc meer.

Zoals ik hieruit begrijp in CLI heeft de commando 'php' geen timeout !?
Dan doe ik dit liever gewoon zonder te redirecten in 1 keer via CLI

Echter zal ik m'n redirects er weer uit moeten halen, en even wat verzinnen op m'n 'settings' die ik instel. Misschien een txt file of even hardcoded bijvoegen voor deze 'incidentele' actie.

Ik was al bijna van plan om alle afbeeldingen handmatig te downloaden (soort van dan, gewoon met 'curl -o <filename> "<url to file>"' en dan te gaan bewerken.
Komt ook weer het een en ander bij kijken.

Ik zal de execution time erbij doen voor de zekerheid zoals Ward van der Put aangeeft.

Ben van Velzen, betekend dit dat.. als ik set_time_limit(0) aan het begin en aan het eind van m'n for loop zet, dat ik geen timeout krijg ?
Want uiteindelijk moet zulke imports wel mogelijk zijn via de browser, eigenlijk...
De import zal nooit zo vreselijk lang duren, ik denk hooguit 3-4 minuten.

Frank Nietbelangrijk,
inderdaad, heb ik ook aan zitten denken. Ik doe hetzelfde met een ander project van mij op het werk, als de cronjob nog steeds als 'running' aangegeven staat, houdt ik ook bij hoevaak deze 'geblokkeerd' is en na 5 keer, dan wordt deze gereset en doet ie het weer.
Ik zou zelfs in de loop de tijd kunnen bij houden dat deze zelf al draait en dan na X minuten de data weg te schrijven voor de volgende 'trigger'.

Momenteel heb ik even last van migraine, maar ik ga morgen ermee aan de slag met de CLI. Is niet heel veel werk, maar nu eventjes niet ;)

Nogmaals bedankt allemaal!
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

27/09/2016 20:48:07
Quote Anchor link
>> Ben van Velzen, betekend dit dat.. als ik set_time_limit(0) aan het begin en aan het eind van m'n for loop zet, dat ik geen timeout krijg ?
Bijna. Als je het aan het begin van een loop zet, en je weet dat 1 keer loopen max 5 seconden kost zet je set_time_limit(5) aan het begin van je loop. Sowieso nooit 0. Om het via de browser te kunnen doen zul je je webserver instellingen moeten wijzigen om te zorgen dat er vanuit daar geen timeout komt, en natuurlijk regelmatig output naar de browser sturen om te voorkomen dat de browser geen timeout ziet.

Daarbij: je hoeft het helemaal niet via de browser te doen. Je kunt prima het proces starten in de browser (bijvoorbeeld via een upload), en dan laten overpakken door bijvoorbeeld een cronjob, die op een statuspagina weergeeft hoe ver de import is.
Gewijzigd op 27/09/2016 21:00:48 door Ben van Velzen
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

28/09/2016 08:17:43
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 27/09/2016 20:48:07:
Daarbij: je hoeft het helemaal niet via de browser te doen. Je kunt prima het proces starten in de browser (bijvoorbeeld via een upload), en dan laten overpakken door bijvoorbeeld een cronjob, die op een statuspagina weergeeft hoe ver de import is.


Daar had ik eigenlijk nog nieteens aan gedacht :-$
Thanks! Dat is natuurlijk de beste oplossing.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 09:08:40
Quote Anchor link
hierin zijn ook nog 2 varianten:

ofwel upload je iets met de browser, waarbij in map /x/y een bestand geplaatst wordt, en elke 5 minuten kijkt een cronjob of daar iets te doen is.

ofwel trigger je met de browser een commando, dat doorloopt terwijl de output naar de browser daar niet op wacht.

voorbeeld uit een script van mij dat op de achtergrond een berg pdf's maakt en daarna uitprint:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$command
= ('/usr/bin/nohup /usr/bin/php ' . CLI_DIR . 'print.php' . ' ' . $sType . ' ' . $args . ' ' .
                 ' > ' . CLI_OUTPUT . '.' . time() . '.txt' . ' & echo $!');

?>


nohup en & echo $! zorgen dat eea op de achtergrond uitgevoerd wordt.

/usr/bin/php is de plek waar php staat.
Het path naar de scripts voor cli staat in de constante CLI_DIR en print.php het script dat ik aanroep.

omdat we hier geen print.php?type=a&id=10 kunnen gebruiken, staan de argumenten er gewoon achter.
net als je "cp a b" kunt doen om het commande cp te vertellen dat hij iets moet doen, kan dat ook voor een php script.

met > outputfile kun je de output die eventueel komt, wegschrijven naar een file, om later terug te kijken of alles zonder fouten verlopen is.
Je kunt uiteraard ook in de database, of naar een mailbox je meldingen laten versturen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

28/09/2016 20:11:56
Quote Anchor link
Ivo P op 28/09/2016 09:08:40:
hierin zijn ook nog 2 varianten:

ofwel upload je iets met de browser, waarbij in map /x/y een bestand geplaatst wordt, en elke 5 minuten kijkt een cronjob of daar iets te doen is.

ofwel trigger je met de browser een commando, dat doorloopt terwijl de output naar de browser daar niet op wacht.

voorbeeld uit een script van mij dat op de achtergrond een berg pdf's maakt en daarna uitprint:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$command
= ('/usr/bin/nohup /usr/bin/php ' . CLI_DIR . 'print.php' . ' ' . $sType . ' ' . $args . ' ' .
                 ' > ' . CLI_OUTPUT . '.' . time() . '.txt' . ' & echo $!');

?>


nohup en & echo $! zorgen dat eea op de achtergrond uitgevoerd wordt.

/usr/bin/php is de plek waar php staat.
Het path naar de scripts voor cli staat in de constante CLI_DIR en print.php het script dat ik aanroep.

omdat we hier geen print.php?type=a&id=10 kunnen gebruiken, staan de argumenten er gewoon achter.
net als je "cp a b" kunt doen om het commande cp te vertellen dat hij iets moet doen, kan dat ook voor een php script.

met > outputfile kun je de output die eventueel komt, wegschrijven naar een file, om later terug te kijken of alles zonder fouten verlopen is.
Je kunt uiteraard ook in de database, of naar een mailbox je meldingen laten versturen.


Hi Ivo,

ik ben idd bekend met parameters doorgeven in CLI aan php.
de $argv array.

Jouw voorbeeld, gebruik je dit met shell_exec($command) ??
Stopt de browser dan wel, maar gaat de shell gewoon door (server side), dus kan de browser gesloten worden?
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 20:33:18
Quote Anchor link
klopt. browser maakt de pagina gewoon af, terwijl dit proces op de achtergrond draait.

Daarna kun je een andere pagina bezoeken, site verlaten; pc afsluiten etc.


Ik gebruik dit om een stapel van een stuk of 100 pdfs te maken en naar de printer te sturen (door de server). Daar hoeft de gebruiker niet op te wachten achter zijn pc.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

28/09/2016 20:45:46
Quote Anchor link
Ivo P op 28/09/2016 20:33:18:
klopt. browser maakt de pagina gewoon af, terwijl dit proces op de achtergrond draait.

Daarna kun je een andere pagina bezoeken, site verlaten; pc afsluiten etc.


Ik gebruik dit om een stapel van een stuk of 100 pdfs te maken en naar de printer te sturen (door de server). Daar hoeft de gebruiker niet op te wachten achter zijn pc.


*praise the lord*
je bent geweldig!!!!
moet ik trouwens niet && echo gebruiken ?

Toevoeging op 29/09/2016 07:42:41:

Werkt geweldig! Enorm bedankt Ivo.
Hij is nu gewoon op z'n gemak aan het importeren :)
Houdt ook een log file bij, die ik 'live' kan inzien dmv jquery requests :)

Ik zeg, close topic :)
Nogmaals alle anderen bedankt voor de reacties!
Gewijzigd op 29/09/2016 07:43:28 door Dennis WhoCares
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

03/10/2016 10:54:45
Quote Anchor link
Ivo P op 28/09/2016 20:33:18:
klopt. browser maakt de pagina gewoon af, terwijl dit proces op de achtergrond draait.

Daarna kun je een andere pagina bezoeken, site verlaten; pc afsluiten etc.


Ik gebruik dit om een stapel van een stuk of 100 pdfs te maken en naar de printer te sturen (door de server). Daar hoeft de gebruiker niet op te wachten achter zijn pc.


Hi Ivo,

klein vraagje over deze aanpak. Ik heb op een ander project mijn backend ook gemaakt op het basis van het MVC model en 'seo friendly' urls icm .htaccess

Dit kan ik niet zo aanroepen met de /usr/bin/php commando.
Is hier een workaround voor, of is het gewoon beter om hier ook gewoon een statisch script van te maken?

Alvast bedankt!
 
Ivo P

Ivo P

03/10/2016 12:14:11
Quote Anchor link
Je roept niet een url aan, maar een script.

Het rewriten wordt door Apache gedaan, nog voor PHP door Apache aangesproken wordt. Maar dat is een heel andere benadering.

Niet voor niets staat in mijn voorbeeld ook CLI_DIR, de directory waarin de command line scripts staan. Die staan bij mijn opzet buiten de normale ingang die altijd via index.php loopt.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

03/10/2016 12:30:40
Quote Anchor link
Ivo P op 03/10/2016 12:14:11:
Je roept niet een url aan, maar een script.

Het rewriten wordt door Apache gedaan, nog voor PHP door Apache aangesproken wordt. Maar dat is een heel andere benadering.

Niet voor niets staat in mijn voorbeeld ook CLI_DIR, de directory waarin de command line scripts staan. Die staan bij mijn opzet buiten de normale ingang die altijd via index.php loopt.


Aaahhh zo ;-) Ik snap m! Thanks again
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.