.php omzetten naar .nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

- SanThe -

- SanThe -

06/09/2017 20:49:45
Quote Anchor link
<a href="http://localhost">klik hier</a>
Dit kan ook gewoon <a href="index.php">klik hier</a>

In de .conf van Apache staat een instelling die aangeeft dat als er geen bestand is opgegeven hij index.html of index.php pakt.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:12:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/09/2017 20:52:34
Quote Anchor link
En het protocol (http(s)://), want die hoort in de URL-balk. Alle browsers voegen die overigens wel standaard toe voor het gebruikersgemak. Maar in een verwijzing naar een URL in een link is dat wel nodig.

// kan ook, zodat het protocol van je site wordt gebruikt, https bijv. forceert:

<a href="//www.foo.dev">klik</a>

Maar wees dan wel zeker dat die URL ook https toestaat.
Gewijzigd op 06/09/2017 20:53:45 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/09/2017 21:02:23
Quote Anchor link
Jo Immanuel op 06/09/2017 19:54:03:
Dus bij gebruik URL "www.mijnsite.nl" wordt de "index.php" pagina uit mapje "xampp > htdocs" geladen.
Stel ik noem mijn registreerpagina "registeer.php" en zet deze in de map "xampp > htdocs". Dan wordt deze pagina als de site live staat "direct" geladen bij gebruik van URL "www.mijnsite.nl/registreer.php" ?

Nee. Er is geen directe koppeling tussen wat je lokaal (xampp) hebt staan en wat te vinden is op je domein (www.mijnsite.nl). Een bezoeker die op www.mijnsite.nl komt en daar een pagina opvraagt, komt dus op bv. www.mijnsite.nl/registreer.php Dat bestand moet dan wel (op de juiste plek) geupload zijn. De bezoeker zal nooit een bestand kunnen benaderen op jouw lokale omgeving als je extern je domein host.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

06/09/2017 21:05:24
Quote Anchor link
Nou, hartstikke bedankt allemaal.

Rest mij nog 1 klein vraagje te stellen... Ik ben bezig met het legen van en overzetten naar de map "htdocs" en daar staan momenteel een 3-tal mapjes in waarvan ik niet weet of ik ze mag verwijderen. Het gaat om de volgende mapjes:
- map "forbidden" (met daarin een .htaccess en .htpasswd bestandje)
- map "restricted" (met daarin een user_pwd.sql bestand)
- map "xampp" (dus in "xampp > htdocs" wederom een map genaamd "xampp" met allerlei mappen en bestanden die overigens anders zijn da n de 1e xampp-map)
Kan ik deze mappen gewoon vewijderen of moeten deze blijven staan?
Gewijzigd op 06/09/2017 21:08:08 door Jo Immanuel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/09/2017 21:09:19
Quote Anchor link
Je zult ze niet nodig hebben, maar het kan geen kwaad om ze even te backuppen of te verplaatsen. Ikzelf heb een aparte map aangemaakt voor mijn websites, buiten htdocs om.

Je kan het met de vhosts naar eigen hand configureren.
Gewijzigd op 06/09/2017 21:16:31 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.