[PHP] Subdomains

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Mike

Mike

31/03/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Hi,

ik ben op zoek naar een methode om Subdomains aan te maken voor mijn Website members.

Bijv.: member1.mijndomain.com
Of: www.mijndomain.com/member1
Of: www.member1.mijndomain.com (Second Level Subdomain)


Ik heb al op Google gezocht, maar ik ben op zoek naar een methode ZONDER een .htaccess file te hoeven veranderen. Ook zou het mooi zijn een subdomain te realiseren zonder een map aan te maken...

De aangemaakte subdomains moeten dan naar een reeds bestaande link doorsturen...

Heeft iemand tips, links, of scripts?


Alvast hartelijk bedankt!

Greetz, Mike ;D
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:46:54
 
GaMer B

GaMer B

31/03/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Mogelijkheden:
* .htaccess Hmm, je wilt geen .htaccess bestanden gebruiken
* Bij je host een domein aanvragen Hmm, kan niet, want anders had je dat al lang gedaan.

Oke, geen mogelijkheden meer over. Einde oefening.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

31/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
DNS aanpassen, *.domein.nl allemaal laten verwijzen naar je index.php en vervolgens aan de hand van de URL wat gaan doen? Of bedoel je dat niet?
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 18:31:00
Quote Anchor link
@mike,

wat is er tegen .htaccess ?

Je zou sowieso iets moeten doen met errorpage opvangen etc. En dan die doorsturen.. want als een gast http://www.mijndomein.nl/aap/noot/mies/wim aanvraagt zal die niet bestaan en zonder afvaning met een .htaccess kan het gewoon weg niet.

De bezoeker zal dan altijd een melding krijgen dat de pagina niet bestaat.

Je zou wel een script kunnen maken die het subdomain afvangt. ( mits bij de provider *.mijndomein.nl doorgestuurd wordt. ( en ook in de config van apache naar geluisterd wordt) .

Groetjes, René
 
Mike

Mike

31/03/2009 18:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!!!

Welke oplossing zou je dan met. htaccess aanbevele?

@Arjan:
Arjan Kapteijn schreef op 31.03.2009 18:14:
DNS aanpassen, *.domein.nl allemaal laten verwijzen naar je index.php en vervolgens aan de hand van de URL wat gaan doen? Of bedoel je dat niet?


Dat zou idd. ook een goeie oplossing zijn, maar hoe moet ik de DNS aanpassen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 31.03.2009 18:38:
Bedankt voor jullie reacties!!!

Welke oplossing zou je dan met. htaccess aanbevele?

Dat zou idd. ook een goeie oplossing zijn, maar hoe moet ik de DNS aanpassen?
Dat is afhankelijk wat je precies wilt. Als het om een soort profiel system gaat, waarmee de /jan/ achter het domain richting zijn profiel moet gaan dan is het simpel met een .htaccess op te lossen.

Wil je het zelfde effect wat bij providers gebeurt dat je bijvoorbeeld http://members.mijnprovider.nl/gebruikersnaam Dan zul je toch met echte folders moeten gaan werken.

Heb wel eens wat gelezen over "Virtual Directory" van php maar nooit behoefte aan gehad om te gebruiken.

Uiteindelijk wordt die informatie toch ergens opgeslagen. Dus kun je net zo goed een folder aan laten maken voor een "user" dan dat je alles in 1 grote stapelbak gooid.

Grts, René
 
Mike

Mike

31/03/2009 18:57:00
Quote Anchor link
Ok bedankt.

Zou het ook kunne, dat ik een subdomain aanmaak, bijv. users.mijndomain.com/member1 en die de bezoeker dan naar een andere server stuurd?

dus bijv.:

de subdomain
users.mijndomain.com
is gelinked naar
users.mijntweededomain.com
en de bezoeker kan dan een userprofile bezoeken met bijv.
users.mijndomain.com/member1
die dan op de andere server staat...

is zoiets mogelijk?
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 19:20:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 31.03.2009 18:57:
Ok bedankt.

Zou het ook kunne, dat ik een subdomain aanmaak, bijv. users.mijndomain.com/member1 en die de bezoeker dan naar een andere server stuurd?

Ja dat kan, Maar om te beginnen heb je dan een *.mijndomein.nl nodig die alles wat binnen komt naar de zelfde server gooid.

ook zonder .htaccess is dit wel te doen ( wel omslachtig maar 't kan ) Je kunt in de $_SERVER variabelen de volledige gevraagde URL opzoeken. (ook al is dit een forward). En met die gegevens zou je dan een header("location:....") kunnen sturen.

of wanneer je users.mijndomain.com als vast subdomain maakt, dan kun je heel eenvoudig doormiddel van een .htaccess de gevraagde /gebruiker pakken en hier van alles mee doen ...

Ik kan wel wat werkende voorbeelden maken. Maar heb nog steeds niet een beeld van wat je daadwerkelijke bedoeling is.

Grts.
Rene.
 
Mike

Mike

31/03/2009 19:39:00
Quote Anchor link
René, dat idee is al goed dat je nu hebt...

Zou je een voorbeeld kunnen maken met een .htaccess file?

Alvast bedankt!

Greetz, Mike
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 19:46:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 31.03.2009 19:39:
René, dat idee is al goed dat je nu hebt...

Zou je een voorbeeld kunnen maken met een .htaccess file?

Alvast bedankt!

Greetz, Mike


Die heb ik al eens een keer gepost hier.. Weet alleen niet meer waar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/images/
RewriteRule ^([A-Za-z0-9-_]+)/?$ index.php?name=$1 [L]


Dit zorgt er voor dat http://www.mijndomijn.nl/Gebruiker
door gestuurd wordt naar index.php?name=Gebruiker

Nadeel is wel, dat je alle folders die je gebruikt voor je site moet excluden van de lijst. want op het moment dat de .htaccess actief is bestaan o.a. /img/ /images/ /css/ etc.. niet meer. want die worden ook doorgestuurd naar bijv index.php?name=images

Zie regel 2 in de code hier boven.

Succes & Grts.
René
 
Mike

Mike

31/03/2009 20:02:00
Quote Anchor link
ok, ty voor je moeite!!!

Ik zal dit ff uitproberen... Later inform ik je wel of het is gelukt, en zo niet, zal ik je om hulp vragen ;-)

Greetz, Mike

Btw.: Is dit ook iets om mee aan de slag te gaan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$url
=$_SERVER["REQUEST_URL"];
$newurl=str_replace(".mijndomain.com","",$url);
$newurlbeta="http://mijndomain.com/".$newurl;
Header("Location: ".$newurlbeta);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 20:23:00
Quote Anchor link
Hoi,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{http_host} ^([^.]+)\.mijndomain\.com
RewriteRule (.*) wopper.php?in=%1 [L]


als je dit er onder zet. Dan wordt *.mijndomain.com door gestuurd naar wopper.php?in=*

*=subdomain benaming ;)

Veel simpeler en minder belastend voor de server als je 't door Apache laat doen :)

Grts René
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.