php-functie wordt niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »
Jovank vank

jovank vank

23/02/2015 19:13:29
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$("#preview").click(function(){
    $.ajax({
    url:"../proc/close.php",
    data: {nr: 0},  
    type:"POST",
    success:function(){
      $("#previewa").html('<img class="subafb" src="../pics/afbeelding.png" height="60" width="85">');
       $("#preview").html('');
    }
     }).error(function(){alert("wrong");});
 });
 


Hoewel het pad naar de php-functie m.i. goed is (er wordt geen error gemeld) wordt de php-functie niet uitgevoerd.
Weet iemand wat ik hier mis....?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:52:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2015 19:16:02
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als je het PHP-script handmatig oproept op de manier zoals jQuery dat normaal doet?
 
Jovank vank

jovank vank

23/02/2015 19:55:40
Quote Anchor link
Hoe doe je dat?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2015 19:58:33
Quote Anchor link
../proc/close.php rechtstreeks aanroepen, of kijken naar de response in de netwerk-tab van je browser (functietoets F12).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2015 20:01:18
Quote Anchor link
In de browser kan je deze uitvoeren.

Ook kan je met de FireBug-extentie in Firefox kijken naar wat de uitvoer van het script is.
Kijk dan in Firebug naar het 'Net'-tabblad, zoek je request naar je bestand op, en kijk bij 'Antwoord'.
 
Jovank vank

jovank vank

23/02/2015 22:38:56
Quote Anchor link
Thx! Ik ben er inmiddels bijna uit. De php functie doet precies wat die moet doen, maar om dat zeker te weten wil ik een waarde terugsturen. Ik doe dat door in ajax script toe te voegen var msg en alert msg:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$("#preview").click(function(){
    $.ajax({
    url:"../proc/close.php",
    data: {nr: 0},  
    type:"POST",
    success:function(){
      $("#previewa").html('<img class="subafb" src="../pics/afbeelding.png" height="60" width="85">');
      $("#preview").html('');
      var msg = $.parseJSON(result.test);
      alert(msg);
    }
     }).error(function(){alert("wrong");});
 });


En aan php toe te voegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
header('Content-Type: application/json');
echo json_encode(array('test' => 'YES'));


Maar de alert geef de waarde null. Ik krijg hier maar geen vinger achter. Hebben jullie een idee??
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2015 23:48:12
Quote Anchor link
Je kunt in je AJAX-call aangeven wat de vorm van je terugkoppeling is (JSON) met de parameter dataType. Je hoeft dan je resultaat ook niet te parsen als JSON.

In je callback functie (success) staat geen parameter "result", als je die toevoegt (success: function(result) { ... }) zou het, in combinatie met het toevoegen van de bovenstaande parameter (dataType: 'json') moeten werken.
Gewijzigd op 23/02/2015 23:49:48 door Thomas van den Heuvel
 
Jovank vank

jovank vank

24/02/2015 09:15:33
Quote Anchor link
Yes, dataType toegevoegd in de aanroep. Dat is het. (De parameter result stond hier weliswaar niet, maar was er 'in het echt' inmiddels wel.)
Dank jullie!
 
CNEPHP -

CNEPHP -

24/02/2015 10:00:24
Quote Anchor link
Ik ben wel benieuwd hoe je code er inmiddels uitziet. Zouden wij 't mogen zien?


Corné
 
Jovank vank

jovank vank

24/02/2015 15:53:09
Quote Anchor link
Ik gebruik dit als de verwijderfunctie binnen een geheel van interactief afbeeldingen selecteren, tonen en verwijderen.

Als je klikt op een afbeelding ("#previewax") wordt onderstaand script geactiveerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
  $("#previewax").click(function(){
    $.ajax({
      url:"../proc/chgafbarr.php",
      type:"POST",
      data: {afbnr:0},
      dataType: 'json',
      success:function(result){
    if (result.fout == 'fout') {
          alert('Er is iets fout gegaan');
          return;
        }
    $("#previewa").html('<img class="subafb" src="../pics/toestel.png" height="60" width="85">');
    $("#previewax").html('');
      }
    }).error(function(){alert("wrong");});
  });


Dit script activeert onderstaande php functie die de afbeelding met nr 0 unlinked. Als de aanroep niet lukt treedt de .error(function) in werking, anders de .succes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
include "../incl/config.php";

$afbnr = $_POST['afbnr'];
$afbnaam = $_SESSION['afb'][$afbnr];
$cleanafb = "../thumbs/".$afbnaam;
unlink($cleanafb);
$_SESSION['afb'][$afbnr] = '';

//als er hoe dan ook een fout optreedt dan
//  $data = array('fout' => 'foutcode');
// anders


$result= array('fout' => 'goed');
header('Content-Type: application/json');
echo json_encode($result);
?>


Als er echter binnen de php-functie een fout optreedt geeft de functie dat door in 'result'. Die fout wordt in het script als callback opgevangen, getoond en het script stopt. Als er geen fout optreedt wordt vervolgens iets gedaan met de afbeelding op de pagina.

Hoop dat je hier iets aan hebt en dat ik het begrijpelijk heb uiteengezet. Ik ben geen specialist.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.