phphulp spamvrijcontactform verder uitbouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Mrhocoma

mrhocoma

05/04/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Ik heb het contact form van de site hier ingebruik genomen. Dat werkt prima.

Nu wilik echter hetzelfde formulier gebruiken om de info ook in een mysql database te zetten.
In een tweede fase zou ik ook nog een bevestigingsmail willen sturen aan de invuller. En wellicht ook in fase twee is een Chaptca (weet niet meer hoe je het schrift) toevoegen om invullen door een spambot moeilijker te maken.


mijn database:

DROP TABLE IF EXISTS `plakken`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `plakken` (`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`datum` datetime default NULL,
`bedrijf_naam` varchar(100) NOT NULL default '',
`naam` varchar(100) NOT NULL default '',
`funktie` varchar(100) NOT NULL default '',
`straat` varchar(100) NOT NULL default '',
`postcode` varchar(6) NOT NULL default '',
`plaats` varchar(100) NOT NULL default '',
`plaktekst` varchar(200) NOT NULL default '',
`email` varchar(100) NOT NULL default '',
`website` varchar(100) NOT NULL default '',
`info_ok` char(3) NOT NULL default '',
`tekst_ok` char(3) NOT NULL default '',
`ip` varchar(100) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;

de vraag:

- hoe kan ik meer velden toevoegen in het form:
- hoe kan ik de gegevens "tevens uploaden"

Ik weet dat je contact maakt met de dbase en dan iets van :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once('connection.php'); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php mysql_select_db($database_plakken, $plakken);
 $query_inplakken = "SELECT * FROM plakken ORDER BY datum DESC";
 $plakken = mysql_query($query_inplakken, $inplakken) or die(mysql_error());
 $row_plakken = mysql_fetch_assoc($plakken);
 $totalRows_plakken = mysql_num_rows($plakken);?>


en in het form zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php // hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($HTTP_SERVER_VARS['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijfnaam, naam, plaktekst,...etc.) VALUES (NOW(),'".$bedrijfsnaam."','".$naam."','".$plaktekst."')") or die(mysql_error());  

en dan het form?

Wie helpt (voorbeeld mag ook. ) zoekfunctie op phphulp werkt niet :))
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:46:44
 
Frank -

Frank -

05/04/2006 16:03:00
Quote Anchor link
Tip: $HTTP_SERVER_VARS is nog van voor de oorlog, maak daar van $_SERVER
 
Mrhocoma

mrhocoma

05/04/2006 17:07:00
Quote Anchor link
ik nu het volgende maar krijg gelijk een foutmelding in het begin in line 6. blijkbaar staat daar ergens iets te veel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 ob_start ();
 include("connection.php");

//database selecteren
 if (!mysql_select_db($database_hocomadvdb, $hocomadvdb);
 $query_inplakken = "SELECT * FROM plakken ORDER BY datum DESC";
 $plakken = mysql_query($query_inplakken, $inplakken) or die(mysql_error());
 $row_plakken = mysql_fetch_assoc($plakken);
 $totalRows_plakken = mysql_num_rows($plakken);?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
<?
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}


//// hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijfnaam, naam,email) VALUES (NOW(),'".$bedrijfnaam."','".$naam."','".$email."')") or die(mysql_error());
}



// als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))  
    {

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

      
    // form + tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    

    // bedrijfsnaam
    echo "<tr><td>bedrijfsnaam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"bedrijfsnaam\" value=\"" . $_POST['bedrijfsnaam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // website
    echo "<tr><td>website:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"website\" value=\"" . $_POST['website'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // funktie
    echo "<tr><td>funktie:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"funktie\" value=\"" . $_POST['funktie'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";  

    // straat
    echo "<tr><td>straat en huisnummer:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"straat\" value=\"" . $_POST['straat'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // postcode
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"postcode\" value=\"" . $_POST['postcode'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // plaats
    echo "<tr><td>Plaats:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"plaats\" value=\"" . $_POST['plaast'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";       

      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    
    // mail ? Hidden maken ??? dus niet in form te zien maar hoe?
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // op maillijst ok of niet
    echo "<tr><td>Mogen wij uw mailadres gebruiken om in de toekomst informatie over Hocom @dvies te sturen?</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"info_ok\" value=\"" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";    


      
    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      
    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}

// versturen naar
else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevuld contact formulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    
    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    echo "<h1>Uw bericht is verstuurd.</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor uw reaktie / aanvraag.";
    // echo "krijgen indien dit nodig is.</p>";
    
    //echo "<p>We nemen alles serieus en zullen vertrouwelijk omgaan met de informatie ";
    //echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";

}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mrhocoma
 
Mrhocoma

mrhocoma

07/04/2006 21:18:00
Quote Anchor link
Ik ben inmiddels weer een stap verder gekomen. Heb nu een formulier dat twee berichten stuurt bij uploaden/ versturen.

Bennu bezig met een Chaptcha in te bouwen. Ben zo ver dat er in het form een code getoond wordt, maar als ik dan verstuur. dan zie ik weer de pagina met alleen een nieuwe chaptcha code.

Ik doe blijkbaar iets verkeerd met de check van die chaptcha, want als ik gewoon niets invul krijg ik ook geen melding dat ik iets moet invullen...:)

Iemand een suggestie hoe ik dit moet oplossen.

er zijn nu drie pagina's

formulier.php (en connection)
random.php
en een fotn.ttf

Ik heb nu boven aan de if..toegevoegd, en het els gedeelte komt nu aan het einde van het form...? das niet goed denk ik maar hoe dan wel??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
////////////////form.php /////////////////////////
session_start();

 include("connection.php");mysql_error(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
<?
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// hier instellen van e-mail adres waar 2e (bevestigings) bericht naar toegaat
$mail_dank = "$mail";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}



//// hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijf_naam, naam,email,plaktekst) VALUES (NOW(),'".$bedrijf_naam."','".$naam."','".$mail."','".$msggs."')") or die(mysql_error());
}


//checken of gegevens zijn ingevuld.
//Als er niet op submit is gedrukt,
// of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
// of als er de CHAPTCHA niet juist overgenomen is



if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))

// het stukje dat checkt of de CHAPTCHA goed is  
    {if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code'])

    {

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

      


    //inhoud van het formulier + opmaak tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    

    // bedrijfsnaam
    echo "<tr><td>bedrijf_naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"bedrijf_naam\" value=\"" . $_POST['bedrijf_naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // website
    echo "<tr><td>website:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"website\" value=\"" . $_POST['website'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // funktie
    echo "<tr><td>funktie:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"funktie\" value=\"" . $_POST['funktie'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";  

    // straat
    echo "<tr><td>straat en huisnummer:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"straat\" value=\"" . $_POST['straat'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // postcode
    echo "<tr><td>Postcode:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"postcode\" value=\"" . $_POST['postcode'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // plaats
    echo "<tr><td>Plaats:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"plaats\" value=\"" . $_POST['plaast'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";       

      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    
    // mail onderwerp:
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail bericht
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // Mogen wij het mail adres gebruiken ja / nee
    echo "<tr><td>Mogen wij uw mailadres gebruiken om in de toekomst informatie te sturen?</td></tr>";
    echo "<tr><td>Ja<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"j" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
    echo "<tr><td>Nee<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"n" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";    

    // Code check
    echo "<tr><td><img src=\"random.php\" alt=\"CAPTCHA image\" width=\"160\" height=\"50\" vspace=\"1\" align=\"top\" /></td></tr>";
    echo "<tr><td>Typ hier de bovenstaande code in:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"validator\" id=\"validator\" size=\"4\" value=\"". $_POST['validator'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      

    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}



// als aan alle voorwaarden is voldaan dan de inhoud in database en mail versturen naar:

else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


    ///inhoud mail naar webmaster:
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevuld actieformulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";


    ///inhoud mail2 naar persoon die form/ mail heeft ingestuurd

    $inhoud_mail2 = "===================================================\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bedankt deelname aan de Actie\n";
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    //$inhoud_mail2 .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bericht:\n";
    //$inhoud_mail2 .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
    

    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    

    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    mail($mail_dank, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail2, $headers);

    
    //het bericht na het versturen van de mail:
    echo "<h1>Uw bijdrage is verstuurd.</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor deelname aan de Plak Actie.";
    echo "De winnaar van de Pick Nick krijgt 1 juli persoonlijk bericht van Ons</p>";
    
    //echo "<p>De door u ingestuurde info wordt vertrouwelijk behandelt";
    //echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";

}

/// hieronder klopt het niet denk ik....?

}unset($_SESSION['rand_code'])

;
?>



hier de random.php voor de chaptcha:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

/////////////// random.php Chaptcha aanmaken////

 /*
example of usage:

inside your form
<input type="text" name="validator" id="validator" size="4" />
<img src="random.php" alt="CAPTCHA image" width="160" height="50" vspace="1" align="top" />

and test the value of the "validator" form field like:
if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code']) {
    process your form here
    at least destroy the session
    unset($_SESSION['rand_code']);
*/

// save this code in your random script dus random.php

session_start();

if (empty($_SESSION['rand_code'])) {
    $str = "";
    $length = 0;
    for ($i = 0; $i < 4; $i++) {
        // this numbers refer to numbers of the ascii table (small-caps)
        $str .= chr(rand(97, 122));
    }

    $_SESSION['rand_code'] = $str;
}


$imgX = 160;
$imgY = 50;
$image = imagecreatetruecolor(160, 50);

$backgr_col = imagecolorallocate($image, 238,239,239);
$border_col = imagecolorallocate($image, 208,208,208);
$text_col = imagecolorallocate($image, 46,60,31);

imagefilledrectangle($image, 0, 0, 160, 50, $backgr_col);
imagerectangle($image, 0, 0, 159, 49, $border_col);

$font = "Babelfish.ttf"; // willekeurig ttf font  
$font_size = 60;
$angle = 4;
$box = imagettfbbox($font_size, $angle, $font, $_SESSION['rand_code']);
$x = (int)($imgX - $box[4]) / 2;
$y = (int)($imgY - $box[5]) / 2;
imagettftext($image, $font_size, $angle, $x, $y, $text_col, $font, $_SESSION['rand_code']);

header("Content-type: image/png");
imagepng($image);
imagedestroy ($image);
?>
 
Eris -

Eris -

07/04/2006 21:20:00
Quote Anchor link
Ik lees niet verder dan 10 regels...

Maar het komt op neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(empty($_POST['Chaptcha'])){
   echo 'Chaptcha invullen';
}
else{
//ga verder
}
?>
 
Mrhocoma

mrhocoma

07/04/2006 21:27:00
Quote Anchor link
Kan ik dat dan niet combineren met de if else die er al in staat voor de rest van het form en o.a. de e-mail check?

Bij de chaptcha stond het echter als volgt te doen:

if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code']) {
process your form here
at least destroy the session
unset($_SESSION['rand_code']);


waar komt dan dat unsett gedeelte ??
 
Eris -

Eris -

07/04/2006 22:08:00
Quote Anchor link
In principe moet dat goed zijn en werken...
 
Mrhocoma

mrhocoma

07/04/2006 22:21:00
Quote Anchor link
Maar wat doe ik dan nu in mijn form fout?
 
Eris -

Eris -

07/04/2006 22:33:00
Quote Anchor link
Je hebt een foutje in if else volgorde

Je hebt nu
Check of alles is ingevuld
false
capatcha check
true
email in ingevuld
false
zie ik niet zo goed

true
Mailen

Dus als het aan het begin true is komt hij nooit langs die chapca check...
 
Mrhocoma

mrhocoma

08/04/2006 10:09:00
Quote Anchor link
Ikheb nu het volgende werkt het checkenvan de veldenwel en krijg ik een nieuwe chaptcha maar als ik alle veldeninvul en geen chaptcha verstuurd ie toch
alles....?? Waar komt nu die chaptcha if?


De opzet die ik nu heb voo het form


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
<?php
 session_start();
 include("connection.php");mysql_error();
 
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// geef e-mail adres op van bevestigings bericht naar verstuurder van de mail
$mail_dank = "$mail";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}



//// hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijf_naam, naam,email,plaktekst) VALUES (NOW(),'".$bedrijf_naam."','".$naam."','".$mail."','".$msggs."')") or die(mysql_error());
}


//hier checken of gegevens zijn ingevuld.
//Als er niet op submit is gedrukt,
// of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
// en de chaptcha checken


if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code'])
{

   echo " ";
}

 

if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp'] ))

      {

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

      


    //inhoud van het formulier + opmaak tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    

    // bedrijfsnaam
    echo "<tr><td>bedrijf_naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"bedrijf_naam\" value=\"" . $_POST['bedrijf_naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // website
    echo "<tr><td>website:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"website\" value=\"" . $_POST['website'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // funktie
    echo "<tr><td>funktie:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"funktie\" value=\"" . $_POST['funktie'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";  

    // straat
    echo "<tr><td>straat en huisnummer:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"straat\" value=\"" . $_POST['straat'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // postcode
    echo "<tr><td>Postcode:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"postcode\" value=\"" . $_POST['postcode'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // plaats
    echo "<tr><td>Plaats:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"plaats\" value=\"" . $_POST['plaast'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";       

      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    
    // mail onderwerp:
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail bericht
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // Mogen wij het mail adres gebruiken ja / nee
    echo "<tr><td>Mogen wij uw mailadres gebruiken om in de toekomst informatie van Hocom @dvies te sturen?</td></tr>";
    echo "<tr><td>Ja<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"j" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
    echo "<tr><td>Nee<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"n" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";    

    // Code check
    echo "<tr><td><img src=\"random.php\" alt=\"CAPTCHA image\" width=\"160\" height=\"50\" vspace=\"1\" align=\"top\" /></td></tr>";
    echo "<tr><td>Typ hier de bovenstaande code in:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"validator\" id=\"validator\" size=\"4\" value=\"". $_POST['validator'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      

    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}

// als aan alle voorwaarden is voldaan dan de mail/ inhoud in database en mail versturen naar:
else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


    ///inhoud mail naar webmaster:
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevuld actieformulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";


    ///inhoud mail naar persoon die form/ mail heeft ingestuurd

    $inhoud_mail2 = "===================================================\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bedankt voor deelname aan de Actie van \n";
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    //$inhoud_mail2 .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bericht:\n";
    //$inhoud_mail2 .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
    

    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    

    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    mail($mail_dank, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail2, $headers);
    
    
    //het bericht na het versturen van de mail:
    echo "<h1>Uw bijdrage is verstuurd.</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor deelname aan de Plak Actie.";
    echo "De winnaar van de Pick Nick krijgt 1 juli persoonlijk bericht van Ons</p>";
    
    //echo "<p>De door u ingestuurde info wordt vertrouwelijk behandelt";
    //echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";

} unset($_SESSION['rand_code']) ;?>
 
Mrhocoma

mrhocoma

09/04/2006 10:49:00
Quote Anchor link
Nog iemand die een oplossing heeft. Ik snap dat de volgorde waarin de if worden verwerkt belangrijk zijn maar ik heb geen iedee hoe ik het nu in mijn form wel goed moet krijgen.

Wat ook gek is is dat als ik het form verstuur, ik dan met refresh gewoon het form nog x maal kan versturen...:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.