phphulp spamvrijcontactform verder uitbouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Mrhocoma

mrhocoma

05/04/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Ik heb het contact form van de site hier ingebruik genomen. Dat werkt prima.

Nu wilik echter hetzelfde formulier gebruiken om de info ook in een mysql database te zetten.
In een tweede fase zou ik ook nog een bevestigingsmail willen sturen aan de invuller. En wellicht ook in fase twee is een Chaptca (weet niet meer hoe je het schrift) toevoegen om invullen door een spambot moeilijker te maken.


mijn database:

DROP TABLE IF EXISTS `plakken`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `plakken` (`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`datum` datetime default NULL,
`bedrijf_naam` varchar(100) NOT NULL default '',
`naam` varchar(100) NOT NULL default '',
`funktie` varchar(100) NOT NULL default '',
`straat` varchar(100) NOT NULL default '',
`postcode` varchar(6) NOT NULL default '',
`plaats` varchar(100) NOT NULL default '',
`plaktekst` varchar(200) NOT NULL default '',
`email` varchar(100) NOT NULL default '',
`website` varchar(100) NOT NULL default '',
`info_ok` char(3) NOT NULL default '',
`tekst_ok` char(3) NOT NULL default '',
`ip` varchar(100) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;

de vraag:

- hoe kan ik meer velden toevoegen in het form:
- hoe kan ik de gegevens "tevens uploaden"

Ik weet dat je contact maakt met de dbase en dan iets van :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once('connection.php'); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php mysql_select_db($database_plakken, $plakken);
 $query_inplakken = "SELECT * FROM plakken ORDER BY datum DESC";
 $plakken = mysql_query($query_inplakken, $inplakken) or die(mysql_error());
 $row_plakken = mysql_fetch_assoc($plakken);
 $totalRows_plakken = mysql_num_rows($plakken);?>


en in het form zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php // hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($HTTP_SERVER_VARS['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijfnaam, naam, plaktekst,...etc.) VALUES (NOW(),'".$bedrijfsnaam."','".$naam."','".$plaktekst."')") or die(mysql_error());  

en dan het form?

Wie helpt (voorbeeld mag ook. ) zoekfunctie op phphulp werkt niet :))
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 13:25:58
 
Frank -

Frank -

05/04/2006 16:03:00
Quote Anchor link
Tip: $HTTP_SERVER_VARS is nog van voor de oorlog, maak daar van $_SERVER
 
Mrhocoma

mrhocoma

05/04/2006 17:07:00
Quote Anchor link
ik nu het volgende maar krijg gelijk een foutmelding in het begin in line 6. blijkbaar staat daar ergens iets te veel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 ob_start ();
 include("connection.php");

//database selecteren
 if (!mysql_select_db($database_hocomadvdb, $hocomadvdb);
 $query_inplakken = "SELECT * FROM plakken ORDER BY datum DESC";
 $plakken = mysql_query($query_inplakken, $inplakken) or die(mysql_error());
 $row_plakken = mysql_fetch_assoc($plakken);
 $totalRows_plakken = mysql_num_rows($plakken);?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
<?
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}


//// hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijfnaam, naam,email) VALUES (NOW(),'".$bedrijfnaam."','".$naam."','".$email."')") or die(mysql_error());
}



// als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))  
    {

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

      
    // form + tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    

    // bedrijfsnaam
    echo "<tr><td>bedrijfsnaam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"bedrijfsnaam\" value=\"" . $_POST['bedrijfsnaam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // website
    echo "<tr><td>website:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"website\" value=\"" . $_POST['website'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // funktie
    echo "<tr><td>funktie:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"funktie\" value=\"" . $_POST['funktie'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";  

    // straat
    echo "<tr><td>straat en huisnummer:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"straat\" value=\"" . $_POST['straat'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // postcode
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"postcode\" value=\"" . $_POST['postcode'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // plaats
    echo "<tr><td>Plaats:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"plaats\" value=\"" . $_POST['plaast'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";       

      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    
    // mail ? Hidden maken ??? dus niet in form te zien maar hoe?
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // op maillijst ok of niet
    echo "<tr><td>Mogen wij uw mailadres gebruiken om in de toekomst informatie over Hocom @dvies te sturen?</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"info_ok\" value=\"" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";    


      
    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      
    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}

// versturen naar
else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevuld contact formulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    
    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    echo "<h1>Uw bericht is verstuurd.</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor uw reaktie / aanvraag.";
    // echo "krijgen indien dit nodig is.</p>";
    
    //echo "<p>We nemen alles serieus en zullen vertrouwelijk omgaan met de informatie ";
    //echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";

}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mrhocoma
 
Mrhocoma

mrhocoma

07/04/2006 21:18:00
Quote Anchor link
Ik ben inmiddels weer een stap verder gekomen. Heb nu een formulier dat twee berichten stuurt bij uploaden/ versturen.

Bennu bezig met een Chaptcha in te bouwen. Ben zo ver dat er in het form een code getoond wordt, maar als ik dan verstuur. dan zie ik weer de pagina met alleen een nieuwe chaptcha code.

Ik doe blijkbaar iets verkeerd met de check van die chaptcha, want als ik gewoon niets invul krijg ik ook geen melding dat ik iets moet invullen...:)

Iemand een suggestie hoe ik dit moet oplossen.

er zijn nu drie pagina's

formulier.php (en connection)
random.php
en een fotn.ttf

Ik heb nu boven aan de if..toegevoegd, en het els gedeelte komt nu aan het einde van het form...? das niet goed denk ik maar hoe dan wel??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
////////////////form.php /////////////////////////
session_start();

 include("connection.php");mysql_error(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
<?
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// hier instellen van e-mail adres waar 2e (bevestigings) bericht naar toegaat
$mail_dank = "$mail";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}



//// hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijf_naam, naam,email,plaktekst) VALUES (NOW(),'".$bedrijf_naam."','".$naam."','".$mail."','".$msggs."')") or die(mysql_error());
}


//checken of gegevens zijn ingevuld.
//Als er niet op submit is gedrukt,
// of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
// of als er de CHAPTCHA niet juist overgenomen is



if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))

// het stukje dat checkt of de CHAPTCHA goed is  
    {if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code'])

    {

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

      


    //inhoud van het formulier + opmaak tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    

    // bedrijfsnaam
    echo "<tr><td>bedrijf_naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"bedrijf_naam\" value=\"" . $_POST['bedrijf_naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // website
    echo "<tr><td>website:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"website\" value=\"" . $_POST['website'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // funktie
    echo "<tr><td>funktie:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"funktie\" value=\"" . $_POST['funktie'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";  

    // straat
    echo "<tr><td>straat en huisnummer:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"straat\" value=\"" . $_POST['straat'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // postcode
    echo "<tr><td>Postcode:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"postcode\" value=\"" . $_POST['postcode'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // plaats
    echo "<tr><td>Plaats:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"plaats\" value=\"" . $_POST['plaast'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";       

      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    
    // mail onderwerp:
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail bericht
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // Mogen wij het mail adres gebruiken ja / nee
    echo "<tr><td>Mogen wij uw mailadres gebruiken om in de toekomst informatie te sturen?</td></tr>";
    echo "<tr><td>Ja<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"j" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
    echo "<tr><td>Nee<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"n" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";    

    // Code check
    echo "<tr><td><img src=\"random.php\" alt=\"CAPTCHA image\" width=\"160\" height=\"50\" vspace=\"1\" align=\"top\" /></td></tr>";
    echo "<tr><td>Typ hier de bovenstaande code in:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"validator\" id=\"validator\" size=\"4\" value=\"". $_POST['validator'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      

    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}



// als aan alle voorwaarden is voldaan dan de inhoud in database en mail versturen naar:

else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


    ///inhoud mail naar webmaster:
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevuld actieformulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";


    ///inhoud mail2 naar persoon die form/ mail heeft ingestuurd

    $inhoud_mail2 = "===================================================\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bedankt deelname aan de Actie\n";
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    //$inhoud_mail2 .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bericht:\n";
    //$inhoud_mail2 .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
    

    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    

    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    mail($mail_dank, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail2, $headers);

    
    //het bericht na het versturen van de mail:
    echo "<h1>Uw bijdrage is verstuurd.</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor deelname aan de Plak Actie.";
    echo "De winnaar van de Pick Nick krijgt 1 juli persoonlijk bericht van Ons</p>";
    
    //echo "<p>De door u ingestuurde info wordt vertrouwelijk behandelt";
    //echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";

}

/// hieronder klopt het niet denk ik....?

}unset($_SESSION['rand_code'])

;
?>



hier de random.php voor de chaptcha:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

/////////////// random.php Chaptcha aanmaken////

 /*
example of usage:

inside your form
<input type="text" name="validator" id="validator" size="4" />
<img src="random.php" alt="CAPTCHA image" width="160" height="50" vspace="1" align="top" />

and test the value of the "validator" form field like:
if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code']) {
    process your form here
    at least destroy the session
    unset($_SESSION['rand_code']);
*/

// save this code in your random script dus random.php

session_start();

if (empty($_SESSION['rand_code'])) {
    $str = "";
    $length = 0;
    for ($i = 0; $i < 4; $i++) {
        // this numbers refer to numbers of the ascii table (small-caps)
        $str .= chr(rand(97, 122));
    }

    $_SESSION['rand_code'] = $str;
}


$imgX = 160;
$imgY = 50;
$image = imagecreatetruecolor(160, 50);

$backgr_col = imagecolorallocate($image, 238,239,239);
$border_col = imagecolorallocate($image, 208,208,208);
$text_col = imagecolorallocate($image, 46,60,31);

imagefilledrectangle($image, 0, 0, 160, 50, $backgr_col);
imagerectangle($image, 0, 0, 159, 49, $border_col);

$font = "Babelfish.ttf"; // willekeurig ttf font  
$font_size = 60;
$angle = 4;
$box = imagettfbbox($font_size, $angle, $font, $_SESSION['rand_code']);
$x = (int)($imgX - $box[4]) / 2;
$y = (int)($imgY - $box[5]) / 2;
imagettftext($image, $font_size, $angle, $x, $y, $text_col, $font, $_SESSION['rand_code']);

header("Content-type: image/png");
imagepng($image);
imagedestroy ($image);
?>
 
Eris -

Eris -

07/04/2006 21:20:00
Quote Anchor link
Ik lees niet verder dan 10 regels...

Maar het komt op neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(empty($_POST['Chaptcha'])){
   echo 'Chaptcha invullen';
}
else{
//ga verder
}
?>
 
Mrhocoma

mrhocoma

07/04/2006 21:27:00
Quote Anchor link
Kan ik dat dan niet combineren met de if else die er al in staat voor de rest van het form en o.a. de e-mail check?

Bij de chaptcha stond het echter als volgt te doen:

if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code']) {
process your form here
at least destroy the session
unset($_SESSION['rand_code']);


waar komt dan dat unsett gedeelte ??
 
Eris -

Eris -

07/04/2006 22:08:00
Quote Anchor link
In principe moet dat goed zijn en werken...
 
Mrhocoma

mrhocoma

07/04/2006 22:21:00
Quote Anchor link
Maar wat doe ik dan nu in mijn form fout?
 
Eris -

Eris -

07/04/2006 22:33:00
Quote Anchor link
Je hebt een foutje in if else volgorde

Je hebt nu
Check of alles is ingevuld
false
capatcha check
true
email in ingevuld
false
zie ik niet zo goed

true
Mailen

Dus als het aan het begin true is komt hij nooit langs die chapca check...
 
Mrhocoma

mrhocoma

08/04/2006 10:09:00
Quote Anchor link
Ikheb nu het volgende werkt het checkenvan de veldenwel en krijg ik een nieuwe chaptcha maar als ik alle veldeninvul en geen chaptcha verstuurd ie toch
alles....?? Waar komt nu die chaptcha if?


De opzet die ik nu heb voo het form


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
<?php
 session_start();
 include("connection.php");mysql_error();
 
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// geef e-mail adres op van bevestigings bericht naar verstuurder van de mail
$mail_dank = "$mail";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}



//// hier het stuk waar de veldinfo in de database wordt gezet:

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {  
mysql_query("INSERT INTO plakken(datum, bedrijf_naam, naam,email,plaktekst) VALUES (NOW(),'".$bedrijf_naam."','".$naam."','".$mail."','".$msggs."')") or die(mysql_error());
}


//hier checken of gegevens zijn ingevuld.
//Als er niet op submit is gedrukt,
// of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
// en de chaptcha checken


if (!empty($_POST['validator']) && $_POST['validator'] == $_SESSION['rand_code'])
{

   echo " ";
}

 

if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp'] ))

      {

        echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
    }

      


    //inhoud van het formulier + opmaak tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    

    // bedrijfsnaam
    echo "<tr><td>bedrijf_naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"bedrijf_naam\" value=\"" . $_POST['bedrijf_naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // website
    echo "<tr><td>website:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"website\" value=\"" . $_POST['website'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    
    // funktie
    echo "<tr><td>funktie:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"funktie\" value=\"" . $_POST['funktie'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";  

    // straat
    echo "<tr><td>straat en huisnummer:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"straat\" value=\"" . $_POST['straat'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // postcode
    echo "<tr><td>Postcode:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"postcode\" value=\"" . $_POST['postcode'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";

    // plaats
    echo "<tr><td>Plaats:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"plaats\" value=\"" . $_POST['plaast'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";       

      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    
    // mail onderwerp:
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail bericht
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // Mogen wij het mail adres gebruiken ja / nee
    echo "<tr><td>Mogen wij uw mailadres gebruiken om in de toekomst informatie van Hocom @dvies te sturen?</td></tr>";
    echo "<tr><td>Ja<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"j" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
    echo "<tr><td>Nee<input type=\"radio\" name=\"info_ok\" value=\"n" . $_POST['info_ok'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";    

    // Code check
    echo "<tr><td><img src=\"random.php\" alt=\"CAPTCHA image\" width=\"160\" height=\"50\" vspace=\"1\" align=\"top\" /></td></tr>";
    echo "<tr><td>Typ hier de bovenstaande code in:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"validator\" id=\"validator\" size=\"4\" value=\"". $_POST['validator'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      

    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}

// als aan alle voorwaarden is voldaan dan de mail/ inhoud in database en mail versturen naar:
else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


    ///inhoud mail naar webmaster:
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevuld actieformulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";


    ///inhoud mail naar persoon die form/ mail heeft ingestuurd

    $inhoud_mail2 = "===================================================\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bedankt voor deelname aan de Actie van \n";
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    //$inhoud_mail2 .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail2 .= "Bericht:\n";
    //$inhoud_mail2 .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail2 .= "===================================================\n\n";
    

    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    

    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    mail($mail_dank, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail2, $headers);
    
    
    //het bericht na het versturen van de mail:
    echo "<h1>Uw bijdrage is verstuurd.</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor deelname aan de Plak Actie.";
    echo "De winnaar van de Pick Nick krijgt 1 juli persoonlijk bericht van Ons</p>";
    
    //echo "<p>De door u ingestuurde info wordt vertrouwelijk behandelt";
    //echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";

} unset($_SESSION['rand_code']) ;?>
 
Mrhocoma

mrhocoma

09/04/2006 10:49:00
Quote Anchor link
Nog iemand die een oplossing heeft. Ik snap dat de volgorde waarin de if worden verwerkt belangrijk zijn maar ik heb geen iedee hoe ik het nu in mijn form wel goed moet krijgen.

Wat ook gek is is dat als ik het form verstuur, ik dan met refresh gewoon het form nog x maal kan versturen...:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.