Php/javascript array probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Anthony dobbelaere

Anthony dobbelaere

14/05/2020 14:49:05
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik ben een oefening aan het maken waarin ik een columnchart wil maken met data (tijd/temperatuur) die ik met php verkregen heb. Het is tot nu toe al gelukt om alle tijdstippen en temperaturen in een tabel te stoppen en gelijk ook in een array.

De code hiervan:

echo "<table>";
for($i=0;$i<40;$i++)
{
echo "<tr>
<td id=\"datatime[$i]\">{$data->list[$i]->dt_txt}</td>
<td id=\"datatemp[$i]\">{$data->list[$i]->main->temp}</td>
</tr>";
}

Nu zit elke temperatuur/datum in eenzelfde array met elke keer een index ++. Het volgende wat ik hiermee wil doen is in javascript met diezelfde data een chart tonen.

code:

google.charts.load('current', {'packages':['corechart']});
google.charts.setOnLoadCallback(drawChart);
function drawChart()
{
for (i=0; i<40;i++)
{

var time =[document.getElementById("datatime["+i+"]").textContent];
console.log(time);
var temp =[document.getElementById("datatemp["+i+"]").textContent];
console.log(temp);
var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['datum', 'temperatuur'],
[time, parseFloat(temp)]
]);
console.log(time)
var options = {'title':'temperatuur per tijdstip', 'width':2000, 'height':700};

var chart = new google.visualization.ColumnChart(document.getElementById('barchart'));
chart.draw(data, options);
}
}

Het probleem dat ik heb is dat ik enkel de eerste datum/temperatuur verkrijg. In console krijg ik alle datums/temperaturen maar die zitten allemaal in index[0] van time/temp. Iemand die mij kan helpen zodat ik alle datums/temperaturen in mijn chart kan verkrijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:26:24
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/05/2020 16:45:00
Quote Anchor link
Moet je niet eerst die times en temps in een array verzamelen, en pas dan de google.visualization.arrayToDataTable() truc doen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function drawChart(){
  var time = [],temp = []; //arrays aanmaken
  for (i=0; i<40;i++){ //arrays vullen
    time.push(document.getElementById("datatime["+i+"]").textContent);
    temp.push(document.getElementById("datatemp["+i+"]").textContent);
  }
  //arrays gebruiken
 
Anthony dobbelaere

Anthony dobbelaere

14/05/2020 17:49:04
Quote Anchor link
Beste Rob, alvast bedankt voor de hulp. Op jou manier slaag ik er inderdaad in om ze eerst in een array te krijgen. Nu met onderstaande code krijg ik enkel de laatste index waarde. hoe krijg ik elke index waarde in mijn chart?

google.charts.load('current', {'packages':['corechart']});
google.charts.setOnLoadCallback(drawChart);
function drawChart()
{
var time =[], temp=[];
for (i=0;i<40;i++)
{
time.push(document.getElementById("datatime["+i+"]").textContent);
temp.push(document.getElementById("datatemp["+i+"]").textContent)
}

console.log(time);
console.log(temp);

for (i=0; i<40;i++)
{
var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['datum', 'temperatuur'],
[time, parseFloat(temp)]
]);
var options = {'title':'temperatuur per tijdstip', 'width':2000, 'height':700};

var chart = new google.visualization.ColumnChart(document.getElementById('barchart'));
chart.draw(data, options);
}
}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/05/2020 17:59:21
Quote Anchor link
@Anthony heb je gecontroleerd hoe (in welke structurering/sortering) je de data dient aan te leveren aan de chart? Mogelijk is dat dus in een andere vorm dan de vorm waarin jij dat doet, aangezien je niet het gewenste resultaat krijgt.

Waarom staat het bovenstaande nogmaals in een for-loop? "time" en "temp" zijn beide arrays, hier een parseFloat op loslaten levert waarschijnlijk niet het gewenste resultaat op...
 
Anthony dobbelaere

Anthony dobbelaere

14/05/2020 18:47:40
Quote Anchor link
@thomas ik heb het niet echt gecontroleerd. ik had al eens een chart gemaakt met deze code maar dat waren vaste waarden zonder arrays. Het bovenste staat in een for loop om de 40 waarden van time/temp in de arrays te steken. Parsefloat had ik toegepast omdat de browser geen strings toeliet op de x-axys van de chart.

Toevoeging op 14/05/2020 19:18:32:

Onderstaande code is eigelijk wat ik wil bereiken. Maar dan met een for lus. Zodat ik niet 40x die regel code moet gebruiken.

var data = google.visualization.arrayToDataTable([
['datum', 'temperatuur'],
[time[0], parseFloat(temp[0])],
[time[1], parseFloat(temp[1])],
[time[2], parseFloat(temp[2])],
[time[3], parseFloat(temp[3])],
[time[4], parseFloat(temp[4])],
[time[5], parseFloat(temp[5])] ...[40]
]);
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/05/2020 22:37:02
Quote Anchor link
Hm, het lijkt mij handiger om dit rechtstreeks vanuit PHP te doen?

Het is niet echt logisch om dit eerst in HTML te gieten en het hier vervolgens weer uit te pulken.

Dus zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$chartData
= array(array('datum', 'temperatuur'));

for ($i=0; $i < 40; $i++) {
    $chartData[] = array(
        $data->list[$i]->dt_txt,
        $data->list[$i]->main->temp,
    );
}

?>


NB deze chart data zou je dus ook kunnen gebruiken voor het uitdraaien van de HTML-tabel.

En in het JavaScript gedeelte doe je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var data = google.visualization.arrayToDataTable(<?php echo json_encode($chartData); ?>);


Dit maakt de broncode tevens een stuk overzichtelijker/beter leesbaar.
Gewijzigd op 14/05/2020 23:03:28 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.