PHPMailer problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 15:50:56
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

Ik heb een registratie scriptje gemaakt en wil na registratie een mail sturen.
Op aanraden van een paar leden hier gebruik ik hiervoor PHPMailer.

Hij mailed wel, maar hij stuurt het onderwerp dubbel. Deze komt er 2x in te staan, en hij schiet door naar de error, iets wat eigenlijk niet zou moeten kunnen als hij wel het mailtje stuurt.

Ik heb het precies zo gedaan als in het voorbeeld dat er bij word geleverd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
require_once("inc/phpmailer/phpmailer.inc.php");

$mail = new PHPMailer();
$mail->From = $sitemail;
$mail->FromName = $sitenaam;
$mail->AddAddress("$emailadres", "$voornaam");
$mail->Subject = "Registratie";
$mail->Body = "Je bent succesvol geregistreerd op $sitenaam ! \n Username : ".$emailadres." \n  Password : ".$mailpass." \n \n  We wensen je veel plezier met het schrijven van artikelen!\n \n $siteurl";

if(!$mail->Send()) {
  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else {
  echo "Message sent!";
}

?>


Hij verstuurd het mailtje, maar gaat vervolgens wel naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!$mail->Send()) {
  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo; ?>


Alleen weergeeft hij geen fout, omdat deze er niet is.

Ik doe vast iets fout, maar wat...
Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:08:21
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 16:01:03
Quote Anchor link
Ik ken PHPMailer niet, maar moet $mail->Send() niet met kleine letter? Kan nog wel eens een fout geven...?

Voor de rest, wat is jou eigen script? Is dat wat daar staat of is dat het voorbeeld?
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 16:04:24
Quote Anchor link
Hoi Chi,

Grote of kleine letter maakt niet uit, heb het net geprobeerd. Hij verstuurd het wel maar gaat nog steeds naar de error. De rest van de code is op zich niet relevant, dat is het registreren en in de database zetten. Het probleem is puur het mailen ervan.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/06/2012 16:45:12
Quote Anchor link
Haal alle variabelen eens buiten quotes.
Regel 5+6 doe je dat wel, maar in de rest van je script niet altijd.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 16:48:09
Quote Anchor link
Oeps, slordigheidje van mijn kant.
Heb de variabelen zonder quotes gezet, maar zoals ik er verwachte is dit niet het probleem :p
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 16:49:57
Quote Anchor link
Haal eens die if weg en doe dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($mail->Send());
?>

Wat krijg je dan?
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 16:53:37
Quote Anchor link
dan krijg ik NULL
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 16:54:46
Quote Anchor link
Nou, dan weet je dat ook weer. Die functie geeft dus geen true of false terug, zoals jij verwacht, maar gewoon NULL (niks dus). Je kunt dus geen check maken.
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 16:59:58
Quote Anchor link
Wouter, een functie geeft toch altijd een true of false terug als er geen content wordt teruggestuurd...?
 
Eddy E

Eddy E

27/06/2012 17:02:01
Quote Anchor link
Zou moeten... wellicht is die PHPMailer niet zo geweldig als vaak gezegd?
Of.... is $mail->Send() gewoon niet correct!!!
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 17:04:01
Quote Anchor link
Ik heb de if statement weggehaald en gewoon $mail->Send(); neergezet, er van uitgaande dat hij toch wel mailed. Nu alleen het probleem nog dat hij het onderwerp dubbel invult, maar dat zal wel in de code van phpmailer zelf zitten, ga ik nog even uitzoeken.
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 17:08:13
Quote Anchor link
Quote:
Wouter, een functie geeft toch altijd een true of false terug als er geen content wordt teruggestuurd...?

Ik heb even gekeken, maar nee hij retourneert dan null:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function foo($bar = 'foo')
{

    if ($bar != 'foo') {
        return 'Bar';
    }
}


assert('foo() == null'); // pass
assert('foo() == true'); // error
assert('foo(1) == "Bar"'); // pass
?>
Gewijzigd op 27/06/2012 17:08:57 door Wouter J
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 17:10:56
Quote Anchor link
Nooit geweten, weer wat geleerd.
Tnx.
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 17:12:27
Quote Anchor link
Ook wel logisch, hoe moet PHP ooit weten welke waarde je wilt retourneren? Als je niks retourneert krijg je ook niks (NULL). Al kan NULL ook wel iets zijn...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.