PHPMailer problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 15:50:56
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

Ik heb een registratie scriptje gemaakt en wil na registratie een mail sturen.
Op aanraden van een paar leden hier gebruik ik hiervoor PHPMailer.

Hij mailed wel, maar hij stuurt het onderwerp dubbel. Deze komt er 2x in te staan, en hij schiet door naar de error, iets wat eigenlijk niet zou moeten kunnen als hij wel het mailtje stuurt.

Ik heb het precies zo gedaan als in het voorbeeld dat er bij word geleverd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
require_once("inc/phpmailer/phpmailer.inc.php");

$mail = new PHPMailer();
$mail->From = $sitemail;
$mail->FromName = $sitenaam;
$mail->AddAddress("$emailadres", "$voornaam");
$mail->Subject = "Registratie";
$mail->Body = "Je bent succesvol geregistreerd op $sitenaam ! \n Username : ".$emailadres." \n  Password : ".$mailpass." \n \n  We wensen je veel plezier met het schrijven van artikelen!\n \n $siteurl";

if(!$mail->Send()) {
  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else {
  echo "Message sent!";
}

?>


Hij verstuurd het mailtje, maar gaat vervolgens wel naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!$mail->Send()) {
  echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo; ?>


Alleen weergeeft hij geen fout, omdat deze er niet is.

Ik doe vast iets fout, maar wat...
Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:41:32
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 16:01:03
Quote Anchor link
Ik ken PHPMailer niet, maar moet $mail->Send() niet met kleine letter? Kan nog wel eens een fout geven...?

Voor de rest, wat is jou eigen script? Is dat wat daar staat of is dat het voorbeeld?
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 16:04:24
Quote Anchor link
Hoi Chi,

Grote of kleine letter maakt niet uit, heb het net geprobeerd. Hij verstuurd het wel maar gaat nog steeds naar de error. De rest van de code is op zich niet relevant, dat is het registreren en in de database zetten. Het probleem is puur het mailen ervan.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/06/2012 16:45:12
Quote Anchor link
Haal alle variabelen eens buiten quotes.
Regel 5+6 doe je dat wel, maar in de rest van je script niet altijd.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 16:48:09
Quote Anchor link
Oeps, slordigheidje van mijn kant.
Heb de variabelen zonder quotes gezet, maar zoals ik er verwachte is dit niet het probleem :p
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 16:49:57
Quote Anchor link
Haal eens die if weg en doe dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($mail->Send());
?>

Wat krijg je dan?
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 16:53:37
Quote Anchor link
dan krijg ik NULL
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 16:54:46
Quote Anchor link
Nou, dan weet je dat ook weer. Die functie geeft dus geen true of false terug, zoals jij verwacht, maar gewoon NULL (niks dus). Je kunt dus geen check maken.
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 16:59:58
Quote Anchor link
Wouter, een functie geeft toch altijd een true of false terug als er geen content wordt teruggestuurd...?
 
Eddy E

Eddy E

27/06/2012 17:02:01
Quote Anchor link
Zou moeten... wellicht is die PHPMailer niet zo geweldig als vaak gezegd?
Of.... is $mail->Send() gewoon niet correct!!!
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

27/06/2012 17:04:01
Quote Anchor link
Ik heb de if statement weggehaald en gewoon $mail->Send(); neergezet, er van uitgaande dat hij toch wel mailed. Nu alleen het probleem nog dat hij het onderwerp dubbel invult, maar dat zal wel in de code van phpmailer zelf zitten, ga ik nog even uitzoeken.
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 17:08:13
Quote Anchor link
Quote:
Wouter, een functie geeft toch altijd een true of false terug als er geen content wordt teruggestuurd...?

Ik heb even gekeken, maar nee hij retourneert dan null:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function foo($bar = 'foo')
{

    if ($bar != 'foo') {
        return 'Bar';
    }
}


assert('foo() == null'); // pass
assert('foo() == true'); // error
assert('foo(1) == "Bar"'); // pass
?>
Gewijzigd op 27/06/2012 17:08:57 door Wouter J
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 17:10:56
Quote Anchor link
Nooit geweten, weer wat geleerd.
Tnx.
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 17:12:27
Quote Anchor link
Ook wel logisch, hoe moet PHP ooit weten welke waarde je wilt retourneren? Als je niks retourneert krijg je ook niks (NULL). Al kan NULL ook wel iets zijn...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.