php/sql vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 19:46:00
Quote Anchor link
Ik heb dit script:
En ik moet maken dat hij bij elke kolom in het script alleen diegene loopt met in de sql kolom de waarde 3 bij kolom 3 in de html. en bij html kolom 2 alleen die met waarde 2 bij kolom in sql. Hoe maak ik dat?
Want ik had eerst de $result 3x in het script. Maar dat werkte niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en">
<head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <title>Passierooster|prikbord</title>
        <script type="text/javascript" src="http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.2.6.min.js"></script>
        <link href="inettuts.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <script type="text/javascript">
        $('<style type="text/css">.column{visibility:hidden;}</style>').appendTo('head');
        $('body').css({background: '#000 url(img/load.gif) no-repeat center'})
    </script>
   <?php


$dbuser
="";
$dbpass="";
$dbname="";  //the name of the database
$chandle = mysql_connect("localhost", $dbuser, $dbpass)
    or die("Connection Failure to Database");
mysql_select_db($dbname, $chandle) or die ($dbname . " Database not found. " . $dbuser);
$result =  mysql_query("SELECT * FROM prikbord");
?>

    <div id="head">
        <h1>Prikbord</h1>
    </div>

    <div id="columns">
        
        <ul id="column1" class="column">
<?php

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$idnummer = $row['0'];
 $bericht = $row['1'];
 $kolom = $row['2'];
$kleur = $row['3'];
$titel = $row['4'];
echo <<<HTML
            <li class="widget color-$kleur" id="$idnummer">
                <div class="widget-head">
                    <h3>$titel</h3>
                </div>
                <div class="widget-content">
                    <p>$bericht</p>
                </div>
            </li>
HTML
;
}

?>

              </ul>

        <ul id="column2" class="column">
           <?php

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$idnummer = $row['0'];
 $bericht = $row['1'];
 $kolom = $row['2'];
$kleur = $row['3'];
$titel = $row['4'];
echo <<<HTML
            <li class="widget color-$kleur" id="$idnummer">
                <div class="widget-head">
                    <h3>$titel</h3>
                </div>
                <div class="widget-content">
                    <p>$bericht</p>
                </div>
            </li>
HTML
;
}

?>

        </ul>
        
        <ul id="column3" class="column">
            <?php

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$idnummer = $row['0'];
 $bericht = $row['1'];
 $kolom = $row['2'];
$kleur = $row['3'];
$titel = $row['4'];
echo <<<HTML
            <li class="widget color-$kleur" id="$idnummer">
                <div class="widget-head">
                    <h3>$titel</h3>
                </div>
                <div class="widget-content">
                    <p>$bericht</p>
                </div>
            </li>
HTML
;
}

?>

            
        </ul>
        
    </div>

    <script type="text/javascript" src="jquery-ui-personalized-1.6rc2.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="cookie.jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="inettuts.js"></script>
 
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:27:42
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 19:59:47
Quote Anchor link
Kan je dit nu echt niet zelf bedenken.

1. maak geen overbidge variabelen aan
2. gebruik geen heredeoc of gelijkende schrijfwijzen
3. en hoe vaak kom je in topics tegen dat je niet _fetch_array moet gebruiken maar _fetch_assoc
4. en ene div kan je niet nesten in een li

je hebt maar 1 while nodig dus probeer het met die wetenschap dan nog eens
Gewijzigd op 22/04/2011 20:10:26 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:02:29
Quote Anchor link
Aanvulling op Noppes:

- gebruik mysql_fetch_assoc
- geen or die, nette foutafhandling!
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:12:36
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips. Ik heb nu zover ik het voor elkaar kreeg aanpassingen gedaan.
Alleen Div in <li> bijvoorbeeld werkte bij orginele script wel goed. En anders moet ik heel script gaat omgooien.
En dat met maar 1 while. Ik kan niet bedenken hoe. Want soms worden er meerdere onder dezelfde kolom weergegeven.

Dit is wat ik nu heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en">
<head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <title>Passierooster|prikbord</title>
        <script type="text/javascript" src="http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.2.6.min.js"></script>
        <link href="inettuts.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <script type="text/javascript">
        $('<style type="text/css">.column{visibility:hidden;}</style>').appendTo('head');
        $('body').css({background: '#000 url(img/load.gif) no-repeat center'})
    </script>
   <?php


$dbuser
="";
$dbpass="";
$dbname="";  //the name of the database
$chandle = mysql_connect("localhost", $dbuser, $dbpass)
    or die("Connection Failure to Database");
mysql_select_db($dbname, $chandle) or die ($dbname . " Database not found. " . $dbuser);
$result =  mysql_query("SELECT * FROM prikbord");
?>

    <div id="head">
        <h1>Prikbord</h1>
    </div>

    <div id="columns">
        
        <ul id="column1" class="column">
<?php

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{



            print "<li class=/"widget color-$row['kleur']/" id=/"$row['id']/">";
               print " <div class=/"widget-head/">";
                      print "<h3>$row['titel']</h3>";
             print "  </div>";
             print "<div class=/"widget-content/">";
                    print "  <p>$row['tekst']</p>";
            print "  </div>";
            print "  </li>";

}

?>

              </ul>

        <ul id="column2" class="column">
           <?php

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{



            print "<li class=/"widget color-$row['kleur']/" id=/"$row['id']/">";
               print " <div class=/"widget-head/">";
                      print "<h3>$row['titel']</h3>";
             print "  </div>";
             print "<div class=/"widget-content/">";
                    print "  <p>$row['tekst']</p>";
            print "  </div>";
            print "  </li>";

}

?>

        </ul>
        
        <ul id="column3" class="column">
            <?php

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{



            print "<li class=/"widget color-$row['kleur']/" id=/"$row['id']/">";
               print " <div class=/"widget-head/">";
                      print "<h3>$row['titel']</h3>";
             print "  </div>";
             print "<div class=/"widget-content/">";
                    print "  <p>$row['tekst']</p>";
            print "  </div>";
            print "  </li>";

}

?>

            
        </ul>
        
    </div>

    <script type="text/javascript" src="jquery-ui-personalized-1.6rc2.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="cookie.jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="inettuts.js"></script>
 
</body>
</html>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:19:45
Quote Anchor link
Je hebt nog steed 3 while lussen, dus nog steeds 2 te veel.

1. 1 print/echo per html blok is meer dan voldoende
2. gebruik ook geen print maar altijd echo
http://www.php.net/echo
http://www.php.net/print
goed lezen wat het verschil is
3. php variabelen buiten quotes!
4. quote je strings altijd met enkele quotes, dan wordt je al gedwongen om stap 3 te doen. Uitzonderingen:
- SQL statements
- \r \n \t
5. doe geen pogingen quotes te escapen want dat is niet nodig als je stap 3,4 goed weet toe te passen
6. een div kan je niet nesten in een li, dat is geen valide html
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:25:52
Quote Anchor link
Bedankt Noppes. Maar hoe kan ik de Div dan verbeteren aanpassen. Want ik zou geen alternatief weten.
Gewijzigd op 22/04/2011 20:26:03 door Wouterjan Muchu
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:32:13
Quote Anchor link
Div eruit halen en een lijst element gebruiken.

Of helemaal geen lijst elemenenten gebruiken
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:38:22
Quote Anchor link
Het heeft gewerkt. Kijk maar naar het orginele script : http://www.passierooster.nl/prikbord/
Dat werkt prima.
Dus daar kan het toch niet aan liggen?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:40:59
Quote Anchor link
Nee, het ligt ook niet aan het feit dat je een div in een li nest - wat in feite niet goed is -, maar wel met het feit dat dit nu de drede keer wordt dat je erop gewezen wordt, dat je het met 1 while moet doen en niet met drie
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:44:22
Quote Anchor link
Oke, dus de div laat ik nog even voor wat het is. Ook al is dat niet goed.

Over de while. Zou je me iets op weg kunnen helpen hoe ik dat moet doen?
Want hij moet niet bij elke while <ul id="column1" class="column"> zetten. maar 1x bij alle kolom 1, 1x bij alle kolom 2 ect
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:57:30
Quote Anchor link
ja en dan laat je dat toch ook vallen als dat in jouw ogen niet past.
 
Jordy Vervloed

Jordy Vervloed

24/04/2011 13:31:05
Quote Anchor link
Heeft niets met jouw probleem te maken, maar zou het niet ook slimmer zijn om te beginnen met OOP programmeren, of in ieder geval met templates? Dat is veel overzichtelijker joh ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.