php/sql vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 19:46:00
Quote Anchor link
Ik heb dit script:
En ik moet maken dat hij bij elke kolom in het script alleen diegene loopt met in de sql kolom de waarde 3 bij kolom 3 in de html. en bij html kolom 2 alleen die met waarde 2 bij kolom in sql. Hoe maak ik dat?
Want ik had eerst de $result 3x in het script. Maar dat werkte niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en">
<head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <title>Passierooster|prikbord</title>
        <script type="text/javascript" src="http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.2.6.min.js"></script>
        <link href="inettuts.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <script type="text/javascript">
        $('<style type="text/css">.column{visibility:hidden;}</style>').appendTo('head');
        $('body').css({background: '#000 url(img/load.gif) no-repeat center'})
    </script>
   <?php


$dbuser
="";
$dbpass="";
$dbname="";  //the name of the database
$chandle = mysql_connect("localhost", $dbuser, $dbpass)
    or die("Connection Failure to Database");
mysql_select_db($dbname, $chandle) or die ($dbname . " Database not found. " . $dbuser);
$result =  mysql_query("SELECT * FROM prikbord");
?>

    <div id="head">
        <h1>Prikbord</h1>
    </div>

    <div id="columns">
        
        <ul id="column1" class="column">
<?php

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$idnummer = $row['0'];
 $bericht = $row['1'];
 $kolom = $row['2'];
$kleur = $row['3'];
$titel = $row['4'];
echo <<<HTML
            <li class="widget color-$kleur" id="$idnummer">
                <div class="widget-head">
                    <h3>$titel</h3>
                </div>
                <div class="widget-content">
                    <p>$bericht</p>
                </div>
            </li>
HTML
;
}

?>

              </ul>

        <ul id="column2" class="column">
           <?php

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$idnummer = $row['0'];
 $bericht = $row['1'];
 $kolom = $row['2'];
$kleur = $row['3'];
$titel = $row['4'];
echo <<<HTML
            <li class="widget color-$kleur" id="$idnummer">
                <div class="widget-head">
                    <h3>$titel</h3>
                </div>
                <div class="widget-content">
                    <p>$bericht</p>
                </div>
            </li>
HTML
;
}

?>

        </ul>
        
        <ul id="column3" class="column">
            <?php

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$idnummer = $row['0'];
 $bericht = $row['1'];
 $kolom = $row['2'];
$kleur = $row['3'];
$titel = $row['4'];
echo <<<HTML
            <li class="widget color-$kleur" id="$idnummer">
                <div class="widget-head">
                    <h3>$titel</h3>
                </div>
                <div class="widget-content">
                    <p>$bericht</p>
                </div>
            </li>
HTML
;
}

?>

            
        </ul>
        
    </div>

    <script type="text/javascript" src="jquery-ui-personalized-1.6rc2.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="cookie.jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="inettuts.js"></script>
 
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:38:06
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 19:59:47
Quote Anchor link
Kan je dit nu echt niet zelf bedenken.

1. maak geen overbidge variabelen aan
2. gebruik geen heredeoc of gelijkende schrijfwijzen
3. en hoe vaak kom je in topics tegen dat je niet _fetch_array moet gebruiken maar _fetch_assoc
4. en ene div kan je niet nesten in een li

je hebt maar 1 while nodig dus probeer het met die wetenschap dan nog eens
Gewijzigd op 22/04/2011 20:10:26 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:02:29
Quote Anchor link
Aanvulling op Noppes:

- gebruik mysql_fetch_assoc
- geen or die, nette foutafhandling!
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:12:36
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips. Ik heb nu zover ik het voor elkaar kreeg aanpassingen gedaan.
Alleen Div in <li> bijvoorbeeld werkte bij orginele script wel goed. En anders moet ik heel script gaat omgooien.
En dat met maar 1 while. Ik kan niet bedenken hoe. Want soms worden er meerdere onder dezelfde kolom weergegeven.

Dit is wat ik nu heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en">
<head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <title>Passierooster|prikbord</title>
        <script type="text/javascript" src="http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.2.6.min.js"></script>
        <link href="inettuts.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <script type="text/javascript">
        $('<style type="text/css">.column{visibility:hidden;}</style>').appendTo('head');
        $('body').css({background: '#000 url(img/load.gif) no-repeat center'})
    </script>
   <?php


$dbuser
="";
$dbpass="";
$dbname="";  //the name of the database
$chandle = mysql_connect("localhost", $dbuser, $dbpass)
    or die("Connection Failure to Database");
mysql_select_db($dbname, $chandle) or die ($dbname . " Database not found. " . $dbuser);
$result =  mysql_query("SELECT * FROM prikbord");
?>

    <div id="head">
        <h1>Prikbord</h1>
    </div>

    <div id="columns">
        
        <ul id="column1" class="column">
<?php

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{



            print "<li class=/"widget color-$row['kleur']/" id=/"$row['id']/">";
               print " <div class=/"widget-head/">";
                      print "<h3>$row['titel']</h3>";
             print "  </div>";
             print "<div class=/"widget-content/">";
                    print "  <p>$row['tekst']</p>";
            print "  </div>";
            print "  </li>";

}

?>

              </ul>

        <ul id="column2" class="column">
           <?php

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{



            print "<li class=/"widget color-$row['kleur']/" id=/"$row['id']/">";
               print " <div class=/"widget-head/">";
                      print "<h3>$row['titel']</h3>";
             print "  </div>";
             print "<div class=/"widget-content/">";
                    print "  <p>$row['tekst']</p>";
            print "  </div>";
            print "  </li>";

}

?>

        </ul>
        
        <ul id="column3" class="column">
            <?php

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{



            print "<li class=/"widget color-$row['kleur']/" id=/"$row['id']/">";
               print " <div class=/"widget-head/">";
                      print "<h3>$row['titel']</h3>";
             print "  </div>";
             print "<div class=/"widget-content/">";
                    print "  <p>$row['tekst']</p>";
            print "  </div>";
            print "  </li>";

}

?>

            
        </ul>
        
    </div>

    <script type="text/javascript" src="jquery-ui-personalized-1.6rc2.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="cookie.jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="inettuts.js"></script>
 
</body>
</html>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:19:45
Quote Anchor link
Je hebt nog steed 3 while lussen, dus nog steeds 2 te veel.

1. 1 print/echo per html blok is meer dan voldoende
2. gebruik ook geen print maar altijd echo
http://www.php.net/echo
http://www.php.net/print
goed lezen wat het verschil is
3. php variabelen buiten quotes!
4. quote je strings altijd met enkele quotes, dan wordt je al gedwongen om stap 3 te doen. Uitzonderingen:
- SQL statements
- \r \n \t
5. doe geen pogingen quotes te escapen want dat is niet nodig als je stap 3,4 goed weet toe te passen
6. een div kan je niet nesten in een li, dat is geen valide html
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:25:52
Quote Anchor link
Bedankt Noppes. Maar hoe kan ik de Div dan verbeteren aanpassen. Want ik zou geen alternatief weten.
Gewijzigd op 22/04/2011 20:26:03 door Wouterjan Muchu
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:32:13
Quote Anchor link
Div eruit halen en een lijst element gebruiken.

Of helemaal geen lijst elemenenten gebruiken
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:38:22
Quote Anchor link
Het heeft gewerkt. Kijk maar naar het orginele script : http://www.passierooster.nl/prikbord/
Dat werkt prima.
Dus daar kan het toch niet aan liggen?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:40:59
Quote Anchor link
Nee, het ligt ook niet aan het feit dat je een div in een li nest - wat in feite niet goed is -, maar wel met het feit dat dit nu de drede keer wordt dat je erop gewezen wordt, dat je het met 1 while moet doen en niet met drie
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

22/04/2011 20:44:22
Quote Anchor link
Oke, dus de div laat ik nog even voor wat het is. Ook al is dat niet goed.

Over de while. Zou je me iets op weg kunnen helpen hoe ik dat moet doen?
Want hij moet niet bij elke while <ul id="column1" class="column"> zetten. maar 1x bij alle kolom 1, 1x bij alle kolom 2 ect
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/04/2011 20:57:30
Quote Anchor link
ja en dan laat je dat toch ook vallen als dat in jouw ogen niet past.
 
Jordy Vervloed

Jordy Vervloed

24/04/2011 13:31:05
Quote Anchor link
Heeft niets met jouw probleem te maken, maar zou het niet ook slimmer zijn om te beginnen met OOP programmeren, of in ieder geval met templates? Dat is veel overzichtelijker joh ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.