[PHP]UBB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

02/05/2006 22:04:00
Quote Anchor link
Heyz..

Ik ben bezig met een simpele ubb parser..

Nu ben ik bezig met het [ *code* ] [ */code* ] gedeelte..
Als eerste encode ik alles wat tussen de [ *code* ] [ */code* ] tags staat zodat het niet geparsed word..
Daarna decode ik het maar dan staat er niks meer tussen..

En ik heb ook niet echt een idee hoe ik een goede codehighlighter maak met regelnummers.... Ik heb al veel scripts van anderen gezien maar die verschillen veel van elkaar...

Klik hier voor de code

Kan iemand me hiermee helpen?

Alvast bedankt

Alles natuurlijk zonder die *
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 05:19:53
 
Eris -

Eris -

02/05/2006 22:14:00
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik geshi voor higlighting...
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

02/05/2006 22:18:00
Quote Anchor link
Ik heb het ff opgezocht maar dat is niet wat ik zoek..
Ik zoek iets simpels.. Zoals de meeste ubb parsers hebben.
 
Eris -

Eris -

02/05/2006 23:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
//function.php
//ubb phraser

function showsource($text){
    $text = str_replace("<br />","",$text);
    $text = str_replace("&lt;","<",$text);
    $text = str_replace("&gt;",">",$text);
    ob_start();
    highlight_string(stripslashes($text));
    $source = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    $source = explode('<br />',$source);
    $geheel .= '</p><div id="code"><div id="num"><code id="select">';

    for ($i = 1; $i < count($source)+1; $i++) {
        $geheel .= $i.'.<br />';
    }


    $geheel .= '</code></div><code>';
    for ($i = 0; $i < count($source); $i++) {
        $src .= $source[$i].'<br />';
    }

    $src .= $source[count($source)];

    $geheel .= $src.'</code></div><p>';

     $geheel = str_replace('&amp;','&',$geheel);
     $geheel = str_replace('<font color="','<span style="color:',$geheel);
     $geheel = str_replace("</font>","</span>",$geheel);
    return $geheel;
}
function
ubb($text)
{

global $basedir;
//replace html/php
$text = htmlentities($text);
$text = preg_replace('/\[quote\](.*?)\[\/quote\]/si','<div class="quote">\\1</div>',$text);
$text = nl2br($text);
$smiley = array(':)',';)',':D','8)',':p',':rolleyes:',':S',':@',':(',':O',':|',':cry:');
$image = array('smile','wink','laughing','cool','tongue','rolleyes','confused','angry','sad','surprised','wasset','crying');
for($s=0;$s < 12; $s++)
{

$smil = "<img src=\"".$basedir."images/smiles/".$image[$s].".gif\" alt=\"(".$image[$s].")\" />";
$text = str_replace($smiley[$s],$smil, $text);
}

 //layout

 $text = preg_replace('/\[b\](.*?)\[\/b\]/si','<strong>\\1</strong>',$text);
 $text = preg_replace('/\[i\](.*?)\[\/i\]/si','<em>\\1</em>',$text);
 $text = preg_replace('/\[u\](.*?)\[\/u\]/si','<span class="underline">\\1</span>',$text);

 //images

$text = preg_replace("#\[img\](http(s)?://)([a-zA-Z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]+)\[/img\]#", "<img src='\\1\\3' alt='\\1\\3'/>", $text);
 $images = array();
 $replace = array();
 $images[0] = '#\[img height=([0-9]*?) width=([0-9]*?)\](.*?)\[\/img\]#si';
 $images[1] = '#\[img width=([0-9]*?) height=([0-9]*?)\](.*?)\[\/img\]#si';
 $images[2] = '#\[imgl\](.*?)\[\/imgl\]#si';
 $images[3] = '#\[imgr\](.*?)\[\/imgr\]#si';
 $replace[0] = '<img src="\\3" height="\\1" width="\\2" alt="\\3"/>';
 $replace[1] = '<img src="\\3" height="\\2" width="\\1" alt="\\3"/>';
 $replace[2] = '<img scr="\\1" class="imageleft" alt="\\1"/>';
 $replace[3] = '<img scr="\\1" class="imageright" alt="\\1"/>';
 $text = preg_replace($images,$replace,$text);

 //links

 $linktype = array();
 $replacement = array();
 $linktype[0] = '#\[url\]([a-z]*?://){1}(.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[0] = '<a href="\\1\\2" rel="external">\\1\\2</a>';
 $linktype[1] = '#\[url\](.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[1] = '<a href="http://\\1" rel="external">\\1</a>';
 $linktype[2] = '#\[url=([a-z]*?://){1}(.*?)\](.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[2] = '<a href="\\1\\2" rel="external">\\3</a>';
 $linktype[3] = '#\[url=(.*?)\](.*?)\[\/url\]#si';
 $replacement[3] = '<a href="http://\\1" rel="external">\\2</a>';
 $linktype[4] = '#\[email\](.*?)\[\/email\]#si';
 $replacement[4] = '<a href="mailto:\\1">\\1</a>';
 $linktype[5] = '#\[email=(.*?)\](.*?)\[\/email\]#si';
 $replacement[5] = '<a href="mailto:\\1">\\2</a>';
 $text = preg_replace($linktype,$replacement,$text);

 //other nice options:
 $text = preg_replace('/\[warning\](.*?)\[\/warning\]/si','</p><div class="warning">\\1</div><p>',$text);
 $text = preg_replace('/\[code\](.*?)\[\/code\]/esiU', "showsource('$1')",$text);
 $text = preg_replace('/\[quote\](.*?)\[\/quote\]/si','</p><div class="quote">\\1</div><p>',$text);
 $text = preg_replace('/\[quote=([0-9]*?),(.*?)\](.*?)\[\/quote\]/si','</p><div class="quote"><a href="#reactie\\1">\\2</a><br />\\3</div><p>',$text);

//Om als voorbeeld BB weer tegen moeten [ BB ] om gezet worden naar [BB]
 $text = preg_replace('/\[ (.*?) \](.*?)\[ \/(.*?) \]/si','[\\1]\\2[/\\3]',$text);
 return $text;
}

?>
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

02/05/2006 23:42:00
Quote Anchor link
Thanks.. Morge ga ik dat zeker goed doorspitten:-P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

03/05/2006 00:18:00
Quote Anchor link
Ik gebruik dit regeltje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= preg_replace('#\[code\](.*?)\[\/code\]#se',"highlight_string(html_entity_decode('$1'),true)",$content);
?>

Er zijn mensen die weten dat ik er redelijk lang aan gepuzzelt heb wou het kloppen :)
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

03/05/2006 00:35:00
Quote Anchor link
Je regeltje klopt niet helemaal :$:$:$:$
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= preg_replace('#\[code\](.+?)\[/code\]#sie',"highlight_string(html_entity_decode('\\1'),true)",$content);
?>

Eigenlijk moet je er ook nog een stripslashes overheen halen, de 'e' modifier doet er automatich een addslashes overheen voordat ie um evalueerd als php.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Beeding Clown
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

03/05/2006 00:43:00
Quote Anchor link
Ik heb er alleen htmlentities() nog voor staan, en toch werkt hij goed.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

03/05/2006 03:44:00
Quote Anchor link
hmm, bij mij moet ik ze echt gebruiken, anders krijg ik errors in mijn scripts.
(de stripslashes moet ik wel over de string halen die mee genomen word door de preg_replace, niet van te voren.. view the test page source)


// "e" modifier Met de stripslashes
http://www.niele.nl/_playground/phpubb.php?stripslashes=true

// "e" modifier Zonder de stripslashes
http://www.niele.nl/_playground/phpubb.php?stripslashes=false


// source van de test page
http://www.niele.nl/_playground/phpubb.phps
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Beeding Clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.