Poolse tekst breekt mijn contact formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

09/05/2019 22:53:45
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een contactformulier en merk dat als ik een groot blok Poolse tekst (als 1 alinea) verstuur, deze onjuist in de e-mail naar beheerder komt te staan.

Voorbeeld van hoe de tekst dan weergegeven wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
C5=84skich artyku=C5=82=
=C3=B3w na stronie. Bardzo d=C5=82ugo szuka=C5=82em informacji przez Google=
na temat zachowa=C5=84 toksycznych w zwi=C4=85zku i zacz=C4=85=C5=82em szp=
era=C4=87 dopiero po zako=C5=84czeniu toksycznej relacji.


Echter, wanneer ik dezelfde tekst in meerdere alinea's verdeel en verstuur, ziet de e-mail er weer prima uit.

Ik verstuur de mail met de volgende header:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit


Enig idee wat hier aan de hand kan zijn?

Guido
Gewijzigd op 09/05/2019 23:18:40 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:27:44
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

09/05/2019 23:32:43
Quote Anchor link
Hoe ziet de rest van je mail script eruit? Gebruik je gewoon de platte mail() functie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/05/2019 23:46:57
Quote Anchor link
Is dat eerste fragment niet gewoon een quoted-printable Content-Transfer-Encoding?

Maar goed als je character encoderingen niet kloppen maakt dat verder niet zoveel uit :p.

Alles wat er verkeerd ingaat komt er naar alle waarschijnlijkheid ook weer vernaggeld uit.

Mogelijk wordt de quoted-printable tekst gewoon weergegeven als tekst?
Of mogelijk kan de mail client hier niet mee overweg?
Of dus de character encodering gaat ergens mis en dan kan je mail client hier ook geen chocola meer van maken.

En quoted-printable proberen te serveren als 8bit gaat natuurlijk ook niet vliegen :p.
^ dit is em waarschijnlijk, maak van die 8bit eens quoted-printable zou ik zeggen.

Rijst wel de vraag: hoe ontstaat dat fragment precies, waar komt dit vandaan, en waarom behandel je het als 8bit?

Het fragment ziet er wel ok uit, maar er ontbrak waarschijnlijk een (initieel) =-teken. Als je wilt dat we bronmateriaal inspecteren besteed hier dan s.v.p. ook enige zorg aan. Het werkt doorgaans een stuk fijner bij het vormen van een plaatje als je ook echt alle puzzelstukjes hebt...

Het volgende ziet er Pools uit, geen idee wat het betekent:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ob_start();
?>
=C5=84skich artyku=C5=82=
=C3=B3w na stronie. Bardzo d=C5=82ugo szuka=C5=82em informacji przez Google=
na temat zachowa=C5=84 toksycznych w zwi=C4=85zku i zacz=C4=85=C5=82em szp=
era=C4=87 dopiero po zako=C5=84czeniu toksycznej relacji.<?php
$content
= ob_get_clean();

header('Content-Type: text/plain; charset=UTF-8');
echo quoted_printable_decode($content);
?>

Quote:
artikelen op de site. Heel lang was ik op zoek naar informatie over het toxische gedrag van Googlen in een relatie en ik begon pas te zoeken nadat de toxische relatie was geëindigd.

Ehhhh... Ok dan!
Gewijzigd op 10/05/2019 10:46:07 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 11:04:50
Quote Anchor link
Hallo,

Bedankt voor jullie reactie!

Het betreft een WordPress plugin en ik gebruik deze functie om de ingevoerde tekst te sanitizen: https://developer.wordpress.org/reference/functions/sanitize_textarea_field/

In die hoedanigheid verstuur ik het dan ook weer.

Maar nogmaals, als ik een lange Poolse tekst als 1 alinea verstuur gaat het dus mis, maar als ik er enkele alinea's van maak, wordt het wel goed in de e-mail weergegeven.

Ik ben daar zelf niet achter gekomen, maar een gebruiker van het formulier. Zie:
https://wordpress.org/support/topic/mobile-phones-dont-recognize-text-maybe-is-problem-with-polish-language-latin/page/2/#post-11514349

Guido
Gewijzigd op 10/05/2019 11:07:22 door Guido -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 13:47:17
Quote Anchor link
Uhm.

Je hebt het over sanitize_textarea_field. Maar volgens vscf-options.php is de sanitize_callback voor het Message-veld sanitize_text_field en niet sanitize_textarea_field, die overigens nergens voorkomt?

Oftewel, ben je je textarea niet op de verkeerde manier aan het valideren (als een input veld)?

Daarnaast. Deze plugin heb je zelf geschreven?

Ik heb trouwens de ballen verstand van WordPress. Maar wat je zegt komt niet overeen met code als je het mij vraagt.

In het algemeen heeft het geen zin om een situatie te bestuderen waarvan je weet dat deze niet klopt.
Repareer de fout en kijk dan of het probleem nog speelt.
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 14:47:13
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Nee, bestand options is iets anders, daar kun je onder meer de veld labels invoeren. En dat zijn normale text velden.

Maar voor zover ik kan nagaan is er juist geen fout in mijn script, en zoals eerder doorgegeven wordt de tekst prima weergegeven wanneer ik deze in enkele alinea's verdeel.

Maar het zou dus mogelijk (of waarschijnlijk) kunnen liggen aan hoe de sanitize_textarea_field ermee omgaat... maar daarvoor kan ik beter een thread openen op het WP forum.

Had in de tussentijd een simpel standalone-formulier gemaakt en alle Poolse teksten komen gewoon goed binnen. Dat versterkt mijn vermoeden dat het daar aan ligt..

Guido


Toevoeging op 10/05/2019 15:03:59:

Trouwens, WordPress gebruikt PHP mailer voor het versturen van mail:
https://core.trac.wordpress.org/browser/tags/5.1.1/src/wp-includes/pluggable.php#L144

Heb alle validering / sanitizing eruit gesloopt maar nog steeds geen verschil.
Dus mogelijk dat het aan PHP mailer ligt.

Guido
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 15:09:59
Quote Anchor link
Definieer je daar niet de validatieregels?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
register_setting( 'vscf-label-options', 'vscf-setting-9', array('sanitize_callback' => 'sanitize_text_field') );
//                                                                                      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

EDIT: en als PHPMailer alles (standaard?) quoted-printable encode geef je nog steeds de verkeerde Content-Transfer-Encoding mee in jouw code.

Je stelt de encoding ook compleet buiten PHPMailer in, dus dat maakt het ook lastig voor PHPMailer om dit op te pikken.

De default encoding van PHPMailer is zelf quoted-printable blijkbaar. En deze wordt ook nergens expliciet ingesteld in de WP-code (middels $phpmailer->Encoding = 'xyz' ofzo). Maar jouw mail zegt vrolijk dat het 8bit is. Kan me voorstellen dat programma's die de mail moeten lezen dan in verwarring raken.

Heb je voor de gein al eens de source van zo'n mailtje bekeken? Welke headers zitten daar in?

En de instelling "de fout zit niet in mijn code" is natuurlijk geen fantastisch uitgangspunt. Je zult er echt van voor naar achteren doorheen moeten. De eerste steen die op mijn weg lag is wat mij betreft nog steeds een verkeerde manier van validatie van de textarea.
EDIT: ok labels, dat maakt dan dus geen biet uit.
Gewijzigd op 10/05/2019 15:31:18 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 15:25:40
Quote Anchor link
Hoi Thomas,

Ja, voor het veld-LABEL. Niet voor de input. Alle invoer binnen WordPress behoort op deze manier gevalideerd te worden.

Maare, het blijkt inderdaad te liggen aan de Content-Transfer-Encoding.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE


Ik wist niet beter dat 8-bit de standaard was?!

Guido
Gewijzigd op 10/05/2019 15:25:59 door Guido -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 15:28:20
Quote Anchor link
Guido - op 10/05/2019 15:25:40:
Ik wist niet beter dat 8-bit de standaard was?!

Assumption is the mother of all f*ckups.
Quote:
En quoted-printable proberen te serveren als 8bit gaat natuurlijk ook niet vliegen :p.
^ dit is em waarschijnlijk, maak van die 8bit eens quoted-printable zou ik zeggen.

Stond al in de eerste reactie :p.
Gewijzigd op 10/05/2019 15:32:21 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 15:38:42
Quote Anchor link
Ik was even vergeten dat er nog een script was, die z'n ding ook nog deed... PHP-mailer dus.
Ik had alle validatie / sanering uit mijn plugin gesloopt, maar zonder resultaat.
Dus als ik het goed begrijp zit er in dat PHP-mailer script iets wat dit veroorzaakt?
En om dat te "fixen" moest ik die Content-Transfer-Encoding wijzigen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 15:47:21
Quote Anchor link
vscf-submission.php regel 74:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit" . "\r\n";

Zou je kunnen aanpassen, en wellicht helpt weghalen ook. Misschien beter om dat alles of zoveel mogelijk aan het mailprogramma zelf over te laten?

Kijk ook eens hoe de mailtjes er uiteindelijk uitrollen. Welke headers bevatten die allemaal?
Gewijzigd op 10/05/2019 15:49:14 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 16:09:49
Quote Anchor link
Weglaten, want staat er nu inderdaad dubbel in:

X-Mailer: PHPMailer 5.2.22
Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Bedankt!

Guido
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.