Poolse tekst breekt mijn contact formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

09/05/2019 22:53:45
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een contactformulier en merk dat als ik een groot blok Poolse tekst (als 1 alinea) verstuur, deze onjuist in de e-mail naar beheerder komt te staan.

Voorbeeld van hoe de tekst dan weergegeven wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
C5=84skich artyku=C5=82=
=C3=B3w na stronie. Bardzo d=C5=82ugo szuka=C5=82em informacji przez Google=
na temat zachowa=C5=84 toksycznych w zwi=C4=85zku i zacz=C4=85=C5=82em szp=
era=C4=87 dopiero po zako=C5=84czeniu toksycznej relacji.


Echter, wanneer ik dezelfde tekst in meerdere alinea's verdeel en verstuur, ziet de e-mail er weer prima uit.

Ik verstuur de mail met de volgende header:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit


Enig idee wat hier aan de hand kan zijn?

Guido
Gewijzigd op 09/05/2019 23:18:40 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:54:17
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

09/05/2019 23:32:43
Quote Anchor link
Hoe ziet de rest van je mail script eruit? Gebruik je gewoon de platte mail() functie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/05/2019 23:46:57
Quote Anchor link
Is dat eerste fragment niet gewoon een quoted-printable Content-Transfer-Encoding?

Maar goed als je character encoderingen niet kloppen maakt dat verder niet zoveel uit :p.

Alles wat er verkeerd ingaat komt er naar alle waarschijnlijkheid ook weer vernaggeld uit.

Mogelijk wordt de quoted-printable tekst gewoon weergegeven als tekst?
Of mogelijk kan de mail client hier niet mee overweg?
Of dus de character encodering gaat ergens mis en dan kan je mail client hier ook geen chocola meer van maken.

En quoted-printable proberen te serveren als 8bit gaat natuurlijk ook niet vliegen :p.
^ dit is em waarschijnlijk, maak van die 8bit eens quoted-printable zou ik zeggen.

Rijst wel de vraag: hoe ontstaat dat fragment precies, waar komt dit vandaan, en waarom behandel je het als 8bit?

Het fragment ziet er wel ok uit, maar er ontbrak waarschijnlijk een (initieel) =-teken. Als je wilt dat we bronmateriaal inspecteren besteed hier dan s.v.p. ook enige zorg aan. Het werkt doorgaans een stuk fijner bij het vormen van een plaatje als je ook echt alle puzzelstukjes hebt...

Het volgende ziet er Pools uit, geen idee wat het betekent:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
ob_start();
?>
=C5=84skich artyku=C5=82=
=C3=B3w na stronie. Bardzo d=C5=82ugo szuka=C5=82em informacji przez Google=
na temat zachowa=C5=84 toksycznych w zwi=C4=85zku i zacz=C4=85=C5=82em szp=
era=C4=87 dopiero po zako=C5=84czeniu toksycznej relacji.<?php
$content
= ob_get_clean();

header('Content-Type: text/plain; charset=UTF-8');
echo quoted_printable_decode($content);
?>

Quote:
artikelen op de site. Heel lang was ik op zoek naar informatie over het toxische gedrag van Googlen in een relatie en ik begon pas te zoeken nadat de toxische relatie was geëindigd.

Ehhhh... Ok dan!
Gewijzigd op 10/05/2019 10:46:07 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 11:04:50
Quote Anchor link
Hallo,

Bedankt voor jullie reactie!

Het betreft een WordPress plugin en ik gebruik deze functie om de ingevoerde tekst te sanitizen: https://developer.wordpress.org/reference/functions/sanitize_textarea_field/

In die hoedanigheid verstuur ik het dan ook weer.

Maar nogmaals, als ik een lange Poolse tekst als 1 alinea verstuur gaat het dus mis, maar als ik er enkele alinea's van maak, wordt het wel goed in de e-mail weergegeven.

Ik ben daar zelf niet achter gekomen, maar een gebruiker van het formulier. Zie:
https://wordpress.org/support/topic/mobile-phones-dont-recognize-text-maybe-is-problem-with-polish-language-latin/page/2/#post-11514349

Guido
Gewijzigd op 10/05/2019 11:07:22 door Guido -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 13:47:17
Quote Anchor link
Uhm.

Je hebt het over sanitize_textarea_field. Maar volgens vscf-options.php is de sanitize_callback voor het Message-veld sanitize_text_field en niet sanitize_textarea_field, die overigens nergens voorkomt?

Oftewel, ben je je textarea niet op de verkeerde manier aan het valideren (als een input veld)?

Daarnaast. Deze plugin heb je zelf geschreven?

Ik heb trouwens de ballen verstand van WordPress. Maar wat je zegt komt niet overeen met code als je het mij vraagt.

In het algemeen heeft het geen zin om een situatie te bestuderen waarvan je weet dat deze niet klopt.
Repareer de fout en kijk dan of het probleem nog speelt.
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 14:47:13
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Nee, bestand options is iets anders, daar kun je onder meer de veld labels invoeren. En dat zijn normale text velden.

Maar voor zover ik kan nagaan is er juist geen fout in mijn script, en zoals eerder doorgegeven wordt de tekst prima weergegeven wanneer ik deze in enkele alinea's verdeel.

Maar het zou dus mogelijk (of waarschijnlijk) kunnen liggen aan hoe de sanitize_textarea_field ermee omgaat... maar daarvoor kan ik beter een thread openen op het WP forum.

Had in de tussentijd een simpel standalone-formulier gemaakt en alle Poolse teksten komen gewoon goed binnen. Dat versterkt mijn vermoeden dat het daar aan ligt..

Guido


Toevoeging op 10/05/2019 15:03:59:

Trouwens, WordPress gebruikt PHP mailer voor het versturen van mail:
https://core.trac.wordpress.org/browser/tags/5.1.1/src/wp-includes/pluggable.php#L144

Heb alle validering / sanitizing eruit gesloopt maar nog steeds geen verschil.
Dus mogelijk dat het aan PHP mailer ligt.

Guido
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 15:09:59
Quote Anchor link
Definieer je daar niet de validatieregels?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
register_setting( 'vscf-label-options', 'vscf-setting-9', array('sanitize_callback' => 'sanitize_text_field') );
//                                                                                      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

EDIT: en als PHPMailer alles (standaard?) quoted-printable encode geef je nog steeds de verkeerde Content-Transfer-Encoding mee in jouw code.

Je stelt de encoding ook compleet buiten PHPMailer in, dus dat maakt het ook lastig voor PHPMailer om dit op te pikken.

De default encoding van PHPMailer is zelf quoted-printable blijkbaar. En deze wordt ook nergens expliciet ingesteld in de WP-code (middels $phpmailer->Encoding = 'xyz' ofzo). Maar jouw mail zegt vrolijk dat het 8bit is. Kan me voorstellen dat programma's die de mail moeten lezen dan in verwarring raken.

Heb je voor de gein al eens de source van zo'n mailtje bekeken? Welke headers zitten daar in?

En de instelling "de fout zit niet in mijn code" is natuurlijk geen fantastisch uitgangspunt. Je zult er echt van voor naar achteren doorheen moeten. De eerste steen die op mijn weg lag is wat mij betreft nog steeds een verkeerde manier van validatie van de textarea.
EDIT: ok labels, dat maakt dan dus geen biet uit.
Gewijzigd op 10/05/2019 15:31:18 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 15:25:40
Quote Anchor link
Hoi Thomas,

Ja, voor het veld-LABEL. Niet voor de input. Alle invoer binnen WordPress behoort op deze manier gevalideerd te worden.

Maare, het blijkt inderdaad te liggen aan de Content-Transfer-Encoding.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE


Ik wist niet beter dat 8-bit de standaard was?!

Guido
Gewijzigd op 10/05/2019 15:25:59 door Guido -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 15:28:20
Quote Anchor link
Guido - op 10/05/2019 15:25:40:
Ik wist niet beter dat 8-bit de standaard was?!

Assumption is the mother of all f*ckups.
Quote:
En quoted-printable proberen te serveren als 8bit gaat natuurlijk ook niet vliegen :p.
^ dit is em waarschijnlijk, maak van die 8bit eens quoted-printable zou ik zeggen.

Stond al in de eerste reactie :p.
Gewijzigd op 10/05/2019 15:32:21 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 15:38:42
Quote Anchor link
Ik was even vergeten dat er nog een script was, die z'n ding ook nog deed... PHP-mailer dus.
Ik had alle validatie / sanering uit mijn plugin gesloopt, maar zonder resultaat.
Dus als ik het goed begrijp zit er in dat PHP-mailer script iets wat dit veroorzaakt?
En om dat te "fixen" moest ik die Content-Transfer-Encoding wijzigen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/05/2019 15:47:21
Quote Anchor link
vscf-submission.php regel 74:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit" . "\r\n";

Zou je kunnen aanpassen, en wellicht helpt weghalen ook. Misschien beter om dat alles of zoveel mogelijk aan het mailprogramma zelf over te laten?

Kijk ook eens hoe de mailtjes er uiteindelijk uitrollen. Welke headers bevatten die allemaal?
Gewijzigd op 10/05/2019 15:49:14 door Thomas van den Heuvel
 
Guido  -

Guido -

10/05/2019 16:09:49
Quote Anchor link
Weglaten, want staat er nu inderdaad dubbel in:

X-Mailer: PHPMailer 5.2.22
Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Bedankt!

Guido
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.