Portfolio ontwerp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »
Raymond Oomen

Raymond Oomen

11/09/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Ik ben op het moment bezig om mijn website te "restylen" en nou wil ik een portfolio maken maar weet niet wat voor ontwerp ik het zal geven,
Heeft iemand misschien ideeën over vorm, kleur etc.
het is de bedoeling dat het in een wit veld past
Alvast bedankt

Groet Raymond
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:44:53
 
--

--

11/09/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Wat screenshots van gemaakte sites, misschien beetje opacity, schaduw..

In wit vak zetten, klaar.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Ga gewoon eens wat proberen en toon je kunsten hier.
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

11/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
maar wat voor kader zouden jullie adviseren gewoon een simpele lijn of een gephotoshopte rand?
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 18:36:00
Quote Anchor link
ik zou zeggen: ga lekker experimenteren met verschillende stijlen....

persoonlijk vind ik dat een portfolio site simpel moet zijn. de aandacht moet natuurlijk uitgaan naar je werk, en niet naar je site zelf ;)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 19:42:00
Quote Anchor link
Aan de andere kant Tamara (je hebt wel een punt hoor) je portfolio is ook meteen een visitekaartje van je ontwerpstijl en je kunnen.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

11/09/2008 19:44:00
Quote Anchor link
@Tamara, ik hoop dat je met simpel bedoelt een strakke, nette en niet te moeilijke site.
en niet een 'simpele' site uit het jaar 1995
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 19:45:00
Quote Anchor link
klopt.

maar ik heb een jaar geleden ook een portfolio site moeten maken voor school. en toen wilde ik iets maken wat ik echt super mooi vond, maar wat mn lerares gelijk afkraakte als te duister/te veel van het goede.

mijn portfolio

ik heb toen ooit deze layout gekozen, omdat ik geen gezeik wilde hebben met mn lerares :P wel lekker simpel.

maar ik zit eraan te denken om het nog een keertje over te doen, ligt eraan wanneer ik zin/tijd heb.

@ Erwin
simpel en strak hoeft echt niet perse uit het jaar 1995 te zijn. simpele, strakke websites kunnen ook mooi zijn (niet allemaal, als je dat bedoelt ;) )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Niek Weevers

Niek Weevers

11/09/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Het ligt er ook aan wat de stijl van je site is.
Het moet er wel in passen. Als je bijv een heel gotische site hebt, dan moet de portfolio niet strak zijn.
Tamara heeft gelijk dat de aandacht wel uit moet gaan naar je werk.
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 19:56:00
Quote Anchor link
1-0 voor mij Xd
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 22:57:00
Quote Anchor link
@Tamara
Als je met de site die "te duister/ te veel van het goede" was die donkere site (groen boven, paars/lila onder) bedoelde, dan ben ik het wel met je docente eens.
Je huidige portfolio is wel mooi!

Er moet vooral duidelijkheid zijn in een lay-out, wat staat waar en de eigenlijke inhoud waar het om gaat moet er duidelijk uit springen. Zoals bij jou site als je de "tierlantijntjes" van de rechterkant naar links zou kopiëren, blijft het een strakke site en lijdt het niet teveel af.

Het ligt dus ook aan hoe je de inhoud eruit laat springen, wat ik vaak al goed vind werken is wel strakke lijnen gebruiken voor de inhoud, en een wat lichtere kleur voor de content t.o.v. de header/ het menu. Dan springt de inhoud er vanzelf al wel wat uit.

edit:
Overigens wat ik wel jammer vind bij veel sites (en eigenlijk ook wel bij die van jou tamara) is dat je maar heel weinig met de ruimte doet. Niet erg, dat minimalistische, maar bij hogere resoluties hou je zoveel wit over aan weerszijden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Bart Tuma

Bart Tuma

11/09/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Als je een portfolio-site maakt moet je er gewoon aan denken van 'wie ben ik ? wat vind ik leuk ?'

Maak het geheel naar eigen smaak. Zo kan een bezoeker / soort van klant zien wie jij bent.

maar laat het niet zo zijn dat het bezoekers af laat schrikken let hier ook goed op!...
 
Lode

Lode

11/09/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Als je een webdesigner bent, komt dit toch wel vrij inspiratieloos over als ik het eerlijk mag zeggen....
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

11/09/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Ik vind persoonlijk dat een portfolio iets moet laten zien van wat jij kan.

Tamara schreef op 11.09.2008 19:45:
wat mn lerares gelijk afkraakte als te duister/te veel van het goede.
Welke mevrouw was dat dan? (ik zit ook op het GLR, Mediatechnologie Webmaster)

www.terencehersbach.nl kan je kijken voor mijn portfolio, en dan zie je dat er wel aardig wat photoshop aan te pas is gekomen..
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2008 23:52:00
Quote Anchor link
Misschien is een collage een leuk idee.

Je neemt een grid (voor mijn part pak je er even Excel bij) en gaat spelen met vlakken. Grote vlakken, en wat kleinere. En ieder vlak plak je uiteindelijk een stukje van een website of een logo, of in ieder geval een afbeelding van iets dat je gemaakt hebt achter. De vlakken scheidt je wat van elkaar door er witruimte tussen te laten, maar je behoudt de grid. De afmetingen blijven kloppen.

Afbeelding

De vlakken zijn klikbaar (eventueel met een toepasselijk maar niet opdringerig hover-effect) en leiden je naar de 'case' (maar gebruik dan wel een ander woord, 'case' klinkt zo jargon-achtig) waar je de mooiste puntjes van die website even uitlicht, en bij sommige puntjes een kleine motivatie zet, of letterlijk annotaties (dus alsof je er met pen wat bij hebt geschreven) en je zou er wat over de klant en over de gebruikte technieken kunnen vermelden.
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 23:53:00
Quote Anchor link
@Robert
Ik zat op een gegeven moment krap met mn tijd. Zoals ik al zei, ik zit eraan te denken om een nieuwe layout te maken (en gelijk nieuw materiaal erop te zetten).

@Terence
Klopt, een portfolio is een visitekaartje van jezelf. Op het moment dat een evt. klant o.i.d. je site bezoekt, moet hij gelijk al een indruk krijgen van wat je kan.

Het was/is Yvonne Pauw.

Je portfolio ziet er wel aardig uit. Ik vind je layout zelfs eigenlijk te druk voor een portfolio, maar das mijn mening. Ik snap ook niet waarom je de bezoeker de keuze geeft om naar een donkere/duistere kleurenversie te switchen. Het geeft geen meerwaarde aan je site.


@Jelmer
Wat jij bedoelt is een interface ontwerp.
Ik vind jouw versie erg verwarrend. Wat ik altijd doe is:
met een interface ontwerp ga je uitvogelen waar precies je header moet komen, het logo, het menu, de tekst + evt. plaatjes, je footer, alles.

Dit geef je aan met alleen lijntjes en vakken (gewoon zwart wit)
Pas als je daar helemaal tevreden over bent, ga je dit interface ontwerp omzetten naar een layout.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Jelmer -

Jelmer -

12/09/2008 00:02:00
Quote Anchor link
@Tamara, nee ik bedoel hier echt de plaatjes. De paarse vlakken zijn jouw persoonlijke hoogtepunten van de dingen die je al hebt gemaakt, en naarmate je portfolio groter wordt groeit dus je collage.

De navigatie zit niet in dat plaatje (of in mijn verhaal) maar ik die zou ik lekker simpel houden. Grote letters, bovenaan of links ergens. De woorden zouden voor zich moeten spreken, ervan uitgaande dat er naast deze links en de collage niet veel meer op de pagina staat. En waarom zou er meer op deze pagina staan? Ik denk dat de bezoeker overdonderen met mooi werk een betere, of een creatievere indruk achterlaat dan overdonderen met tekst over hoe goed je wel niet bent met photoshop, en hoe goedkoop dat dan wel niet kan.
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

12/09/2008 00:31:00
Quote Anchor link
ik heb het volgende ontwerp een beetje in mijn hoofd:
Een gecentreerde ruimte wit bovenin en header met een soort van schetstekening daaronder het menu, en daaronder de inhoud. Onder de inhoud moet dan het portfolio komen wat dus bovenop een witte achtergrond staat en aangezien ik wel een strak portfolio wil, maar niet egt van simpel hou zoals een simpele lijn eromheen, heb ik dus geen idee wat ik zou moeten maken als ontwerp:S
Het is trouwens bedoelt om logo's in te laten zien;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
N0xie

n0xie

12/09/2008 01:26:00
Quote Anchor link
Als design niet je sterkste kant is, laat het dan maken door iemand die er 'goed in is'. Alle designs die ik maak vinden klanten over het algemeen 'kaal', 'saai' en 'nietszeggend', terwijl ik ze 'strak', 'straight to the point' en 'clean' vind. Ik leg me dan ook meer toe op het daadwerkelijke programmeren en laat mijn ontwerpen maken door een professional.

Bedenk dat een webDeveloper, webDesigner en programmeur hele andere takken van sport zijn. Aan de toon van je post leid ik een beetje af dat design misschien niet je sterkste kant is en/of je niet genoeg inspiratie ervoor hebt...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/09/2008 07:36:00
Quote Anchor link
@n0xie
Maar dan lijkt het voor "klanten" die op je site komen net of jij wel kan ontwerpen, zorg er dan wel voor dat je dit duidelijk aangeeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.