POST[..] md5 problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »
Frank

Frank

09/04/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb een probleempje met een scriptje voor het aanmaken van gebruikers binnen een website. Deze website heeft maar 2 soorten bezoekers: ongeregistreerd (échte bezoekers dus) en de beheerders van de site.

Wanneer een huidige beheerder een nieuwe wil toevoegen heeft die daar het volgende script voor tot zijn beschikking:

(dit script wordt in een andere pagine ge-include)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
            echo "<h2>Voeg een gebruiker toe</h2>";
            
            if($_GET['err'] ==1){
            echo "<font color='#666666'>Gebruiker is toegevoegd.</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==2) {
            echo "<font color='#ff0000'>Er is iets fout gegaan, gebruiker is niet toegevoegd</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==3) {
            echo "<font color='#ff0000'>Het plaatje heeft de verkeerde extensie</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==4) {
            echo "<font color='#ff0000'>Niet alles is ingevuld.</font>";
            }
else {
            }

            
            
            echo "<br /><br /><form method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"user/addusercontrole.php\">";
            echo "<input type=\"hidden\" name=\"show\" value=\"add\">";
            echo "Selecteer een foto:<br /><input name=\"userfile\" type=\"file\"><br />";
            echo "<small>Het liefst 180 bij 240 pixels (rechtop small size flickr)</small><br /><br />";
            echo "Volledige Naam:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"naam\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['naam'])) . "\"><br>";
            echo "Email adres:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"email\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['email'])) . "\"><br>";

            echo "Gebruikersnaam + wachtwoord:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"gnaam\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['email'])) . "\"> <input type=\"password\" size=\"30\" name=\"wachtwoord\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['password'])) . "\"><br /><br />";
            echo "Iets over de gebruiker<br /><textarea name=\"msg\" rows=\"10\" cols=\"55\">" . stripslashes(htmlentities($_POST['msg'])) . "</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Voeg gebruiker toe\">";
            echo "</form>";
        ?>


Ik heb echter moeite om het wachtwoord dat ingevuld wordt te encrypten naar md5. Heeft iemand hier een oplossing voor voor me?

Bij voorbaat dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 00:15:03
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

09/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
je bedoeld
md5('wachtwoord');
?
 
Frank

Frank

09/04/2008 22:37:00
Quote Anchor link
kan dat dan ook binnen een post? Ik had het volgende al geprobeerd maar dan geeft php een error:

$_POST md5['password']
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 23:20:00
Quote Anchor link
echo md5($_POST['password']);
 
Frank

Frank

09/04/2008 23:36:00
Quote Anchor link
werkt dat ook in dit geval:

. stripslashes(htmlentities ($_POST['password'])

Bij mij geeft php namelijk de volgende error wanneer ik dit gebruik:

. stripslashes(htmlentities md5($_POST['password'])

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /mounted-storage/home66b/sub001/sc39728-XPIX/www/Vanadis/admin/user/userform.php on line 22
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 23:49:00
Quote Anchor link
stripslashes() mag je weggooien, tenzij je ergens jouw data met addslashes() of de beruchte magic_quotes hebt lopen verklooien. magic_quotes zet je uit in je php.ini of .htaccess.

htmlentities() (let op de haakjes) heb je niet nodig, er valt niks te htmlentiteiten aan een md5-string. Kortom, echo md5($_POST['password']); is meer dan genoeg, de rest is overbodige rommel die je alleen maar in de problemen brengt.
 
Frank

Frank

10/04/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben er net even nog aan gaan zitten, het werd gisteren net iets te laat om me er nog op te concentreren, maar als ik overal de stripslashes() en de htmlentities() weghaal en bij het wachtwoord er dus md5($_POST['password']); van maak, krijg ik een al ingevulde md5 hash in de form te zien.

screenshot:

http://www.blindrights.com/md5hash.jpg

Waar zou dit aan kunnen liggen?

Bij voorbaat dank! En ik weet dat de meeste vragen nogal noobish zijn maar je moet ergens beginnen toch?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Je hebt al voordat je het wachtwoord echo't md5() eroverheen gehaald.
 
Frank

Frank

10/04/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Ik zou je heel graag willen snappen, maar ik volg je toch nog niet helemaal, hoe bedoel je precies?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Voordat je het wachtwoord in het input veld zet, laat je er al md5() overheen gaan. Dat wil zeggen dat het wachtwoord al wordt omgezet in md5-taal voordat de gebruiker hem krijgt te zien. Dat moet je even veranderen.
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

10/04/2008 19:58:00
Quote Anchor link
wat snap je hier niet aan dan?
echo md5($_POST['password']);

leesbaar als
echo de md5 hash van $_POST['password']
 
Frank

Frank

10/04/2008 20:37:00
Quote Anchor link
ok, dat zal ik dan moeten veranderen, dat kan ik wel uitzoeken hoe dat moet, maar hoe kan het zijn dat zodra ik het form open en ik nog niets heb ingetypt er al automatisch een md5 hash staat?
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

10/04/2008 21:56:00
Quote Anchor link
een md5hash van een lege string.. is nog steeds een hash ;)
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:01:00
Quote Anchor link
ooowh, shit...dat is waar ook....dankje :P

Ik ben nu aan het veranderen =)
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu veranderd naar het volgende:

<input type="password" size="30" name="wachtwoord" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php md5($_POST['password']); ?>
">

Hij post het op deze manier heel netjes in de database, goede tabel etc. etc....

maar niet als md5 :S Ben ik nou echt zo stom? ik snap het echt niet meer....
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Ok, laat maar. Ik moest de md5 nog veranderen in een ander document, de addusercontrole.php.....

In ieder geval bedankt iedereen! Heb hier wel weer wat van geleerd =)

Groeten,
Frank
 
Eduard

Eduard

10/04/2008 22:39:00
Quote Anchor link
waarom laat je de ge'md5-hashte pass zien?


edit: ik bedoel, als je gebruikers nu hun wachtwooord willen veranderen, naar iets wat ze goed kunnen onthouden, dan zouden ze dan eigenlijk eerst zelf in vorm van md5 moeten invullen om dan bij de login die goed onthoudbare wachtwoord te kunnen gebruiken.

Want zo gaat het toch bij de meeste loginscripts, men vergelijkt de md5 gehashte ingevulde wachtwoord met de md5 veld in de tabel bij de overeenkomstige gebruiker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:41:00
Quote Anchor link
bedoel je die in het screenshot? Dat is geen echt password van m'n site....vandaar dat ik weet dat het geen kwaad kan. Daarbij, het was volgens mij niet eens de volledige hash.
 
Eduard

Eduard

10/04/2008 22:46:00
Quote Anchor link
ik bedoel gewoon dat als je het later zal gebruiken in je gebruikers profiel pagina, dat je ipv md5($_POST['password']); het volgende moet gebruiken: $_POST['password'];

Zo kunnen je gebruikers tenminste zien wat hun huidige pass is, maar ja normaal gezien hoeft dit in praktijk nooit weergeven te worden, ik neem aan dat je het eigenlijk als een test hebt geplaatst
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2008 22:53:00
Quote Anchor link
@Frank: Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.