POST[..] md5 problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »
Frank

Frank

09/04/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb een probleempje met een scriptje voor het aanmaken van gebruikers binnen een website. Deze website heeft maar 2 soorten bezoekers: ongeregistreerd (échte bezoekers dus) en de beheerders van de site.

Wanneer een huidige beheerder een nieuwe wil toevoegen heeft die daar het volgende script voor tot zijn beschikking:

(dit script wordt in een andere pagine ge-include)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
            echo "<h2>Voeg een gebruiker toe</h2>";
            
            if($_GET['err'] ==1){
            echo "<font color='#666666'>Gebruiker is toegevoegd.</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==2) {
            echo "<font color='#ff0000'>Er is iets fout gegaan, gebruiker is niet toegevoegd</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==3) {
            echo "<font color='#ff0000'>Het plaatje heeft de verkeerde extensie</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==4) {
            echo "<font color='#ff0000'>Niet alles is ingevuld.</font>";
            }
else {
            }

            
            
            echo "<br /><br /><form method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"user/addusercontrole.php\">";
            echo "<input type=\"hidden\" name=\"show\" value=\"add\">";
            echo "Selecteer een foto:<br /><input name=\"userfile\" type=\"file\"><br />";
            echo "<small>Het liefst 180 bij 240 pixels (rechtop small size flickr)</small><br /><br />";
            echo "Volledige Naam:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"naam\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['naam'])) . "\"><br>";
            echo "Email adres:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"email\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['email'])) . "\"><br>";

            echo "Gebruikersnaam + wachtwoord:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"gnaam\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['email'])) . "\"> <input type=\"password\" size=\"30\" name=\"wachtwoord\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['password'])) . "\"><br /><br />";
            echo "Iets over de gebruiker<br /><textarea name=\"msg\" rows=\"10\" cols=\"55\">" . stripslashes(htmlentities($_POST['msg'])) . "</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Voeg gebruiker toe\">";
            echo "</form>";
        ?>


Ik heb echter moeite om het wachtwoord dat ingevuld wordt te encrypten naar md5. Heeft iemand hier een oplossing voor voor me?

Bij voorbaat dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 20:54:54
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

09/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
je bedoeld
md5('wachtwoord');
?
 
Frank

Frank

09/04/2008 22:37:00
Quote Anchor link
kan dat dan ook binnen een post? Ik had het volgende al geprobeerd maar dan geeft php een error:

$_POST md5['password']
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 23:20:00
Quote Anchor link
echo md5($_POST['password']);
 
Frank

Frank

09/04/2008 23:36:00
Quote Anchor link
werkt dat ook in dit geval:

. stripslashes(htmlentities ($_POST['password'])

Bij mij geeft php namelijk de volgende error wanneer ik dit gebruik:

. stripslashes(htmlentities md5($_POST['password'])

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /mounted-storage/home66b/sub001/sc39728-XPIX/www/Vanadis/admin/user/userform.php on line 22
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 23:49:00
Quote Anchor link
stripslashes() mag je weggooien, tenzij je ergens jouw data met addslashes() of de beruchte magic_quotes hebt lopen verklooien. magic_quotes zet je uit in je php.ini of .htaccess.

htmlentities() (let op de haakjes) heb je niet nodig, er valt niks te htmlentiteiten aan een md5-string. Kortom, echo md5($_POST['password']); is meer dan genoeg, de rest is overbodige rommel die je alleen maar in de problemen brengt.
 
Frank

Frank

10/04/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben er net even nog aan gaan zitten, het werd gisteren net iets te laat om me er nog op te concentreren, maar als ik overal de stripslashes() en de htmlentities() weghaal en bij het wachtwoord er dus md5($_POST['password']); van maak, krijg ik een al ingevulde md5 hash in de form te zien.

screenshot:

http://www.blindrights.com/md5hash.jpg

Waar zou dit aan kunnen liggen?

Bij voorbaat dank! En ik weet dat de meeste vragen nogal noobish zijn maar je moet ergens beginnen toch?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Je hebt al voordat je het wachtwoord echo't md5() eroverheen gehaald.
 
Frank

Frank

10/04/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Ik zou je heel graag willen snappen, maar ik volg je toch nog niet helemaal, hoe bedoel je precies?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Voordat je het wachtwoord in het input veld zet, laat je er al md5() overheen gaan. Dat wil zeggen dat het wachtwoord al wordt omgezet in md5-taal voordat de gebruiker hem krijgt te zien. Dat moet je even veranderen.
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

10/04/2008 19:58:00
Quote Anchor link
wat snap je hier niet aan dan?
echo md5($_POST['password']);

leesbaar als
echo de md5 hash van $_POST['password']
 
Frank

Frank

10/04/2008 20:37:00
Quote Anchor link
ok, dat zal ik dan moeten veranderen, dat kan ik wel uitzoeken hoe dat moet, maar hoe kan het zijn dat zodra ik het form open en ik nog niets heb ingetypt er al automatisch een md5 hash staat?
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

10/04/2008 21:56:00
Quote Anchor link
een md5hash van een lege string.. is nog steeds een hash ;)
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:01:00
Quote Anchor link
ooowh, shit...dat is waar ook....dankje :P

Ik ben nu aan het veranderen =)
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu veranderd naar het volgende:

<input type="password" size="30" name="wachtwoord" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php md5($_POST['password']); ?>
">

Hij post het op deze manier heel netjes in de database, goede tabel etc. etc....

maar niet als md5 :S Ben ik nou echt zo stom? ik snap het echt niet meer....
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Ok, laat maar. Ik moest de md5 nog veranderen in een ander document, de addusercontrole.php.....

In ieder geval bedankt iedereen! Heb hier wel weer wat van geleerd =)

Groeten,
Frank
 
Eduard

Eduard

10/04/2008 22:39:00
Quote Anchor link
waarom laat je de ge'md5-hashte pass zien?


edit: ik bedoel, als je gebruikers nu hun wachtwooord willen veranderen, naar iets wat ze goed kunnen onthouden, dan zouden ze dan eigenlijk eerst zelf in vorm van md5 moeten invullen om dan bij de login die goed onthoudbare wachtwoord te kunnen gebruiken.

Want zo gaat het toch bij de meeste loginscripts, men vergelijkt de md5 gehashte ingevulde wachtwoord met de md5 veld in de tabel bij de overeenkomstige gebruiker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:41:00
Quote Anchor link
bedoel je die in het screenshot? Dat is geen echt password van m'n site....vandaar dat ik weet dat het geen kwaad kan. Daarbij, het was volgens mij niet eens de volledige hash.
 
Eduard

Eduard

10/04/2008 22:46:00
Quote Anchor link
ik bedoel gewoon dat als je het later zal gebruiken in je gebruikers profiel pagina, dat je ipv md5($_POST['password']); het volgende moet gebruiken: $_POST['password'];

Zo kunnen je gebruikers tenminste zien wat hun huidige pass is, maar ja normaal gezien hoeft dit in praktijk nooit weergeven te worden, ik neem aan dat je het eigenlijk als een test hebt geplaatst
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2008 22:53:00
Quote Anchor link
@Frank: Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.