POST[..] md5 problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Frank

Frank

09/04/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb een probleempje met een scriptje voor het aanmaken van gebruikers binnen een website. Deze website heeft maar 2 soorten bezoekers: ongeregistreerd (échte bezoekers dus) en de beheerders van de site.

Wanneer een huidige beheerder een nieuwe wil toevoegen heeft die daar het volgende script voor tot zijn beschikking:

(dit script wordt in een andere pagine ge-include)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
            echo "<h2>Voeg een gebruiker toe</h2>";
            
            if($_GET['err'] ==1){
            echo "<font color='#666666'>Gebruiker is toegevoegd.</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==2) {
            echo "<font color='#ff0000'>Er is iets fout gegaan, gebruiker is niet toegevoegd</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==3) {
            echo "<font color='#ff0000'>Het plaatje heeft de verkeerde extensie</font>";
            }
elseif($_GET['err'] ==4) {
            echo "<font color='#ff0000'>Niet alles is ingevuld.</font>";
            }
else {
            }

            
            
            echo "<br /><br /><form method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\" action=\"user/addusercontrole.php\">";
            echo "<input type=\"hidden\" name=\"show\" value=\"add\">";
            echo "Selecteer een foto:<br /><input name=\"userfile\" type=\"file\"><br />";
            echo "<small>Het liefst 180 bij 240 pixels (rechtop small size flickr)</small><br /><br />";
            echo "Volledige Naam:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"naam\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['naam'])) . "\"><br>";
            echo "Email adres:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"email\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['email'])) . "\"><br>";

            echo "Gebruikersnaam + wachtwoord:<br /><input type=\"text\" size=\"30\" name=\"gnaam\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['email'])) . "\"> <input type=\"password\" size=\"30\" name=\"wachtwoord\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['password'])) . "\"><br /><br />";
            echo "Iets over de gebruiker<br /><textarea name=\"msg\" rows=\"10\" cols=\"55\">" . stripslashes(htmlentities($_POST['msg'])) . "</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Voeg gebruiker toe\">";
            echo "</form>";
        ?>


Ik heb echter moeite om het wachtwoord dat ingevuld wordt te encrypten naar md5. Heeft iemand hier een oplossing voor voor me?

Bij voorbaat dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:58:35
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

09/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
je bedoeld
md5('wachtwoord');
?
 
Frank

Frank

09/04/2008 22:37:00
Quote Anchor link
kan dat dan ook binnen een post? Ik had het volgende al geprobeerd maar dan geeft php een error:

$_POST md5['password']
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 23:20:00
Quote Anchor link
echo md5($_POST['password']);
 
Frank

Frank

09/04/2008 23:36:00
Quote Anchor link
werkt dat ook in dit geval:

. stripslashes(htmlentities ($_POST['password'])

Bij mij geeft php namelijk de volgende error wanneer ik dit gebruik:

. stripslashes(htmlentities md5($_POST['password'])

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /mounted-storage/home66b/sub001/sc39728-XPIX/www/Vanadis/admin/user/userform.php on line 22
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 23:49:00
Quote Anchor link
stripslashes() mag je weggooien, tenzij je ergens jouw data met addslashes() of de beruchte magic_quotes hebt lopen verklooien. magic_quotes zet je uit in je php.ini of .htaccess.

htmlentities() (let op de haakjes) heb je niet nodig, er valt niks te htmlentiteiten aan een md5-string. Kortom, echo md5($_POST['password']); is meer dan genoeg, de rest is overbodige rommel die je alleen maar in de problemen brengt.
 
Frank

Frank

10/04/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben er net even nog aan gaan zitten, het werd gisteren net iets te laat om me er nog op te concentreren, maar als ik overal de stripslashes() en de htmlentities() weghaal en bij het wachtwoord er dus md5($_POST['password']); van maak, krijg ik een al ingevulde md5 hash in de form te zien.

screenshot:

http://www.blindrights.com/md5hash.jpg

Waar zou dit aan kunnen liggen?

Bij voorbaat dank! En ik weet dat de meeste vragen nogal noobish zijn maar je moet ergens beginnen toch?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Je hebt al voordat je het wachtwoord echo't md5() eroverheen gehaald.
 
Frank

Frank

10/04/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Ik zou je heel graag willen snappen, maar ik volg je toch nog niet helemaal, hoe bedoel je precies?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

10/04/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Voordat je het wachtwoord in het input veld zet, laat je er al md5() overheen gaan. Dat wil zeggen dat het wachtwoord al wordt omgezet in md5-taal voordat de gebruiker hem krijgt te zien. Dat moet je even veranderen.
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

10/04/2008 19:58:00
Quote Anchor link
wat snap je hier niet aan dan?
echo md5($_POST['password']);

leesbaar als
echo de md5 hash van $_POST['password']
 
Frank

Frank

10/04/2008 20:37:00
Quote Anchor link
ok, dat zal ik dan moeten veranderen, dat kan ik wel uitzoeken hoe dat moet, maar hoe kan het zijn dat zodra ik het form open en ik nog niets heb ingetypt er al automatisch een md5 hash staat?
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

10/04/2008 21:56:00
Quote Anchor link
een md5hash van een lege string.. is nog steeds een hash ;)
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:01:00
Quote Anchor link
ooowh, shit...dat is waar ook....dankje :P

Ik ben nu aan het veranderen =)
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu veranderd naar het volgende:

<input type="password" size="30" name="wachtwoord" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php md5($_POST['password']); ?>
">

Hij post het op deze manier heel netjes in de database, goede tabel etc. etc....

maar niet als md5 :S Ben ik nou echt zo stom? ik snap het echt niet meer....
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Ok, laat maar. Ik moest de md5 nog veranderen in een ander document, de addusercontrole.php.....

In ieder geval bedankt iedereen! Heb hier wel weer wat van geleerd =)

Groeten,
Frank
 
Eduard

Eduard

10/04/2008 22:39:00
Quote Anchor link
waarom laat je de ge'md5-hashte pass zien?


edit: ik bedoel, als je gebruikers nu hun wachtwooord willen veranderen, naar iets wat ze goed kunnen onthouden, dan zouden ze dan eigenlijk eerst zelf in vorm van md5 moeten invullen om dan bij de login die goed onthoudbare wachtwoord te kunnen gebruiken.

Want zo gaat het toch bij de meeste loginscripts, men vergelijkt de md5 gehashte ingevulde wachtwoord met de md5 veld in de tabel bij de overeenkomstige gebruiker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Frank

Frank

10/04/2008 22:41:00
Quote Anchor link
bedoel je die in het screenshot? Dat is geen echt password van m'n site....vandaar dat ik weet dat het geen kwaad kan. Daarbij, het was volgens mij niet eens de volledige hash.
 
Eduard

Eduard

10/04/2008 22:46:00
Quote Anchor link
ik bedoel gewoon dat als je het later zal gebruiken in je gebruikers profiel pagina, dat je ipv md5($_POST['password']); het volgende moet gebruiken: $_POST['password'];

Zo kunnen je gebruikers tenminste zien wat hun huidige pass is, maar ja normaal gezien hoeft dit in praktijk nooit weergeven te worden, ik neem aan dat je het eigenlijk als een test hebt geplaatst
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2008 22:53:00
Quote Anchor link
@Frank: Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.