preg match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

24/05/2010 15:24:14
Quote Anchor link
ik ben een ondertitel vertaal script aan het maken, maar iets wil niet lukken:
ik wil contoleren of een lijn zoals deze is:
00:00:12,108 --> 00:00:14,793
dmv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(!empty(preg_match("(.*)-->(.*)",$lines))){
echo "ja";
}
else{
echo "nee";
}

?>

maar dat geeft
Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/a2238742/public_html/test/trans.php on line 8(r2 hier)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:15:37
 

24/05/2010 15:29:38
Quote Anchor link
empty.
Je regex is overigs best wel heel erg ruim, hij klopt niet eens. En dit had je zelf toch ook kunnen vinden?
Gewijzigd op 24/05/2010 15:36:22 door
 
B a s
Beheerder

B a s

24/05/2010 15:31:45
Quote Anchor link
Je gebruikt de functie verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>


$matches[0] is dan 00:00:12,108
$matches[1] is dan 00:00:14,793

Maar wat wil je precies doen?
 

24/05/2010 15:38:52
Quote Anchor link
Bas:
Je gebruikt de functie verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>


$matches[0] is dan 00:00:12,108
$matches[1] is dan 00:00:14,793

Maar wat wil je precies doen?


Kijk eens op php.net: preg_match.
php.net:
int preg_match ( string $pattern , string $subject [, array &$matches [, int $flags [, int $offset ]]] )

Return Values

preg_match() returns the number of times pattern matches. That will be either 0 times (no match) or 1 time because preg_match() will stop searching after the first match. preg_match_all() on the contrary will continue until it reaches the end of subject. preg_match() returns FALSE if an error occurred.

Hij gebruikt de functie niet verkeerd. Als je alleen maar wilt kijken of een string klopt volgens de regex hoef je dus geen matches op te geven.
 

24/05/2010 15:38:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$lol
= file('24.S08E21.HDTV.XviD-LOL.srt');
foreach($lol as $lines) {
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);

  if($lines !== "\r\n"){
    if(is_numeric(substr($lines,0,-2))){
        echo "<h2>".substr($lines,0,-2)."</h2>\n";
        $nr = $lines;
    }
elseif(!empty($matches){
        echo "tyd";
    }
  }
}

?>

een ondertitel translate script maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>

geeft
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '-' in /home/a2238742/public_html/test/trans.php on line 4
Gewijzigd op 24/05/2010 15:43:30 door
 

24/05/2010 15:44:16
Quote Anchor link
Ja, je regex is verkeerd.
Als je iets wilt gebruiken zal je het eerst moeten leren.
Als je niet weet hoe je moet zwemmen, dan kan je ook niet zwemmen.
Eerst leren dus.
Dat stukje code hierboven slaat ook nergens op.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 16:23:22
Quote Anchor link
Hoe precies wil je bepalen dat die regel aan dat formaat voldoet? Bijvoorbeeld heel strikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}\s+-->\s+\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}$
.
^ is het begin van een lijn
$ het einde van een lijn
\d een getal van 0 tot 9
{2} twee maal het ding ervoor (\d, getal tussen 0 en 9) matchen
\s spatie of tab
+ ding wat ervoor staat (spatie, tab) één of meer keer matchen

Combineer dat met preg_match:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$fhandle
= fopen('iets.srt', 'r');

while(!feof($fhandle)) {
    $line = fgets($fhandle);
    
    if(preg_match('{^\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}\s+-->\s+\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}$}', $line)) {
        echo 'tijd';
    }
}

?>

Maar de vraag is nog steeds: wat wil je precies?
Gewijzigd op 24/05/2010 16:23:56 door Jelmer -
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 16:32:24
Quote Anchor link
Jelmer, voorpieper :P Had net het volgende geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $lines
= array(
        '00:00:12,108 --> 00:00:14,793',
        '01:12:42,318 --> 01:12:18,593',
    );

    
    foreach ($lines as $line) {
        if (preg_match('/^([\d]{2}):([\d]{2}):([\d]{2}),([\d]+)\s(\-\->)\s([\d]{2}):([\d]{2}):([\d]{2}),([\d]+)$/', trim($line), $matches)) {
            var_dump($matches);
        }
    }

?>

Jouw voorbeeld is qua file-handling wel uitgebreider :)

edit: Wel weer wat geleerd, dacht dat {} niet zonder een groep of range ervoor kon, blijkbaar wel :)
edit2: Nog een wijziging, klopte iets niet in mijn groeperingen
Gewijzigd op 24/05/2010 16:39:23 door Willem Jan Z
 

24/05/2010 17:02:21
Quote Anchor link
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){
 

24/05/2010 17:16:58
Quote Anchor link
Martin:
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){


Waarvoor zou je dat doen als je toch al met regular expressions bezig bent?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 17:17:17
Quote Anchor link
Als je 100% weet dat --> altijd op dezelfde plek staat kan dat, maar je controleert nu totaal niet of er tijden staan.

Als ik me niet vergis is strpos stuk sneller dan substr e.a.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
}elseif(strpos($lines, '-->) === 13){
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

24/05/2010 17:19:11
Quote Anchor link
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 17:54:29
Quote Anchor link
Richard:
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.

niet noodzakelijk, aangezien ik er maar één regel per keer in gooi.


Martin:
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){

Gevaar hiervan is dat het ook matcht wanneer --> in de subtitels zelf staat. Maar dat argument kan je ook gebruiken tegen de preg_match oplossing. Eigenlijk moet je gewoon tellen wat je nu op de regel verwacht. Begin van bestand: subtitel-index. Vorige regel subtitelindex? Dan moet dit de tijd zijn. Vorige regel de tijd? Dan moet dit de subtitel zelf zijn. Witte regel? dan komt hierna weer een index.
 

24/05/2010 18:37:08
Quote Anchor link
ik heb het nu zo:
http://test.seriez.co.cc/trans.php?begin=0&end=2500
Gewijzigd op 24/05/2010 18:51:55 door
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

25/05/2010 15:53:05
Quote Anchor link
Jelmer:
Richard:
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.

niet noodzakelijk, aangezien ik er maar één regel per keer in gooi.

Nou dan, wat is het nut van een regel per keer? Niks, noppes, nada, het is alleen inefficiënt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.