Priemgetallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Cimah Potte

Cimah Potte

08/06/2010 14:46:22
Quote Anchor link
Ik heb een php script geschreven om zo veel mogelijk priemgetallen als output te krijgen. (Het aantal is aan geven met $getal)

Bij elk getal controleer ik of er een heel getal(integer, vandaar is_int) uit komt als je de wortel er van trekt, dat heb ik met $wortel_pg gedaan en met !is_int($wortel_pg).
Dus als de wortel een heel getal is dan doet hij de else, maar het gekke is dat hij dat nooit doet want als ik aan het einde echo $tel doe dan blijkt dat $tel nog steeds 4 is! Maar hij output 121 en 121 is eerst langs de controle geweest en als je daar de wortel van trekt dan krijg je 11, dus een heel getal(integer).
Maar tel++; wordt niet gedaan en echo "Beware!!!"; ook niet.

Kan iemand mij zeggen wat ik fout heb gedaan?

Het deel van het script waar het omgaat(Ik heb een deel er niet bij gezet omdat ik eigenlijk niet wil dat het gekopieerd wordt):

$pg = 1;
$tel = 4;

while($getal<10000)
{
$pg += 6;
$wortel_pg = sqrt($pg);
if (!is_int($wortel_pg))
{
$getal++;
En nog andere geheime dingen!!!
}
else
{
echo "Beware!!!";
$tel++;
}
}
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:20:35
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2010 14:55:43
Quote Anchor link
sqrt geeft altijd een float terug.

Ik ken geen standaard functie in PHP die kijkt of het een geheel getal is, maar je kan gemakkelijk iets zelf verzinnen a la
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
is_geheel_getal($n) {
    return (int) $n == $n;
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2010 14:57:43
Quote Anchor link
Een wortel zal geen integer zijn.
 
- Mark -

- Mark -

08/06/2010 14:58:55
Quote Anchor link
Wat zit je eigenlijk raar te doen met " En nog andere geheime dingen!!! " het is niet zo dat dit zo speciaal is. er zijn vele varianten op het internet te vinden.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeef_van_Eratosthenes zie het php voorbeeld.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

08/06/2010 15:04:09
Quote Anchor link
Het probleem is dat sqrt een float returned en geen integer.
Met de volgende aanpassing zal je script werken:
if (!is_int($wortel_pg)) -> if ( fmod( $wortel_pg , 1 ) != 0 )
 
Cimah Potte

Cimah Potte

08/06/2010 15:05:21
Quote Anchor link
Jelmer rrrr - Bedankt, daar was ik zelf echt niet achter gekomen. Maar ik snap echt héél weinig van functions af, hele simpele snap ik wel, maar zelfs dit is voor mij al te moelijk :p
Dus zou je mij (stap voor stap) uit kunnen leggen hoe deze function werkt?

Mark Coenen - Dat weet ik, maar ik ben gewoon voorzichtig en ik hou er niet van om mijn manier prijs te geven (ik doe het namelijk op een andere manier)
 
Cimah Potte

Cimah Potte

08/06/2010 15:09:31
Quote Anchor link
Peter Dorn - Bedankt, deze manier is ietsjes sneller (en ik snap hem beter) dan die vanJelmer rrrr, bedankt voor de oplossing!
 
Kurt Cobain

Kurt Cobain

08/06/2010 19:08:20
Quote Anchor link
Wat is er zo speciaal aan een scriptje dat priemen uitrekent? Kan ieder jongetje van 12 maken..
 
Com puter

com puter

09/06/2010 10:56:39
Quote Anchor link
Ik ken hem, hij is een jongetje van 12
 
Cimah Potte

Cimah Potte

09/06/2010 10:58:10
Quote Anchor link
Ik ben 13!!!
 

09/06/2010 11:17:02
Quote Anchor link
Wat is het nut ervan om priemgetallen uit te rekenen?
Als het voor 'wetenschappelijke' redenen is, dan zou ik geen php gebruiken. Php is daar veel traag voor en gebruikt ook te veel geheugen. Iets als lisp ofzo zou veel beter zijn lijkt mij.
 
Afra ca

Afra ca

09/06/2010 12:36:24
Quote Anchor link
Rustig aan heren. Het creeëren van een script dat priemgetallen uitrekent kan een prima oefening voor jezelf zijn om wat complexer te programmeren dan een gastenboek bijvoorbeeld ;) En met een beetje slechte implementatie maak je gelijk kennis met de limitaties van php.

Karl heeft enigszins gelijk, php is niet een ideale taal ervoor, maar het gaat om het doel en de context, dus je kan het niet gelijk afkraken ;) En ga je voor speed, kies dan voor Haskell, een taal echt ideaal hiervoor, al het is best pittig.

Ochja, en de zeef van Eratosthenes is wel een erg leuke uitdaging om zelf even te maken :)
 

09/06/2010 13:08:52
Quote Anchor link
Afra ca op 09/06/2010 12:36:24:
Karl heeft enigszins gelijk, php is niet een ideale taal ervoor, maar het gaat om het doel en de context, dus je kan het niet gelijk afkraken ;) En ga je voor speed, kies dan voor Haskell, een taal echt ideaal hiervoor, al het is best pittig.

Misschien moet je even lezen? Ik vraag hem ook waarom hij dat wilt maken.
Alleen als hij het dus voor ingewikkeldere dingen, wetenschappelijke dingen, dan raad ik het hem af.
Ik kraak niemand af. Je moet eens naar jezelf kijken.
 
Afra ca

Afra ca

09/06/2010 17:33:48
Quote Anchor link
Hoewel we beetje offtopic gaan zo, wil ik dit nog even rechtzetten.

Karl, mijn excuses voor het niet goed lezen van je post, geen idee waarom ik dat over het hoofd zag. En ik refereerde met m'n eerste zin niet naar jou Karl, maar naar Kurt, computer en Cimah die beetje kinderachtig aan het doen waren. En als je mijn post goed leest zie je dat ik ook niemand afkraak, óf wij hebben een totaal andere definitie van afkraken...
 
Niek s

niek s

09/06/2010 17:38:09
Quote Anchor link
hahahahahahahha :D

"Ik ben 13!!!":)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.