Printen via iframe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 14:09:51
Quote Anchor link
Hi,

Ik zoek een mooie manier waarmee ik een html-pagina kan printen via een button op een andere pagina.
Dus: ik heb een pagina met een print-button, en die moet een andere html-pagina printen die ook op de server staat.

Dat klinkt makkelijk, maar ik zoek er een die in meerdere browsers werkt. En die heb ik nog niet gevonden.

Iemand tips?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 06:29:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2018 14:30:46
Quote Anchor link
Welke heb je gevonden? Misschien dat er tegen een beveiliging wordt gehikt?
 
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 15:20:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<iframe src="print.php?ID=29" style="display:none;" name="director-29"></iframe>
<a class="btn btn-default btn-xs" onclick="frames['director-29'].print()"><i class="fa fa-print"></i> PRINT</a>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2018 15:37:41
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

https://stackoverflow.com/a/473350

Verder staan er in die thread nog meer handige tips.
Gewijzigd op 12/04/2018 15:38:12 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/04/2018 16:29:49
Quote Anchor link
Wat ik nog niet helemaal begrijp, heb dit in de iframepagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
function printPage() { print(); }


Dit in de pagina met de button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function printIframe(id)
{
    var iframe = document.frames ? document.frames[id] : document.getElementById(id);
    var ifWin = iframe.contentWindow || iframe;
    iframe.focus();
    ifWin.printPage();
    return false;
}


Maar hoe maak ik nu een button die print.php?ID=XXXX oproept?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

12/04/2018 19:18:16
Quote Anchor link
Je geeft het iframe bij de definitie een id mee. Bijvoorbeeld <iframe id=“samenvatting” > en bij de button <button onclick=“printIframe(‘samenvatting’);”>PRINT</button>
En klaar is het. Als je pagina wilt instellen, bijvoorbeeld geen achtergrondfiguur, zoek dan eens op @print css.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/04/2018 14:23:45
Quote Anchor link
Ik heb letterlijk het volgende:

Link:test

print.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printPage() { print(); }
</script>
</head>

<body>

Deze pagina moet geprint worden.
</body>
</html>


paginametbutton.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printIframe(id)
{
    var iframe = document.frames ? document.frames[id] : document.getElementById(id);
    var ifWin = iframe.contentWindow || iframe;
    iframe.focus();
    ifWin.printPage();
    return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe url="print.html" id="test"></iframe>
    <button onclick="printIframe('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


Maar er gebeurt niks als je op de print-knop drukt... in geen een browser... Wat gaat er mis?
Gewijzigd op 13/04/2018 14:25:23 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2018 14:47:10
Quote Anchor link
Wat zegt de JS-debugger?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

13/04/2018 15:18:02
Quote Anchor link
Hier heb je een werkende functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();// focus on contentWindow is needed on some ie versions
            frm.print();
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe url="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


Succes!
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 10:06:44
Quote Anchor link
Hi Jan,

Super, de printfuctie wordt nu geladen.
Enige probleem is dat de preview in de printfunctie helemaal leeg is. En dat is print.html niet.
Gaat er nog iets mis bij het laden?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 11:16:03
Quote Anchor link
Ja, het moet iframe src zijn en niet iframe url.
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 13:24:03
Quote Anchor link
Thanks!
Het werkt nu in Safari en Firefox... Chrome niet, IE weet ik niet.
Valt daar nog wat aan te doen?
Ik heb nu dit:

test.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();// focus on contentWindow is needed on some ie versions
            frm.print();
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe src="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


print.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printPage() { print(); }
</script>
</head>

<body>
Hier alles wat geprint moet worden...
</body>
</html>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 17:13:31
Quote Anchor link
Probeer het eens met frm.printPage() in plaats van frm.print(). Dan gebruik je de print functie binnen de pagina zodat het door Chrome en Safari niet als onveilig bestempeld wordt.
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 19:48:06
Quote Anchor link
Dan gebeurt er bij mij nog niks in Chrome, bij jou wel Ben?
Safari en Firefox werkt wel...
IE kan ik niet testen....
Gewijzigd op 14/04/2018 19:49:29 door Daan Vee
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 21:03:49
Quote Anchor link
Zo werkt het in Firefox, IE, Edge en Chrome. Safari kan ik niet testen:
test.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
function printFrame(id) {
            var frm = document.getElementById(id).contentWindow;
            frm.focus();
            frm.postMessage('print', '*');
            return false;
}
</script>
</head>

<body>
    <iframe src="print.html" id="test"> </iframe>
    <button onclick="printFrame('test');">DE GROTE PRINTKNOP</button>
</body>
</html>


print.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script>
(function() {
  window.addEventListener('message', function(event) {
    if (event.data == 'print') {
      window.print();
    }
  });
})();
</script>
</head>

<body>
Hier alles wat geprint moet worden...
</body>
</html>
Gewijzigd op 14/04/2018 21:06:16 door Ben van Velzen
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 21:43:29
Quote Anchor link
Super het werkt, zelfs in Safari!

Nog 1 ding, hoe zorg ik ervoor dat het iframe in alle browsers verborgen is?
Dit lijkt niet te werken...?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<iframe src="print.html" id="test" style="display:none;"> </iframe>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 21:45:02
Quote Anchor link
visibility: hidden al geprobeerd?

Edit:
Ik lees ook dat HTML5 een hidden argument heeft voor haast elke tag.
Gewijzigd op 14/04/2018 21:46:47 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/04/2018 21:55:52
Quote Anchor link
display:none werkt wel maar zal niets printen.
visibility: hidden; width:0; height: 0 verbergt voor mij correct.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 22:00:20
Quote Anchor link
Speel anders eens met opacity-properties, en eventueel zelfs met de @media print
Gewijzigd op 14/04/2018 22:01:08 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

14/04/2018 23:29:59
Quote Anchor link
Super, alles werkt! Thanks allemaal!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2018 23:37:31
Quote Anchor link
Welke oplossing heb je nu toegepast?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.