Probleempje is_int()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 16:17:29
Quote Anchor link
Hoi, ik heb een probleempje met een script.
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include("config/config.php");
$user_id=$_GET['id'];
$album=$_GET['a'];
if(is_int($user_id) && is_int($album)){

// Hier mijn script

}else{
echo "<p><b>Geen resultaten<b></p>";
}

?>


Als ik de pagina open (gallerij.php?id=1&a=1 bijvoorbeeld)
Krijg ik de melding "Geen resultaten" terwijl 1 in beide gevallen een getal is, wat heb ik hier fout gedaan?
Gewijzigd op 24/05/2010 16:18:41 door Crude Oil
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:38:33
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 16:21:23
Quote Anchor link
Variabelen uit $_GET/$_POST etc. zijn altijd strings (op de ?var[] methode na), je zal moeten checken of de inhoud numeriek is, bijvoorbeeld met is_numeric of met ctype_digit.
 

24/05/2010 16:22:12
Quote Anchor link
Waarden in $_GET, $_POST en $_REQUEST zijn per definitie strings.
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 16:22:37
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor je reactie

EDIT: met is_numeric werkt het wel
Gewijzigd op 24/05/2010 16:23:27 door Crude Oil
 

24/05/2010 16:24:42
 
Afra ca

Afra ca

24/05/2010 18:24:18
Quote Anchor link
On a sidenote: Overigens ben je nu een beetje nutteloos variabelen aan het kopiëren aangezien je gewoon gelijk de $_GET's in je check kan zetten.
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 19:07:12
Quote Anchor link
Afra:
On a sidenote: Overigens ben je nu een beetje nutteloos variabelen aan het kopiëren aangezien je gewoon gelijk de $_GET's in je check kan zetten.


Hier ben ik het niet mee eens. Die variabelen komen in de rest van het script nog veel vaker voor. Ik gebruik het niet alleen voor de check.
 

24/05/2010 19:14:41
Quote Anchor link
Olie:
Afra:
On a sidenote: Overigens ben je nu een beetje nutteloos variabelen aan het kopiëren aangezien je gewoon gelijk de $_GET's in je check kan zetten.


Hier ben ik het niet mee eens. Die variabelen komen in de rest van het script nog veel vaker voor. Ik gebruik het niet alleen voor de check.

En wat maakt dat uit?
Je kunt $_GET, $_POST en $_REQUEST overal in je script gebruiken.
Pas als je wat met die variabelen hebt gedaan (trim, strip_tags, weutikveul), dan pas kan je het beste een andere variabele van maken.
Want je weet, als je met $_GET e.d. te maken hebt dat die variabelen onveilig zijn (vertrouw de gebruiker nooit).
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 19:18:02
Quote Anchor link
Als je $_GET blijft gebruiken door je hele script heen wordt je iedere keer eraan herinnerd dat het variabelen van buitenaf zijn, en dat je moet oppassen met wat je met hun waarden doet. Soort tainted mode, maar dan wat informeler. Of zoals de nazi uniformen in Inglorious Basterds.

edit: of zoals Karl zegt, na de check, (dus nadat je zeker weet dat ze veilig zijn, en niet besmet), mag je ze pas toewijzen aan normale variabelen.
Gewijzigd op 24/05/2010 19:19:13 door Jelmer -
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 19:18:11
Quote Anchor link
Wat heeft onveiligheid temaken met variabelen van GET naar $nogwat om te zetten
 

24/05/2010 19:21:22
Quote Anchor link
Olie:
Wat heeft onveiligheid temaken met variabelen van GET naar $nogwat om te zetten

Is onze uitleg niet duidelijk genoeg?
 
Crude Oil

Crude Oil

24/05/2010 19:22:24
Quote Anchor link
Karl:
Is onze uitleg niet duidelijk genoeg?

De uitleg van Jel Mer wel, maar die van jou niet
Gewijzigd op 24/05/2010 19:23:04 door Crude Oil
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 19:24:03
Quote Anchor link
Korte variant van de uitleg: http://xkcd.com/327/ :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 19:47:59
Quote Anchor link
ik dacht al dat je naar die linkte :P Die hebben wij op kantoor aan de muur hangen ^^
 
Erik Rijk

Erik Rijk

24/05/2010 21:32:49
Quote Anchor link
Stukje code bij de functie: ctype_digit op php.net.
Als je echt goed wilt controleren op een numerieke waarde, kan je beter is_numeric gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$numeric_string
= '42';
$integer        = 42;

ctype_digit($numeric_string);  // true
ctype_digit($integer);         // false

is_numeric($numeric_string);   // true
is_numeric($integer);          // true
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.